שאלה ממש בסיסית בC

cganir

New member
לי דוקא נראה שאתה יותר מתלהב מעצם

היותך "מורד" ולא מעצם העבודה. קשה לי להבין בנאדם שיכול להגיד לא לתוספות הנהדרות ולקלות השימוש שמאפשרת לך סביבת עבודה כמו VC. אל תגיד לי שהDEBUGER לא מתאים לך. אל תגיד לי שעבודה בסביבה מרובת חלונות עם SYNTAX COLORING לא מתאים לך. אל תגיד לי ש AUTO COMPLETION הוא לא דבר מבורך כאשר אתה עובד על פרויקט עם כמה מאות אובייקטים. אל תגיד לי גם שאתה לא חושב שסביבת העבודה המורכבת ממספר פרויקטים אינו משהו מבורך. עכשיו אתה תגיד לי שיש לך הכל בכלים אחרים, וזה נכון. קיימים. אבל עוד לא ראיתי סביבת עבודה שנותנת לך כל כך הרבה מרוכז בכלי אחד.

OriIdan

New member
לא ממש

אני עובד עם C הרבה לפני שבכלל התחילו סביבות העבודה המשולבות. היום אני עובד עם syntax coloring יש את זה בכל עורך טקסט נורמלי. אני בכל מקרה עובד בסביבה מרובת חלונות. אני לא מחפש הכל מרוכז בכלי אחד. האמת שמאחר ואני עובד על הרבה פלטפרומות כיום (אני יועץ לתוכנה) אז עדיף לי שלא להתרגל לסביבה זו או אחרת. כשאני מתכנת בעצמי כל פעם אני משתמש בעורך אחר, אתמול זה היה VI שלשום זה היה gedit כל יום משהו אחר, אני אוהב גיוון... רק הקומפיילר כל הזמן היה אותו gcc הישן והטוב.

אני אסביר לך מה זה לדעתי IDE נורמלי

ממ IDE שמאוד אהבתי : (פירוט) השפת תכנות הראשונה שלי, פסקל.. TURBO PASCAL . פשוט וטוב.. אז הורדתי TC++ LITE אבל לא עובד לי !! אני לא צריך שום דבר חלונאי מדהים עם איזה הגדרות של פרוייקטים או משהוא כזה. בסה"כ הבעיה שלי שכשאני רושם INCLUDE הוא אומר שהוא לא יכול לבצע אותו
VB .. יש בתוכנה הזאת IDE מושלם, הכי נוח בעולם, משלים את כל מה שאני כותב, אני רק מתחיל לכתוב חצי מילה ישר משלים את הכל.. נוח יותר מדיי ! אני לא מתלונן על VC++ אבל אני לא יכול להשתמש בו, כי אני אפילו לא מבין מה זה השפה הזא, תמיד חשבתי שC זה C ואין הבדל אם זה ויזואל או לא. רק היום גיליתי שזה שתי שפות אחרות, הייתי משתמש בVC++ שהוא נוח ונחמד. אבל אין שם דברים בסיסים שאני צריך כמו GOTOXY.. DEVC++ אני לא מצליח להוריד, הוא אומר שהקובץ לא קיים.. אני אנסה עוד פעם עכשיו אולי זה הסתדר. דרך אגב תודה רבה על הנכונות לעזור

תוספת קטנה

מעצבן אותי רק דבר אחד קטן יכול להיות שאני מפונק אחרי 3 שנים בVB .. (VB שפה מאוד נוחה ומפנקת, אפילו לא צריך להגדיר משתנים מדיי פעם) מעצבן שTCLITE לא מסמן בצבעים !! אם אני עושה INCLUDE הוא אמור לעשות את זה בצבע אחר
לא צבע רגיל.. איך קוראים לIDE המקורי הנורמלי של בורלנד, יש לי כזה בבית ספר והוא מושלם. הוא לא דורש WORKSPACE או איך שקוראים לזה כמו VC דורש והוא פשוט, אבל חלונאי.. אה גם מציק לי שהעתק והדבק הם לא CTRL C ו CTRL V אלא משהוא עם INSERT
תודה לכל מי שעוזר לי

אני רוצה להכין דבר פשוט צריך עזרה.

