שאלה ממתחילה

שאלה ממתחילה

שלום, מקווה שתוכלו לעזור לי... אני רק מתחילה ללמוד תפירה, ומ נסה להתקדם עם פרוייקטים שנראים לי קלים יותר: הזמנתי כמה גזרות קלות במיוחד מהאינטרנט, אבל אני לא סגורהעל ההוראות.. נראה לי שההוראות מיועדיות למישהו שלפחו מכיר את המושגים... אז שתי שאלות - 1. בגזרה הראשונה שאני מצרפת - יש מין חור בקדמת הבטן, עשיתי אותו לפי ההוראות - אבל לא יצא לי "חלק"כמו אצלם (החלק התחתון של הפתח) - כנראה כי התפירה שלי שם לא מספיק נקיה... יש טיפים לתפירה נקייה שם? ושאלה שניה על אותה גזרה - בהסבר הם שמים על פתח הצואר סרט אלכסון, ומייצרים ממנו casing ובתוכו מעבירים חוט אלסטי. האם אין דרך יפה יותר מסרט אלכסון?האם אפשר פשוט לקפל ולייצר casing (לא יודעת מה המילה בעברית) מהבד עצמו? 3. בגזרה השניה - קראתי את ההוראות... אני לא מצליחה להבין איך ומתי עושים גימור לחלקים העליונים מקדימה... מתי בד"כ עושים את זה? לפני שמרכיבים את החולצה או אחרי? מדובר בבד גמיש, אז הגימור עשוי עם מחט כפולה? תודה מראש, מיכל

lirola

New member
מקווה לעזור באופן חלקי

לגבי הגיזרה הראשונה, אם את רוצה לקפל את הבד פנימה במקום להוסיף חלק חצוני כמו סרט אלכסון, זה משהו שצריך לקחת בחשבון בגיזרה ולהוסיף את הבד הרצוי על מנת לקפל אותו פנימה. אם את יודעת לעשות שינויים בגזרות אז את יכולה לקחת את הקדמי ואת הגב ולהוסיף לכל חלק את מספר הסנטימטרים הרצויים כולל תפרים ואת זה לקפל פנימה ולהעביר בפנים סרט (כמובן לזכור להשאיר פתח כדי להעביר את הסרט ואחר כך אפשר לסגור עם המכונה או בתפר ידני. לגבי הגיזרה השניה---- כמובן שלכל דבר יש כמה דרכים, אבל הצעה שלי- הקדמי והגב מורכבים משני חלקים, עליון ותחתון. קודם חברי את חלקי המעטפת הקדמיים לחלק של הגב רק באיזור הכתפיים. קפלי פנימה את איזור המחשוף של המעטפת לאורך כל הקדמי, תוך שאת עוברת למחשוף הגב וגם אותו מקפלת פנימה ושמה סיכות, וממשיכה לחלק הקדמי השני-הרי כולם מחוברים אז נוצר לך קו רציף של מחשוף. תפרי בתפר עליון במרחק סנטימטר לכל האורך. תזכרי שלא חיברת עדיין תפרי צד, רק בכתפיים. עכשיו חברי את שתי המעטפות לחלק שמתחבר אליהן, תוך התחשבות בפיקים שמנחים אותך היכן להניח אותם על גבי החלק התחתון. כעת תתפרי את שני צידי המעטפת לחלק התחתון. לכי לגב, תפרי חלק עליון לתחתון אם יש בגב תחתון ועליון, אם לא אז את פתורה. עכשיו הצמידי את הגב לקדמי (ימין לימין =צד חיצוני לצד חיצוני) והקפידי שהצטלבויות התפרים יושבות כמו שצריך . הצמידי סיכות לאורך תפרי הצד עד בית השחי, ותתפרי. כעת נשאר לקפל פנימה את איזור בית השחי ולתפור בתפר עליון במחט כפולה. כנ"ל לגבי המכפלת. (אם הבד הוא סוג של סריג כמו למשל טריקו, אם לא, אז עושים תפר במחט יחידה). בהצלחה

