שאלה ממתחילה

רות מלר

New member
../images/Emo24.gif בדיוק זה- דוגמא לאיסוף שוליים ותעלה

למרות שבתהליך החיבור מעורב הצוורון- בסרט בסופו של התהליך-תפור על הלפנים והגב. התכונות של פס האלכסון (ההגמשה עם ההתעגלות ) מאפשרים לו למלא את התפקיד הזה בצוה מושלמת, בשנה שעבר,ה תלמידה שלי תפרה את החולצה מבד הודי דק דק, היא עבדה נכון עם האלכסון, התוצאה שהתקבלה, היתה עור שני להודי. שנכתוב מאמר על שימוש בפס אלכסון ?

אני מסכימה עם עדי. גם אני לא הייתי יוצרת תעלה

מתקפלת במחשוף עגול, אלא בונה עיבוד שיתקפל פנימה או תופרת מנז'ט ישר נפרד. צריך קצת ידע כדי לעשות את השינויים האלה, אז אם אין לך רקע, הייתי ממליצה לך לעקוב אחרי ההוראות שלהם וליצור את התעלה מסרט אלכסון רחב. זה פתרון די אלגנטי מבחינת קלות הכנה וביצוע.

שש שבע

New member
תעלה באיזור כזה, היא לא רק מראה מרושל

אלא מראה מכוער, יוצר קוי אויר אלכסוניים, ומקטין את גמישות הפתח.

תודה רבה לכולן!

אני מבינה שזה למעלה מהידע שלי כרגע לשנות את הגזרה, אני אצמד להוראות
את הסרט אלכסון (שוב, אני פשוט לא מצליחה להבין מהתמונות) האם אני פותחת את הקיפול שלו (שיהיה רחב יותר?) שוב תודה לכל העונות!

רות מלר

New member
עבודה עם סרט אלכסון

הקיפולים של הסרט האלכסון נועדו על מנת לסמן לך את מקום התפר. נניח והחלטת לתפור את הסרט האלכסון כהמשך נראה לעין בשוליים העליונים של הבגד- פיתחי קפל אחד, הצמידי את הסרט אל צידו החיצוני של הבגד, הסרט נראה לעינייך כך- בחלק התחתון יש קפל סגור, בחלק העליון קפל פתוח. הצמידי את הסרט אל הבגד עם סיכות שיעמדו בניצב לבד (מכונת התפירה תדלג על הסיכות ) שימי לב- בשל הגזירה באלכסון לסרט יש הגמשה להתקמר או להתקער לפי הצורך.- השתמשי בתכונה הזו לעקוב אחרי צורת הבד. תיפרי לאט ובמדוייק על קו הקפל.הפתוח. קפלי את האלכסון לעברו השני של הבגד- והצמידי עם סיכות כעת את רואה בהמשך הבגד תוספת של פס אלכסון בחצי מרוחבו ההתחלתי- והקפלים אסופי בתוכו. את החיבור כעת את יכולה לעשות או בתך ניסתר ביד (ואז לא יראו מבחוץ תפר כלל או בתך מכונה מדוייק על שולי הסרט.

האם סרט אלכסון תופרים על צד ימין?

אני אף פעם לא יודעת מאיזה צד להתחיל עם תפר האלכסון אם אני מתחילה מהצד ההפוך ( הפנימי) יוצא שהתפר ש"סוגר" את האלכסון, התפר העליון הוא מהצד החיצוני ואז אפשר לתפור בדיוק על הקצה שלו אבל אם אני מתחילה מהצד החיצוני ומקפלת כלפי פנים - יוצא שאני תופרת בפנים את התך העליון ואז בצד החיצוני זה פחות יפה אז מה הדרך הנכונה?

