שאלה מסוימת

נסיה 5

New member
שאלה מסוימת

בעקבות המשבר שחוויתי הגעתי למסקנה עצובה מאוד. אני לא מצליחה להקשיב לצד השני. אני מצליחה להקשיב לזמן קצר ואז אני חייבת להוציא את כל מה שיש לי בלב וזהו ההקשבה נאטמת. איך אני יכולה לפתח לעצמי כישורי הקשבה בתחום הרומנטי ובכל התחומים? אנשים אוהבים שמקשיבים להם ואני שייכת לקבוצה הלא טובה בכלל רק שיקשיבו לי אך אני יכולה להקשיב בעירבון מוגבל וזה חוזר בי מאוד לרעה. איזה פתרונות יש כדאי להקשיב? המון תודה למשיבים.

שלום נסיה

ההודעה שכתבת מאוד עניינה אותי בדרך כלל אנשים שלא מקשיבים, נאטמים ורק "משמיעים" את עצמם לא מודעים לכך יש כלים וטכניקות שניתן ללמוד להקשיב ובאמת להכיל את הצד השני. הייתי ממליצה לך להתחיל לבד, תרגיל עצמי של נשימות, לספור עד עשר לפני שמגיבים ללא ספק המודעות שלך חשובה לקראת השינוי שיהיה בהצלחה

גרא.

New member
נסיה 5,תקשורת נכונה בין שניים המשוחחים בינהם,

כוללת דבור והקשבה לסירוגין זה לזה.אבל בפועל מה שקורה לרוב,זה שבמצב הזה,כל אחד מקשיב בעיקר לעצמו,וכשהשני מדבר,הוא ממוקד במחשבות,על מה שהוא רוצה לומר,כמעט ללא קשר עם הנאמר אליו.דומה שזה מה שקורה לך בדו או רב שיח,כאשר את ממוקדת בצורך שלך להוציא חוצה את כל מה שיש לך בלב,ובפועל לא מסוגלת להקשיב לנאמר אלייך.היכולת לתקשר,להעביר מסר,להקשיב לזולת,להקשיב למשוב,לתת אותו בדרך שבה הוא אכן יתקבל, זו האמנות של מיומנויות תקשורת הקיימת או חסרה לעיתים.ולכן כל כך מורגש שהיא נחוצה. אפשר וכדאי ללמוד מיומנויות תקשורת בסדנת טיפול קבוצתית,הממוקדת בנושא הזה.הסדנא אינה רק קבוצת למידה,אלא ובעקר שדה אימון מצויין של המשתתפים זה עם,זה או אלה.קיימת התנסות בשיתוןף,והעברת מסרים,במתן וקבלת משוב,אימון בניצול שפת הגוף בתקשורת ועוד. אפשר להכנס לאתר "קבוצות" באינטרנט דרך מנוע החיפוש google.co.il ולמצוא קבוצה מתאימה.

בדרך כלל

לא מצליחים להקשיב לאחרים כשמוצפים מבפנים. יש כל כך הרבה עניינים שדוחקים בך ומעסיקים אותך שאת לא יכולה להתפנות לשמוע מה יש לאחרים שמעסיק אותם. כדי להיות יכולה להקשיב את אשכרה צריכה להיות יכולה להתפנות מספיק ממה שמעסיק אותך כדי להתעניין במישהו אחר.

נסיה 5

New member
בדיוק ככה אני מרגישה

וגרא, לאיזה קבוצה עלי לפנות, אני מעדיפה באינטרנט. המון תודה לכם

למעלה