שאלה מס‏` ‏2.‏ ‏

שאלה מס‏` ‏2.‏ ‏

שאלה שבאמת מעניינת אותי,‏ ואשמח לקבל תשובות מהאנשים הרציניים כאן בפורום.‏ אז ככה : שמעתי שמועה ואיני יודע אם היא נכונה הרב אמר בבית כנסת מי שמוציא זרע לבטלה לא יהיו לו ילדים.‏ צחקתי על זה בלב אבל אחרי כמה ימים דיברתי עם חבר שנשוי 4‏ שנים ואין לו ילדים ושאלתי אותו על עניין שז"ל הוא אמר לי שיכול להיות שהרב צודק כי הוא בתור בחור צעיר/נער היה מביא הרבה אז אתם מבינים כאילו אתה יוצא קצת מבולבל רוצה להביא ביד ומצד שני רוצה גם ילדים בעתיד.‏ ‏‏(למי שמעוניין להתחתן עם אישה בעתיד/ביסקסואלים‏)‏.‏ אשמח לדעות בעניין...

תשובתי בנדון

האמת אני ממש לא יודע אם יש קשר בין הדברים, כי אין צדיק בארץ שלא יחטא, כל שכן לא צדיקים אלא פשוטי העם כמונו. מה שכן קראתי היום בחוק לישראל בקטוגריית המובר דברים קשה מאוד ואף בכיתי וזאת משום שאתמול לאחר תקופה מעדתי ונפלתי בשז"ל, להלן הקטע המוסר מחוק לישראל, מספר סדר היום דף ל"ז ב: כתיב (תהילים ה`): "לא יגורך רע. ואין רע אלא הפוגם ברית שהוא רע סתם לשמיים ולבריות משחית למעלה ומשחית למטה. פוגם למעלה ופוגם למטה. אוי לו אוי לנפשו. אוי לרוע מזלו. דנוח לו שלא נברא. נוח לו שנהפכה שלייתו על פניו ולא יצא לאויר העולם. נוח לו שיכרתו ידיו ולא היה עושה המעשה הרע הזה. מה כפרה יש לו מה תשובה יש לו כמעט שננעלו ממנו שערי תשובה וכפרה. אמנם גברו רחניו יתברך וימינו פשוטה לקבל שבים בלב שלם" קראתי והזדעזעתי. דברים קשים מנשוא, לפחות יש נחמה בסייפא של הדברים הללו. יש גם את התיקון הכללי של ר` נחמן על הפגימה בברית. ואני תמיד שואל את עצמי למה כלכ ךכ החמירו בנושא הנדון? כמה היו קלים חיי ההומאים אילו לא היו איסורים אלה (משכב זכור שהוא מדאורייתא ושז"ל שהוא מדרבנן. אבל אנחנו שייכים לעם היהודי, למגזר הדתי ואמרנו בעת קבלת התורה נעשה ונשמע

Nחמן

New member
חמסי עליך!

הפכת את איסור שז"ל לאיסור החמור ביותר!... האם ידעת על כמה איסורים מדאורייתא אנו עוברים בכל יום מבלי לדעת, שעברנו עליהם? לשון הרע, למשל. חשבת פעם על כך? "לא תחמוד", "לא תגנוב", איסורי שבת ועוד ועוד. ההבדל בין כל האיסורים מדאורייתא לבין שז"ל, שבראשונים אטיננו מודעים כמעט לאיסורים, כי אלה נראים לנו מותרים, ואילו בשז"ל אנו יודעים מראש, שזה אסורא, אבל נכנעים ליצר. אני מודה ומתוודה, שזהו אחד האיסורים הקשים ביותר לשמירה. שאל את פורטי, את תל אביבי ועוד. אני אישית אינני מחפש תירוצים להיתר. אם אני יודע, שאינני יכול לשלוט על היצר בנקודה זאת, אני משתדל להעסיק עצמי בדברים אחרים. הנה למשל: היום לאחר הפסקה בת מספר שבועות זכיתי להתפלל במניין שחרית, מנחה וערבית ואף להשתתף בשיעור בדף היומי בבית המדרש. מלבד זאת כבר התקשרתי לאחת העמותות, שהתנדבתי בהן, וביקשתי להמשיך להתנדב מהבית. ב"ה כמעט אין לי זמן לחשוב על כך. לעניות דעתי (וזו גם דעתם של לא מעט רבנים ידועים) הדרך לתיקון החטא היא לא לבכות אלא להמשיך הלאה. יש להרבות בתפילה ובמעשים טובים ובע"ה זה יהיה התיקון לחטא (כמובן בתנאי, שתקבל על עצמך להשתדל להימנע מעברה זאת בעתיד).

