שאלה מסקרנת...

t h e d j

New member
שאלה מסקרנת...

שאלה שסקרנה אותי איזה שאלות שואלים ברבנות כדיי לוודא שהבנות שמצהירות שהן דתיות הן אכן דתיות
הריי כל אחת יכולה לשים חצאית ארוכה ולהצהיר

שיר w

New member
חח זה באמת לרב מה שקורה...

אותי למשל לא שאלו כלום הרב בקושי הסתכל עלי... בד"כ שואלים שאליות כלליות כמו, האם שומרת שבת,כשרות וזה סתם שטויות כי אפשר לשקר...

משביעים בתנ"ך?!

את מתכוונת - מנסים להכשיל אותך בשבועה בתנ"ך? כי דתיים הרי לא נשבעים בתנ"ך. החיילות הדתיות בקורס משקיו"ת הוראה בו משתתפת חברה שלי, צעקו בטקס סיום: "אני מצהירה!" ולא - "אני נשבעת!" כמו כל השאר. נשמע קצת תמוה...

אז אולי מצהירה , אני לא ממש זוכרת

זה היה לפני שנה ומשו , אולי שנתיים אני רק יודעת שאני הייתי צריכה להצהיר/להישבע עם תנ"ך וחתימות וכו' בכל אופן, בהצלחה

justagir123l

New member
אותי לא שאלו בכלל..

לא שאלו אותי שאלות של ידע או משהו בכלל. שאלו אותי אם אני דתיה ושומרת שבת וכשרות, אמרתי שכן, נתנו לחתום על כמה דפים וזהו. חברה שלי אפילו הלכה להצהיר כשהיא היתה עם מכנסיים (!!) ורק שאלו אותה אם היא דתיה ושומרת שבת וכשרות. הם לא מנסים להכשיל אף אחת, הם דווקא רוצים שבנות יצהירו ולא ילכו לצבא אז זה לא כ"כ משנה להם אם את משקרת ולא ינסו לשאול אותך שאלות מסובכות. אם שיקרת ומישהו מגלה את זה, זה בעיה שלך... אבל בכל מקרה תמיד את יכולה להגיד שחזרת בשאלה אחרי שהצהרת...

damtiela

New member
אצלנו הייתי צריכה לקחת טופס מהרבנות

אבל לחתום בבית המשפט בחדרה, אצל שופט. שאלו אם מה שכתוב בהצהרה נכון, חתמתי - ונגמר. כל אחת יכולה לשקר, מקווה שהן לא. שקר זה בריחה. אם הצבא לא מתאים לך - נסי להשתחרר בדרך חוקית. אם לא - היידה צה"ל.

נ ו ל י 1

New member
נכון...

בעיקרון כל בת יכולה להשים חצאית ולהצהיר... אותי נגיד לא שאלו כלום רק חתמו לי וזהו לפי דעתי זה נורא תלוי ביום שמגיעים כי אם יש להם הרבה עבודה אז הם רק חותמים וזהו אבל אם אין להם לחץ אני חושבת שהם שואלים כמה שאלות בססיות... אחותי סיפרה לי סיפור על חברה של חברה שלה שהחליטה להצהיר שהיא דתייה וככה להשתחחר מהצבא והיא בעצם לא הייתה דתייה.. הדיין שאל אותה כמה שאלות כמו: "את מתפללת בבוקר?" "את שומרת כשרות?" " את מברכת?" וכד'... ואז הוא הגיע לשאלה.... "את מניחה תפלין?" - אז הבחורה אמרה לו כן!!! - היא לא קיבלה פטור!!!

למעלה