אחרי שקראתם את כל הדברים שכתבתי שם למעלה.. יש לי שאלה פשוטה. אני רוצה לולאה שרצה, ואם אני לוחץ על כפתור שיקרה משהוא, אבל אני לא רוצה שתחכה לכפתור אלא תרוץ אז אני אמור לעשות איזה IF שבודק אם נלחץ כפתור.. אז אמרו לי KEYBHIT() או משהוא דומה.. אבל אני לא יודע איך להשתמש בזה. מה לכתוב בIF כדי שהוא יבדוק אם לחצו על המקלדת ?

cganir

New member
אתה בטח מדבר על BORLAND C

בגרסה 5 שלו. אחת מסביבות הפיתוח הגרועות ביותר שקיימות. תשמע. אני רואה שאתה בא מתחום ה VB, ולכן אשמח לתת לך אזהרה קטנה לפני שאתה ממשיך - המשותף היחיד בין VB ו VC הוא השם VISUAL . אם ב VB פשוט שמת כפתור על FORM וקישרת אליו פקודה, ולא הגדרת משתנים, ואתה מצפה מ VC להתנהג בהתאם, אז לצערי אתה מצפה למשהו לא מציאותי. על מנת לעבוד ב VC עליך לדעת קודם כל C, על מנת לקבל תוצאות כלשהן. VC היא סביבת פיתוח חזקה ביותר, וה WORKSPACES ו PROJECTS שאתה כל כך מתעב הם כלי מאד חזק שנותן לך הרבה אפשרויות. הייתי מציע לך ללמוד קצת את הסביבה, ממש כשם שאתה לומד את השפה, ותוכל לעבוד בצורה פורה וטובה עם VC. לקטול וחפש IDE "נורמלי" יותר רק בגלל שאתה לא מסתדר איתו כי פשוט לא טרחת ללמוד אותו בכלל נראה לי לא לעיניין ולא מקצועי לחלוטין.

אבל אתה לא מבין מה אני אומר בכלל

אין לי שום בעיה עם הIDE גם בVB הוא מבוסס על פרוייקטים אבל הקטע שהשפה זה לא C אני לא יודע איזה, אבל בטוח שזה לא C. אני לא יכול לכתוב פקודה פשוטה כמו GOTOXY מה אני אמור לעשות עם זה ? הספר מלמד GOTOXY , מה אני יעשה .. אקנה ספר אחר כי השפה הזאת לא תומכת בזה

TCLITE לא אמור לסמן בצבעים ? ../images/Emo4.gif

חשבתי הוא מסמן בצבעים, מוזר... נראה לי אני מצליח להסתדר איתו לאט לאט.. רק שאלה אחת.. איך אני בודק אם נלחץ כפתור ?

IP yuval

New member
בדיוק. הספר הזה לא מלמד C. אם

אתה רוצה ללמוד C תקנה ספר אחר.

אבל כתוב שם ממש בגדול

ללמוד C.. ספר ירוק כזה.. בקיצור אני לא מבין . C של בורלנד, וC של מיקרוסופט זה שתי שפות שונות ? או שהשוני היחיד שלמיקרוסופט אין GOTOXY ? איזה C עדיף ללמוד, יותר נכון איזה גרסא. או אולי עדיף שאני ישר אתחיל מC++ ?

DadleFish

New member
פשוט מאוד

הספר הזה מלמד C אבל משתמש בדברים שהם לא סטנדרטיים כמו conio.h ושאר ירקות. C של בורלנד ו-C של מיקרוסופט, שתיהן מבוססות על הסטנדרט של C, אבל שתיהן מוסיפות כל מיני דברים שאין לשניה. אין קשר ל-++C, וגם שם תיתקל באותן הבעיות. gotoxy היא פונקציה שהיא חלק מספריה שנקראת conio (כלומר console i/o), והספריה לא נתמכת בכל מקום ובכל סביבה. הדבר היחיד שיש לך תמיד (לפחות תיאורטית) הוא ה-CRT, שזה C Run Time library. איזו גרסה עדיף ללמוד? זה לא ממש משנה, למרות שלא הייתי לומד מהספר שיש לך כי הוא פשוט ספר גרוע ומיושן.

תודה ועוד דבר

אני לומד מהספר רק את הSYNTEX את התכנות עצמו אני יודע (כפי שציינתי אני יודע תכנות). רק אני לא מבין, פויינטרים , למה זה ? זה מזכיר לי אסמבלר (זכרונות לא נעימים). האם פויינטרים חשובים, אפשר לקבל דוגמא שבשבילה חייבים פויינטרים, או לפחות השימוש בהם מקל באופן רציני על העבודה. כי לצערי לא מצאתי בהם כל שימוש

IP yuval

New member
דבר ראשון,

כדאי ללמוד ANSI C (או סטרנדרט יותר מתקדם כמו C99) ואת הספרייה הסטנדרטית שלו, כך אפשר להיות בטוח שזה יעבוד על _כל_ המהדרים שתומכים בסטנדרט הזה. הספר של K&R מלמד את זה מצויין. לגבי מצביעים, מאוד חשוב להבין אותם, ומשתמשים בהם בכל תכנית גדולה. הם חשובים בשביל מבני נתונים, מעבר נתונים (ע"י שינו המצביע, ולא ע"י העברת הנתונים), והבנת מערכים.

למעלה