שאלה מסובכת :)

שאלה מסובכת :)

אני וחברתי רוצים להתחתן. הקטע הוא, שאנחנו גם רוצים שזה יישאר ביננו. הצעתי לה דבר כזה: אני אתן לה שווה פרוטה בנוכחות 2 עדים ואח"כ נעשה גם נישואין (ייחוד), אשיג כתובה (לא בעיה) ואברך 7 ברכות. אני אקדש אותה על תנאי כדי שבמקרה שנרצה להיפרד, לא תהיה לנו בעיה. או שפשוט אכתוב גט. השאלה שלי היא כזו: אילו בעיות יכולות להיות במעשה שכזה? ואם ישנם, אני מבקש שתנסו לשכנע אותי לא לעשות זאת.

התנאי.

התנאי יהיה תנאי שאין בו קפידא כמו "הרי את מקודשת לי על מנת שלא אוכל קלמנטינה" וכו'.

אלי ו.

New member
כל מי שאינו יודע טיב גיטין וגירושין

על יהא לו עסק עימהן. אם תתחתנו ותקנו בית, מן הסתם תחתמו חוזה עם הקבלן או עם המוכר. אני מניח שתפנו לעו"ד טוב שיטפל בחוזה מכיון שבעיה פרוצדורלית קטנה יכולה לעלות מאוד ביוקר. על אחת כמה וכמה כשמדובר בגירושין וקידושין שהנזק שם יכול להיות גדול הרבה יותר. בייחוד הגט, טעות קטנה יכולה לגרום לאסונות גדולים. זו הסיבה שיש תקנה שרק בית דין יכול לעשות קידושין וגירושין.

אלי ו.

New member
לא שמעת כי לא למדת

וזו סיבה מצויינת לא לנסות לסדר קידושין בעצמך. שולחן ערוך, אבן העזר, סימן מ"ט סעיף ג' סעיף ג כל מי שאינו בקי בטיב גיטין וקדושין לא יהא לו עסק עמהם להורות בהם, שבקל יכול לטעות ויתיר את הערוה וגורם להרבות ממזרים בישראל.

לפעמים זה די מרגיז

כשצריך לשכנע אדם שלא יחבוט בראשו באמצעות פטיש חמשה ק"ג... עזוב את הדתיים. עזוב את הרבנים. אם תעשה חושבים, אז מבחינה משפטית מבלי קשר לקידושי דת, תוכל להסתבך חזק חזק אם בעוד איני יודע כמה זמן ייכנס בינך ובין ידידתך חתול שחור ויפריע לשלום ביניכם. הרי בזמנינו ובדורינו היעלמות השלום בית די נפוץ לצערינו...

החתימה שלך לא מקורית..../images/Emo4.gif

אבל כידוע - אם מזייפים אותך, זה גם טוב.. זה סימן שאתה שווה משהו.
אז תודה רבה לך..

למעלה