אפשר כך או כך ואפשר גם וגם

אם מתחילים לתפור מבחוץ מסיימים כשהוא מוסתר פנימה אם מתחילם לתפור מבפנים מסיימים כשהוא נראה כלפי חוץ אפשר גם לתפור אותו כשהוא עוטף את הבד בקצה ואז הוא מחצית רוחבות וניראה משני הצדדים

lirola

New member
אם תשימי לב לרוב חולצות הטריקו שלך

--המכפלות שלהן בשרוול ובתחתית הבגד עשויים עם מחט כפולה (או משהו שדומה לזה) . לגבי עיבוד המחשוף , זה גם אפשרי לקפל פנימה, אך תשימי לב שצריך להוסיף בגיזרה בד בשביל זה כי הסנטימטר שיש לך בגיזרה באופן מובנה לא מספיק לזה כשרוצים לעשות תעלה לחוט שיעבור שם. אם את מאוד מתחילה ולא יודעת לעשות שינוי בגיזרה את יכולה לבקש עזרה ממישהו שיודע לעשות את זה או ממורה לתפירה (כי ככה לומדים, והרי לא תמיד תתפרי רק דברים קלים שכן אז לא תתקדמי) . ואם לא אז את יכולה להוסיף סרט כפי שהציעו בתכנון הגיזרה. אני רק נתתי לך עוד אופציה. אם תקפלי פנימה ותתפרי במחט כפולה, שימי רק לב שאת לא נכנסת פנימה מדי לתוך התעלה שיצרת לחוט שיעבור שם ומקטינה אותו יותר מדי. דבר נוסף, בגלל שבחולצה , היכן שעוברת התעלה , יש כיווצים, זה לא כזה קריטי אם פשוט תוסיפי שני סנטימטר ותקפלי פנימה, גם אם יהיה לך קצת מתח בתפרי הצוואר בצדדים, זה ייעלם עם הכיווצים. גם אם הבד לא גמיש, במקרה הספציפי הזה זה יעבור בסדר.

אני לא מסכימה

אני קונה חולצות טריקו ממפעל שיש לו חנות עודפים והוא מייצר עבור חברות מאוד יוקרתיות בעיקר בארצות הברית. אני מתכוונת יוקרתי שחולצת טי פשוטה וחלקה עולה לפי תג המחיר 12-20 דולר. שזה הרבה גם אם הדולר נמוך. תמיד הגימורים שלהם הם עם בד נוסף במפתח צאוור, גם בניקי, גם בוי, אפילו בגופיות סבא הם גוזרים סרט נפרד. לעיתים מאוד רחוקות יצא לי להתקל בגימור אחר, וזה היה בעיקר הכרח של הגיזרה יותר מאשר כל דבר אחר. אגב אני גם רואה על הבגד של התינוק שלי את אותה תופעה בדיוק, חברות 'מעוצבות' באיכות ירודה יתפרו מכפלת בצוואר ואילו פירמות טובות תוצרת חוץ כמו מאדר קייר גאפ ומרקס אנד ספנסר יתפרו גימור של ממש. אפילו בבגדי גוף לתינוקות של פוקס יש גימור נפרד, ורק מכפלת השרוול היא ממש מכפלת שזה אגב נח יותר מאשר גימור בבד נפרד, כי זה מאפשר גמישות רבה יותר בעזרת תפר דו מחט אפראט.

