שאלה ממש חשובה!

shirshir01

New member
שאלה ממש חשובה!

האם במושגים בבגרות תהיה גם הנחיה (לדוגמא בית שמאי תקופה ומאפיין)? ואם שואלים על השלבים העיקריים של המרד הגדול האם צריך לכלול גם את הגורמים הישירים לפרוץ המרד?

כן ולא

על המושגים כן יהיו הנחיות ואם מבקשים ממך תשלבים תכתבי תשלבים לא את הגורמים.... בטוח תהיה לך שאלה על הגורמים אבל את תצטרכי לבחור

shirshir01

New member
כן אבל יש גם

גורמים ישירים כמו מפלתו של קסטיוס גאלוס, ביטול קורבן לשלום הקיסר ואירועי קיסריה צריך לכלול אותם או לא?

תיקונים

מפלת גאלוס היתה כבר כחלק משלב א' של המרד,בעקבותיה הוקמה ממשלת המרד. ביטול הקורבן לשלום הקיסר-אני הייתי בטוחה שזה גורם ישיר,אבל במתכונת הורידו לי על זה את הנקודות בטענה שזה מאפיין את רוח המרד ולא גורם-אם מדובר על ארועי ירושליים כגורם ישיר,זה יותר על יחס שני הנציבים האחרונים,לפחות על פי המורה שלי... בלעע טלטול

תיקונים לתיקונים...

את אכן צדקת כשכתבת למורה במתכונת שביטול קורבן הקיסר הינו מהווה גורם ישיר מפני שהוא באמת כך. הוא בעצם סימל את הרצון של המורדים להתמרד נגד הרומאים, בגלל שביטולו נכשיו להכרזת מלחמה נגד רומא. אבל זה שהוא מאפיין את רוח המרד, זה לא אומר שהוא לא גורם לפרוץ המרד. לפחות אותנו בכיתה לימדו שהוא היה אחד מהגורמים הישירים.

איסקרה

New member
מושגים בבגרות - הבהרה

ליד כל מושג יופיע ציון של הדברים המדוייקים שהוא צריך לכלול. למשל :מלחמת הבורים : שתי סיבות למלחמת הבורים, תוצאות המלחמה. ככה זה יופיע גם בשאלון

למעלה