שאלה מסקרנת

karina27b

New member
שאלה מסקרנת

יש לי שאלה שמאוד מסקרנת אותי ומציקה קצת במקרה של הבאת ילד לעולם מה הזכויות של בת הזוג של האמא הביולוגית??? איך לתת לגטימציה חוקית לבת זוג? שלא ילדה את הילד

בפורום הורות הומולסבית יענו לך במפורט

עד כמה שאני יודעת כדי שללא ביולוגית יהיו זכוות היא צריכה לאמץ אותו וכו

karina27b

New member
תודה

תודה על התגובה תיארתי לעצמי שזה משצריך לעשות אבל אני בהחלט ישאל בפורום הסמוך זו שאלה שמאוד מעניינת אותי כי בסופו של דבר אני רוצה להיות אמא חחחחח

../images/Emo140.gif

התשובה שלי מתבססת על מידע מלפני שלוש שנים. אין לי ידע משפטי אלא זכרון משיחה שניהלה עורכת דין שמתמחה בתחום ובה השתתפתי. וכן שיחות עם כמה אמהות לסביות. ייתכן שבמהלך השנים הדברים השתנו. בכל מקרה, אין לראות בהודעה זו (או כל הודעה בפורום אינטרנטי) ייעוץ משפטי. בגדול, התשובה מתחלקת ל- 3. 1. מה קורה כשהכל בסדר- אז גם בלי זכויות חוקיות רשמיות אף אחד לפחות באזור המרכז לא מרים גבה. ואם מרימים גבה יש גומרים שיורידו לו את הגבה. בקיצור, עבור דברים בסיסיים לא צריך כלום. 2. מה קורה כשמשהו קטן משתבש. כלומר, אם דורשים לראות מסמך רשמי, האמא הביולוגית ח"ו בבית חולים וכולי. אז צריך אפוטרופסות. אפוטרופסות היא הליך משפטי קצר יחסית. בודקים את המשפחה, אתן מראות ששתיכן אמהות פעילות. עו"ד יעזור בפרטים, וכך האמא הלא ביולוגית תקבל מעמד משפטי. אבל זה לא הכל. 3. מה קורה אם משהו גדול משתבש. משהו גדול למשל גירושים מלוכלכים (כמו אצל זוגות סטרייטים רבים) והאמא הביולוגית מנתקת את הילד. למשל מוות של האם הביולוגית ופתאום צצים ההורים שלה ודורשים את הנכד. אז חובה אימוץ. על אימוץ, מרגע שנחתם, אי אפשר לערער פתאום. זהו תהליך משפטי ארוך יחסית שבסופו האמא הביולוגית היא אמא לכל דבר מבחינת החוק. כדי לקבל אפוטרופסות או אימוץ, חובה שלילד לא יהיה אב. כלומר או שהוא מתרומת זרע, או שאביו נפטר. לפירוט נוסף מזוגות עם נסיון אישי ומעורכות דין אני ממליצה לך לפנות לפורום הורות הומולסבית בתפוז.

karina27b

New member
תודה

עזרת לי מאוד זה לא שמחר אני אהיה אמא אבל זה מאוד חשוב לי לדעת מה הפרצידורה זה לא פשוט

למעלה