lirola

New member
את צודקת, ואולי לא כתבתי בצורה ברורה אבל

כתבתי שבחולצות קנויות המכפלת בתחתית הבגד ובשרוול (לא בחולצה ללא שרוול) עשוי במכונת מכפלת, ולא כתבתי את זה על המחשוף. זה עיבוד שגם אני לא אוהבת, אחר כך הוספתי שהיא יכולה לקפל פנימה (והייתי צריכה לציין שזו הצעה בתור מתחילה בתפירה ולא ציינתי את זה ואז נשמע כאילו כך עושים בחולצה READY TO WEAR), הצעתי לה לעשות את זה במחשוף כדי לא לסבך אותה עם עיבודים. היה נשמע שהיא מחפשת משהו מאוד פשוט, מאיך שהיא כתבה -שהיא רצתה להתחיל עם משהו מאד קל. גם יצאתי מנקודת הנחה שהמחשוף לא עגול בחולצה כזו, משום שהרבה פעמים מחשוף בחולצות מסוג זה שמכניסים בהן גומי או חוט , הן פשוט קו שהוא כמעט ישר (לא כן?) , לא ממש עגול כמו בחולצה עם מפתח רגיל במחשוף. הנחתי שאם כך הדבר ואם נוסף על זה גם מדובר בסריג, אז זה יהיה בסדר אם היא תיתן תוספת של שני סנטימטר ותקפל פנימה, דבר שיכול להקל עליה את העבודה. מן הסתם לו הייתי עושה את זה בעצמי אז הייתי מכינה עיבוד פנימי בהתאם לגיזרה המקורית , אבל את זה אני לא יכולה להציע לה כאן כי זה מסובך מדי לתופרת מתחילה. לקחתי בחשבון שהבחורה לא הולכת לתפור חולצת קוטור, ואולי נתתי עיצה חפיפניקית, אבל חשבתי שזו עיצה חפיפניקית טובה, בהנחה שהמחשוף (כפי שחשבתי) הוא כמעט ישר+ סריג+כיווצים. אם היא היתה כותבת שהיא תופרת מנוסה הייתי נותנת עיצה טובה יותר. בכל מקרה, תודה על התיקון.

שש שבע

New member
איך את נותנת הוראות לקויות בגלל שאת

חושבת שהענין מסובך? לא עדיף שתשתקי ותתני למקצועניות לדבר, במקום להיכנס בהן? מי לימד אותך שבתפירה יש קיצורי דרך? כפרת עוונות, במקום לבקש סליחה ואז "מודה ועוזב ירוחם" את פשוט מעדיפה לעשות סצנות.

lirola

New member
על מה ולמה את פונה אלי בצורה כזו? כי עשיתי

טעות? כשאת נתת לי תגובה שגויה באשר איך לתפור שמלה פשוטה, אמרתי לך משהו על זה? ואת התנצלת על התשובה הלקויה שלך שאת דורשת את ההתנצלות שלי? מצרפת לך קישור עם עיצה מאוד לא טובה שקיבלתי ממך , ולראיה התמונות בצורה שעשיתי את זה בעצמי והתמונה של מה שיצא מעצתך הלקויה. ואל תכתבי לי לשתוק, לא עשיתי לך שום דבר.

שש שבע

New member
מתי בדיוק נתתי לך הוראות שגויות?

אני בטוח לא נתתי לך שום הוראות לשמלה, כי אני לא נותנת. ויש לי סיבה טובה לכך. , אני עוזרת במציאת פתרונות, ובגיזרות ורעיונות. ואני - אין מצב שאטעה אף אחת, יש לי פשוט הרבה יותר ניסיון כמעט מכל אחת פה בפורום, ולו רק בגלל הגיל, ואותי לא מענינת ההתנצלות שלך, רק מרגיזה החוצפה שלך, לא זה שאת מנסה לעזור, ולא זה שטעית, אלא זה שאת נותנת מראש הוראות כאלה למישהי שאין לה נסיון, וזו הטעיה וקילקול מידות של תופרת מההתחלה. לכן אוי לנו מעזרה כזו. והחוצפה בזה בזה שאת לא מוכנה לקבל ממומחים ממך, ואת חושבת שזה בסדר, מה שעשית, ולכן "כל העולם נגדך" לדעתך. אז תהיי בריאה, וקצת ענווה לא מזיקה לאף אחד. וכל ההערה שלי באה להעמיד דברים על דיוקם, אני לא מכירה אותך, ואין לי שום ענין בעדך או נגדך. אבל חבל לי על זה שחושבים שתפירה זה משהו שעושים חאפ לאפ.