רות מלר

New member
כוונת המתכננים היתה

בגזרה הראשונה- התוספת של הפס האלכסון היתה על מנת ליצר תעלה להשחלת שרוך גומי. קיפול עודף בד פנימה - כפי שהציעה לירון יגרום למקום החיבור להיות לא חלק (בגלל שינוי הזוית של הסיבים בהפיכה של שתי השכבות ) ולכן אם את לא רוצה סרט אלכסון גלוי לעין. השתמשי בסרט אלכסון צר סמוי מהעין. היפכי אותו ותיפרי את כולו בחלק הפנימי של החולצה (שימי לב לתכונה של הסרט האלכסון- איך הוא מתאים את עצמו להתעגלות המפתח .

תודה ../images/Emo13.gif

אז את אומרת שלמעשה גימור של בד גמיש משמעו קיפול (יחיד) של הבד כלפי פנים ותפירה במחט כפולה? שוב - המון תודה, אני אנסה

רות מלר

New member
תקראי מה שכתבתי

אם תעשי מה שלירון המליצה- יחסר לך בד בקיפול, (היקף צר בעיגול הפנימי מההיקף הפנימי שהוא השוליים )

lirola

New member
רות תודה על התיקון אך זה בהחלט אפשרי

לקפל פנימה אם הבד גמיש ומוסיפים לגיזרה כ2 סנטימטר להכנסת החוט. מה גם שכתבתי שצריך לעשות תיקון בגיזרה כדי להוסיף בד שיתקפל פנימה (!) בוודאי שיש אפשרות מדוייקת יותר לעשות את התוספת עם זוית מסויימת שתאפשר התאמה מלאה בתפרי הצד של הצוואר, אבל נראה לי שבבד ג'רסי ותוספת קטנה היא תסתדר בלי זה. זה פשוט נראה לי יותר קל מאשר להוסיף סרט אלכסון, אך כל אחת אוהבת לעבוד בדרך שלה. רות, אודה לך אם תקראי את התשובות שלי לפני שאת מבטלת אותן. יום טוב

רות מלר

New member
לירון- את מטעה, אתץ בוטה, ואת גם בועטת

אני מבינה שאת עגלה רכה רק בגלל שחג, ואחרות לא נכנסו בתשובה הלקויה שלך, זו לא סיבה לפתוח כזה פה גדול מה את מנסה להשיג ? נחנו שמגיעות הנה עם נסיון רב שנים מתאמצות שהמידע שיועבר יהיה הכי מדוייק שאפשר אגב- יכול להתמיץ לה לחפש במנוע עיבוד פתח הנושא נידון כאן בהרחבה. תוספת בעיגול יוצרת עיגול פנימי צר בהיקפו מהעיגול החיצוני איתו הוא אמור להתחבר. אז בבקשה גברת צעירה תפשי בנוצותיך אני עונה אחרי שאני וראת הכל !!!!

lirola

New member
אני בוטה? קראת את איך שאת כותבת?

