שאלה מסקרנת לכולכם:

עוד אחת

New member
שאלה מסקרנת לכולכם:

האם קיימת ביקום ישות שבראה אותו ושיודעת כל מה שקורה בו ושיכולה לעשות הכל ושמענישה כל מי שמסרב לציית לה? ואם-כן למה היא לא מראה את עצמה? מה הגיוני בקיומה של הישות הזאת יותר מאמיתות הסיפורים על שלגיה והיפייפיה הנרדמת ואמיתותן של המפלצות מתחת למיטה שילדים קטנים פוחדים מהן?

mmuse

New member
באמת שאלה מסקרנת ../images/Emo98.gif

אבל לא יותר קצר לשאול: "מי אמר שיש אלוהים?" ? ולפי דעתי לפחות, יש הבדל ענק בין אמונה באלוהים לבין אמונה באמיתות אגדות-עם. אבל לא נראה לי שאני יכול לחדש פה משהו, אז אני לא הרחיב.

November rain

New member
קיומה של הישות הזאת

הגיוני כמו אמיתות הסיפורים באגדות.. אין זה אומר שהיא אינה קיימת. יש סבירות לקיומה, אך בדיוק במידת הסבירות לקיומם של האגדות במציאות..

FireBat

New member
מילת המפתח - אמונה.

קיומו של אלוהים הוא הרבה מעבר להגיון, הוא עניין של אמונה פנימית. את לא צריכה לראות אותו בעיניים, את פשוט יודעת שהוא שם. את תמיד יכולה להסביר דברים בדרך המדע, שנוצרנו משני תאים שהתחברו, אבל מאיפה שני התאים האלה הגיעו?! האם זו מקריות? אני לא חושב שזו מקריות אני חושב שמשהו גרם להם להיפגש, משהו מכוון את העניינים. וזה הרבה יותר נעים לדעת שלא נוצרת במקרה.

moonflower

New member
אמונה

את מתייחסת בשאלתך לצורה של ישות שבואי נגדיר אותה כאלוהים. שאלת השאלות- האם קיים אלוהים? אי אפשר להסכים על תשובה אחת וכל אחד רואה את אלוהים לפי מה שהלב שלו אומר לו. אחד יכול לראות את את אלוהים כאל נוקם והשני כאל רחמן ובן אדם שלישי יגיד שבכלל אין דבר כזה. לפי דעתי אלוהים זוהי ישות אוניברסלית וכל עניין הדתות מבוטל אצלי. אלוהים לא מעניש מי שלא מציית לו אבל הוא נותן לבני האדם את בחירה בין הטוב ובין הרע. הוא לא מצווה שום דבר. בעצם הפירוש המאוד כולל של הכתוב זה- אם תבחרי בטוב התוצאות יהיו טובות, תבחרי ברע התוצאות יהיו רעות. בסך הכל זה עניין של סיבה ותוצאה. את לא צריכה להאמין באלוהים כדי לדעת שמעשה רע יגרור אחריו תוצאות שליליות. בקשר לאמיתות הישות הזאת- מי אמר שהמפלצות שהילדים רואים מתחת למיטה הן לא אמיתיות?! הבעיה בעולם של היום הוא שהוא מחנך לפעול לפי נורמות מאוד מאוד מקובעות וילדים מחונכים לפעול לפי הגיון קר- מפלצות מתחת למיטה? אתם מדמיינים... למה הם מדמיינים? ואולי דווקא הילדים הקטנים שלא מקובעים במסגרת הנורמה והחשיבה הלוגית המקובעת הם אלו שרואים את הדברים כפי שהם באמת? אולי המבוגרים מפחדים להעיז לפרוץ את גבולות במחשבה ההגיונית ובגלל זה הם מפספסים הרבה דברים?- זאת שאלה מסקרנת.... דבר אחד נוסף- צריך לעשות את ההבדלה בין אגדות כתובות כמו שלגייה והיפייפיה הנרדמת לבין מה שילדים אומרים שהם רואים. מקווה שתרמתי משהו לדיון ולמחשבה... אני.

masorti

New member
יש בעיה חמורה במודל שלך...

הטענה שלך היא שהבחירה בין טוב ורע מקיימת: "אם תבחרי בטוב התוצאות יהיו טובות, תבחרי ברע התוצאות יהיו רעות. בסך הכל זה עניין של סיבה ותוצאה". וזה בלי שכר ועונש. עובדתית, הנחת המודל שלך נכשלת במספר רב של מקרים. ובעיה זו נדונה ע"י תיאולוגים ופילוסופים בכל מהלך ההסטוריה תחת כותרות כמו "צדיק ורע לו, רשע וטוב לו" או "עד מתי רשעים יעלוזו?". המודל שלך פשוט מתעלם מהמציאות הנסיונית. (ותיאוריה שמתעלמת מתוצאות הניסוי היא גרועה)

למעלה