מסכים עם שניכם...‏ ‏

כאילו מה מצפה לגאולה אמר ? הוא סך הכל ציטט את דברי הזוהר הקדוש ‏‏(ובזכותו מאז שראיתי את זה עוד לא הבאתי ביד ‏,‏ אולי בשבת כאילו בליל שבת אני יביא,‏ לא יודע ‏...‏) קצת הרבה הפחיד אותי,‏ ודי הרבה חיזק אותי.‏ אבל ! לא נשכח את דברי ר` נח ועיקרן :‏ מי שעסוק בדברים אחרים וכל שכן בדברי חולין אין לו זמן לעשות עבירות כי הוא טרוד כל הזמן.‏ ואף מסכימים עם הדיעה שזו אחת הניסיונות הקשות ביותר ‏.‏ יעזרנו ה` ‏...‏ אם יש הערות או השגות ניתן לפנות כאן או במסרים...‏ ‏

Nחמן

New member
חזק ואמץ

אגלה את אוזנכם: אינני נוהג לחשוף את קלוני ברבים אבל אני מוכן להודות, שאני רחוק מצדקות מוחלטת. על כל פנים ביודעי את האמת, כי גם מצפה לגאולה צודק, אני מבקש להבדיל בין מי, שעושה את אשר עושה "להכעיס" לבין מי שהוא "קרוב לאונס". אם למשל היה מתעורר במישהו חשק לשכב עם מישהו וכדי להימנע מכך היה שופך את זרעו לריק, הייתי מגכדיר אותו כצדיק. שלמה המלך כבר אמר: "כי אדם אין צדיק בארץ, אשר יעשה טוב ולא יחטא". איננו יודעים, מה עובר במוחו של הזולת, גם אם מוכיח בשער ויודע להזהיר אותנו מפני כל מיני מרעין בישין, שעלולים לפקוד אותנו. בוודאי רצויה התוכחה אולם צריך גם לדעת כיצד להוכיח. התורה לא מסתפקת בתוכח אלא מצווה באתו פסוק: "ולא תשא עליו חטא". אני מוכן לומר לך ולמצפה לגאולה: השתדלו להימנע משז"ל. זה לא בריא ולא רצוי. רק אם בכל זאת אינכם יכולים להתאפק, השתדלו להעסיק עצמכם כמה שיותר בדברים מועילים. זה ימנע מכם דילמה מוסרית וחטאים. גם אם מישהו נכשל פעם מסיבה כלשהי, עדיין אטין זה "סוף העולם" ויש דרכים לתיקון. ההלקאה העצמית תזיק הרבה יותר מאשר כל תיקון אחר.

התעללות בנער

איום על נער בעונשים נוראים, החל מעיוורון, וכלה בעריריות, זה בעצם התעללות נוראה. המסכן עושה מה שהטבע דוחק בו לעשות, והוא מרגיש רגשות אשמה נוראים, דיכאון, פחד וחרדה. בשביל מה זה? אמרו לי בבקשה. למי זה עוזר? רק למנהיגי הדת. בושה שבמאה ה 58 לספירתנו, עדיין מתעללים בנערים (ומסתר שגם בבוגרים בני חמישים) בצורה כזאת.

אפשר לאונן עד היום האחרון

אין כל קשר בין אוננות לאובדן פיריון. או שהרב בור ועם הארץ או שרלטן שמנסה להלך אימים על ילדים.

avitano

New member
חחחח

אני אישית מכיר לא מעט אנשים ששפכו זרע לבטלה ויש להם ילדים מה הקשר בכלל? באמת נראה לך שכל מי שיש לו ילדים לא שפך זרע לבטלה לפני זה??