בינתיים את זו שקוראת לי עגלה, מבקשת ממני לכתוב תגובות קצרות כי אני כותבת תשובות כאורך הגלות (אני מבזבזת כאן מקום בפורום?) , פונה אלי בלשון לירון היקרה, כותבת שאם יעשו כפי שהצעתי אז יקרה כך וכך (נו באמת, ניסוח, ניסוח, חיים ומוות ביד הלשון), אז מי כאן בוטה ומי כאן בועטת? את מעליבה כמעט כל גולשת שניה כאן (נכון שאני לא הראשונה שמעידה על כך?), כך שאני לא חושבת שאני הבעיה. אם זה הסגנון שלך, קחי בחשבון שיופנו אלייך גם חיצים. את לא יכולה גם להתנהג כפי שאת מתנהגת וגם לזכות ביחס אוהד וחביב. זה לא הולך יחד. זה נכון שהעיגול הפנימי יותר רחב בהיקפו (זה ברור מאליו) ולכן, הצעתי שתעשה זאת אם היא יודעת לבצע שינויים בגיזרה. פרט לזה, בהחלט אפשר "לעגל את הפינה הזו" אם מדובר בסריג, זה לא יהיה כל כך נורא אם יהיה לה מעט מתח כשתעשה קיפול פנימה, במיוחד שגזרות כאלה שיש בהן כיווצים באיזור המחשוף בנויות כך שהמחשוף בכלל לא מעוגל אלא כמעט קו ישר , כך שזה פשוט מסתדר בקלות (הכיווצים בכלל יתקנו את העניין. הרי קיימות אינסוף חולצות מבד באריג שבהן מקפלים פנימה ומעבירים שם חוט באיזור המחשוף? . אז נכון שצריך לעשות את זה באופן מסויים בגיזרה, אך בסריג,( ואם לא מוסיפים שם 10 סנטימטר אלא רק שניים) זה ייצא יופי. לא באתי לנהל כאן מלחמות בפורום ואם זה יימשך כך בהחלט אומר שלום יפה (כמו רבות אחרות שמאסו בגישה) . בתור מנהלת פורום , לא ברור מדוע את מתנהגת כפי שאת מתנהגת. זה לא הולם את המעמד. אני לא אהיה נעימה למי שאינו נעים כלפי. זה כל הסיפור. ועדיין אני לא מכנה אנשים בכינויים של בהמות על גבי הפורום, את זה את עשית.

WOW רק חזרתי מהסרט ואני רואה שהיו כאן מלחמות

לא מכובד לא בוגר ואפילו שחג שבועות עבר - עדיין זו לא סיבה לכנות מישהי בשם |ע ג ל ה מה להגיד? אני ממש בשוק, גולשת בלא מעט פורומים ולא נתקלת בכזו בוטות של מנהלת הפורום לירון - נראה לי שיש לה משהו אישי איתך את יודעת? יש כאלו, בדרך כלל אנשים חסרי בטחון, שחושבים שהם יודעים ה כ ל אבל בתוך תוכם הם יודעים שלא כך המצב ועל כן , כשיש מישהו שיודע ומסביר ומפרט - אומרים לו כתבת יותר מדי! (נו-נו-נן..) וכשיש מישהו שמנדב את הידע שלו ועונה תשובה - מאשימים אותו בהטעייה... לירון, אני לא צופה עתיד ארוך טווח לפורום שיתנהל בצורה כזו.ותא? את מקצועית, מסבירה ואני אוהבת את התשובות המפורטות שלך מה לעשות? לא כולן נולדו עם דוושת המכונה ביד, ואת בהחלט עוזרת ללמידה
אני גם מקווה שההודעה שלי לא תמחק , מכל מקום, שמרתי לי אותה,ואם היא תמחק - אני אמצא את הדרך להעביר אותה.. זהו. כמעט שתיים בלילה - הולכת לישון

שש שבע

New member
על מה ההעלבויות

עגלה רכה, היא לא ביטוי מעליב, אלא ביטוי שאומר - צעירה - בעלת ניסיון מועט- חדשה בתחום, וכו'.נא לבחור מה שמתאים . ומה לך שמלה לבנה בכלל להתתערב ולהוסיף שמן במדורה לא שלך? אז אולי תפסיקו עם זה? כל אחת שלא מתאים לה, נעלבת לנו כאן, בגלל שהיא לא יודעת עברית פשוטה מעבר לסלנג המקומי, ורות צודקת . ההמלצה של לירון תתן לנו פתח צר יותר- על כל 1 ס"מ -3 ס"מ לפחות, מהפתח המתוכנן, והמשמעות היא, אפילו בג'רסי, שאחרי הלבישה החלק התחתון יתרומם על העליון, ויצור קפל רוחב לא מתוכנן. אז מי שחושבת שהיא חכמה ויודעת אז שתתן למשפט חכמים את הכבוד "סיג לחוכמה שתיקה ולא תקפוץ שמיד כשנדמה לה שנעקצה. ותבדוק גם את ההערות לעצות שלה, כי כשהיא תצטרך לראות אותן בשטח, זה יהיה פחות נעים מעל הכתב.