lirola

New member
שש שבע, לא היתה לי שום כוונה שהוויכוח יקח

תפנית כזו. אם טעיתי , אז קודם כל אני מתנצלת, אבל הסברתי שמבחינת נקודת הראייה שלי המחשוף הוא כמעט ישר (בחולצות רבות כאלה הוא כמעט ישר ועצם זה שמכווצים נותן לו את הצורה הסופית שלו, ולכן גם לא חשבתי שאני מטעה אבל אנשים טועים, מה לעשות שאנחנו לפעמים בטוחים בצדקתינו? הרגשתי נתקפת על ידי רות, שלאחרונה הגיבה כלפי באופן לא נעים במספר שרשורים שונים. איך זה הגיע למצב שאת אומרת לי לשתוק , באמת לא הובן לי כי לא היה בינינו שום דו שיח. אני כן מנסה לעזור, פעמים רבות כותבת תשובות ארוכות שגוזלות זמן והשקעה ואם אני טועה, אז למה לבייש ולהכלים בן אדם? גם עדי וגם השכנה של ויטוריו חלקו עלי מבלי לעשות מזה סיפור של העלבות והשפלות. אז זה בהחלט אפשרי. עכשיו , זה לא שאני באמת נעלבת מהקטעים האלה. אני הרי לא בגנון, ואני בן אדם בוגר,אבל יכול היה להיות כאן הרבה יותר נעים. לגבי תשובה לא נכונה שאני חושבת שנתת לי , נתתי קישור לשם אבל זה גם כך היה מיותר שהעליתי את כל הנושא, הלינץ' שקיבלתי ממך העלה לי את הדם לראש. גם אני בן אדם.

שש שבע

New member
הוראות שגויות?

העליתי רעיון איך לסגור פתח גדול מידי, ע"י סרט קישוט, ואת אומרת שאלה הוראות שגויות? אז לא עשית מה שהצעתי, אלא משהו אחר, זה אומר שאלו הוראות שגויות? את רצינית? טוב, אני בכלל לא מבינה על איזה תדרים את משדרת, אני בכל אופן, לא קולטת את הראש שלך, משהו שם בכלל נמצא במישור אחר. שתהיי בריאה.

lirola

New member
אני דיברתי על צורך בעיבוד ברוחב של 2 סנטימטר

כדי לסגור מחשוף חשוף מדי. סרט קישוט ברוחב של שני סנטימטר היה יוצא עם עודפים בצדדים , בדיוק כפי שעיבוד מאותו בד שגזור על רוחב הבד כמלבן גרם לעודפים. והצגתי את זה בתמונה. פשוט רואים את זה. אם הייתי מחברת סרט בעובי הזה זה בדיוק מה שהיה קורה . מצד שני- אם את מציעה סרט צר יותר, זה לא ממש מה שהייתי צריכה בכל מקרה, כי רציתי לסגור את המחשוף ולהפוך אותו לפחות חשוף, אז גם כאן העיצה בכלל לא רלוונטית לשאלה שהעליתי. סרט קישוט בהשוואה למה שהייתי צריכה זו לפי הגדרתך הצעת חאפ חאפ. כשהאיזור כל כך מעוקל אז צריך עיבוד שהוא לקוח מהגיזרה עצמה וסרט לא מספיק.רואים בתמונה איך העיבוד שלא לקוח מהגיזרה פשוט לא מצליח להתכנס ויוצר שם עודף. סרט רחב ייתן את אותה תוצאה בדיוק. אני חושבת שהעיצה שלך לא היתה מוצלחת, ואני לא צריכה לחיות במישור אחר בשביל לחשוב ככה.

שש שבע

New member
רות טעתה, את לא עגלה את פשוט

עקשנית כפרד, או פרדה. את מוזמנת לבוא אלי, ולחזות במו עיניך, במבחר סרטי קישוט שיכולים להתאים למטרה הזו. זה שאת לא מודעת לכך שהם קימים, לא הופך את זה ללא קימים.

למעלה