גנימדס

New member
זה בסדר להיות קצת אנושי

כל בני האדם הם בעלי חשק מיני ולכולם יש צורך לפרוק אותו מי שלא פורק את רצונו בצורה בריאה שאינה מזיקה לאיש(!!) נהיה מתוסכל מאד. ככה זה עם הצורך המיני- הוא קיים, ורצוי להשלים עם זה. ביהדות -הדרך הכי נכונה של השלמה עם הצורך המיני היא ביחסי מין בנשואין .לכן בן 18 לחופה. אבל מה לעשות. לא כולם נישאים בגיל 18, אבל שלא יהיה ספק- כולם (או לפחות כל הגברים ומחצית מהנשים) מאוננים כדי לפרוק את היצרים המיניים הטבעיים שלהם. אבל מי שרוצה להקצין-שיקצין לדעתי, זה לא בריא להגזים.

o.k.

תודה רבה על הדעות השונות "כשם שפרצופיהן שונים כך דיעותיהם שונות" בכל אופן נראה לי שכולם יסכימו איתי שצריך להפחית באוננותת כאילו גם מי שאמר שצריך לפרוק את היצר וגם למי שאמר שזה לא פוגע בילדים בעתיד אבל אולי יש כאן איזה ‏1%‏ שזה פוגע ולא כדאי להרוס חיים של אנשים אחרים וגם למי שאמר והפחיד שטוב לו שלא נברא ויקצצו ידיו וכו` בסדר ברור שזאת עבירה חמורה אבל אי אפשר שלא לעשות אותה.‏ אבל ממש ממש תודה רבה לכם משפחת הומואים דתיים.‏ אז ילה מחכה לשרשור נוחכות של ינואר ‏2011‏ ‏....‏ ‏

אי אפשר שלא לאונן כלל.

בן אדם זה בן אדם, עם יצרים, עם זאת עדיף להפחית, זה גם לא בריא יותר מידי. אבל זה טוב מידי פעם לפרוק יצרים.

ספר ריק

New member
אתה טועה.

אני יכול להעיד שעד לפני כמה חודשים, לפני שהיה לי 'משבר', אוננתי פעמיים אולי שלוש, כאשר בין כל פעם לאחרת כמה חודשים. ורק מאז התחלתי לאונן בתדירות גבוה. אני בטוח שיש אנשים עם אמונה מאד איתנה ויראת חטא ברמה גבוה, שאינם מאוננים כלל.

אתה נתת את התשובה בעצמך

בסופו של דבר הצורך להגיע לפורקן מביא את האדם לאונן. כך אגב הצורך במגע ובאהבה עם גבר. למעט האיסור הדתי, אין כל רע באוננות והיא מאוד בריאה שכן מביאה לשלווה, רוגע ואף שינה טובה (הרבה גברים נרדמים מיד אחרי משגל או אוננות טובה). אלה שאינם מאמינים מסבירים את האיסור הדתי בכך שהוא בסך הכל רצון ציני של ממציאי הדת לנתב את הפורקן אל תוך רחמה של האשה ובכך לדאוג להמשכיות האמונה. זהו בן דודם של הפרו ורבו והאיסור על הומוסקסואליות שמטרת כולם אחת והיא יצירת דור מאמינים חדש.

ספר ריק

New member
אתה לא מכיר מציאות השונה מזו שלך

אבל אני כן, ואני יכול לומר לך שהפורקן יכול להגיע במקרה לילה, ומעבר לזה, הרבה אנשים כל כך עסוקים בדברים אחרים שאין להם זמן כמעט להרהורים. תוסיף לזה יראת חטא גבוה וקיבלת מישהו שלא מאונן כלל, או כמעט ולא עושה זאת.

מסכים איתך ספר ריק לחלוטין...

/tapuzforum/images/Emo45.gif/tapuzforum/images/Emo26.gifואני דוגמא חיה לכך, אחרי שעברתי מה שעברתי בחיי לפני 12 שנה לא אוננתי ןלא שזלת"י כמעט שמונה שנים רצופות (ועוד עשור שנים שהייתי נשוי) למעט מספר מועט של ראיית קרי בלילה שלא ברצוני. לפני 3 שנים כשחזרה אליי תשוקה והתאווה לגברים ביתר שאת, זה הבחא אותי גם לשז"ל. שלאחריו יש יסורי מצפון ורצוןמלהתגבר על זה אבל זה לא לוקח מספר שבועות וזה חוזר על עצמו. שבת שלום לכולם

למעלה