בהונגרית

עגלה (בוצי) הוא שם חיבה לאישה. כך סבא שלי קורא לסבתא שלי. עגלה הוא כינוי למישהי צעירה ולא מנוסה לא הייתי נעלבת כל כך

רות,ככה לימדו אותךבהנהלת פורומים בתפוז? לקלל?

מה זה לקרוא למישה י עגלה? לכנות אותה בוטה להגיד לה שהיא בועטת?? מי את שתגדירי את התשובה שלה "לקויה"? מה זו ההתבטאות הזו? הלו, תרגיעי, כולה פורום וירוטאלי... לא להסחף עם הדאווין והמעמד.. תגידי, בפורום הזה, שאת מנסה לשמור את החוקים שלו, ומוחקת הודעות באובססיביות בפורום הזה לא מלמדים גם שאין לחרחר ריב? וכאדם בוגר, את לא יודעת שלא תמיד צריך להגיד את המילה האחרונה?? לדעתי כאן צריכה לבוא התנצלות שלך ... כן, גיברת מינהלת, גם מנהלים מתנצלים לפעמים

שש שבע

New member
היא בהחלט בועטת., וגם את,

והתשובה של לירון לא רק לקויה, אלא לא נכונה, ולו היתה עובדת שלי, שהיתה עושה כעצה שהציעה, היתה חוטפת ממני על הראש.

לא מומלץ ליצר תעלה מבמקום מעוגל בעזרת מכפלת

תעלה בכלל תמיד מומלץ ליצר בעזרת חתיכת בד זרה לבגד, גם כשמדובר במשהו ישר, כיוון שבדרך כלל מדובר בחלק שאמור להתכווץ בעזרת שרוך מושחל, אם עושים את זה בעזרת מכפלת, מקשים על הכיווץ להצוור זאת על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בסיום באיזור מעוגל כגון פתח צאוור. נכון שבתעשיה יש לעיתים מכפלות בבית השחי ובפתח הצוואר בסריגים באמצעות מכפלת במחט כפולה- אפראט. אבל בדרך זהו סיום פחות יפה, פחות אלגנטי, ופחות עמיד לכביסות וללבושה. אם תבחני סריגים של פירמות נחשבות (ואני לא מתכוונת לאלה שקוראים לעצמם 'מעצבים' אלא לפירמות טובות מאוד) תראי שהסיום של הטריקוטים שלהם תמיד עם חתיכה זרה, ולעיתים בחתיכת פטנט/ ריב ששומרת על המחשוף מלהמתח. לעיתים מיצרים תפר מכפלתי כדי לשוות לבגד מראה מרושל, וזה אכן מה שזה עושה. לכן מוללץ לך לעקוב אחר ההוראות. או כפי שסבתא שלי הייתה אומרת, ליצרן יש אינטרס שהלקוח יהנה מהמוצר שלו, ולשם כך הוא כתב את הוראות ההפעלה, אז נא לעקוב אחריהן.

רות מלר

New member
עדי יש לך אפשרות לסרוק ?

בבורדה של יולי 2007, יש חולצה עם צארון מרקד, ושרוך על המותן, הדג מופיע פעמיים אני מתכוונת לבד הבהיר- שם ניתן להבחין ביתר בירור בשרוך זה דגם קצת קשה להבנה למישהוא חסר נסיון הטכניקה שם היא כזאת שולי הצאור יחד עם הצואון מתכנסים לתוך פס אלכסון רחב, הפס האלכסון מהווה תעלה להשחלת השרוך וגם עיבוד לשוליים. (טריק מעניין בלימוד תהליך עבודה)

אנימקווה שכעת יתפס הקישור

http://www.burdafashion.com/en/Magazines/Archives/113_A_Blouse_technical_drawing/1270777-1463237-1508211-1508216-1508380-1508382.html בכל מקרה אם לא נתפס

למעלה