שאלה ממש בסיסית בC

שאלה ממש בסיסית בC

לפני בערך רבע שעה התחלתי ללמוד C.. בגלל שאני כבר עסקתי בתכנות דילגתי על הרבה פרקים אבל רק לא מצאתי בספר איך אני עושה את הדבר הבא : אני עושה לולאה, ואני רוצה שכשאני אלחץ על כפתור משהוא יקרה. אבל אם אני לא לוחץ שהוא לא יחכה.. נגיד אני זוכר לפני איזה 10 שנים בפסקל הייתי עושה לולאה ובתוכה כותב : if keypressed ואז בודק מה נלחץ.. אז איך עושים את זה בC ?

בכלל בורלנד C זה בחינם ?

אני תכנתתי בVB של VS6.0 אז יש שם C++ אז אני מתכנת שם.. אני דיי מעדיף את BORLAND C הפשוט והקל אפשר להוריד אותו בחינם מהאינטרנט ? ואם לא אכפת עוד כמה שאלות. בפסקל אם הייתי רוצה לכתוב איפשהוא הייתי עושה GOTOXY ואז הייתי כותב. איך עושים את זה בC ?

לא עובד GOTOXY בVC6.0 למה ?

מוזר מאוד, למה זה לא עובד ?
--------------------Configuration: File - Win32 Debug-------------------- Compiling... File.cpp f:\!x-files\all programs\c shit\one\file.cpp(15) : error C2065: 'gotoxy' : undeclared identifier Error executing cl.exe. File.obj - 1 error(s), 0 warning(s)​

cprog

New member
זו פונקציה של בורלנד.

ופנקציות של בורלנד לא נמצאות בספריות של מיקרוסופט. אם אתה רוצה קומפיילר חינמי + IDE (סביבת עבודה) ל C++/C לך על ה DEVCPP והנה רשימת קומפיילרים חינמיים לבחירתך.

לא הבנתי הרשימה

הרשימה כוללת קומפיילר וIDE, או רק קומפייילר ? והאתר הראשון שנתת לא עובד.. תכנס.. אני מאוד אשמח אם תוכל לתת לי קומפיילר פשוט לסביבת עבודה בWIN.

cprog

New member
הסבר.

החבילה של DEVCPP כוללת קומפיילר+IDE, קבל תיקון ללינק. אני לא בטוח ששאר הקומפיילרים כוללים IDE, אבל אם לא הקומפילציה מתבצעת על ידי פקודה מה Command line (לא GUI).

cprog

New member
יכול להיות שהאתר של bloodshed

יכול להיות שהאתר של bloodshed קצת בעייתי כרגע, אבל במקומך אייתי מנסה אח"כ אולי העסק יתאושש.

חבל שלא עובד .. ../images/Emo10.gif

יש לך איזה קומפיילר אחר עם IDE שאתה מכיר ? אני עדיין לא מבין למה אין GOTOXY בVS.. זה לא אותה שפת תכנות .. מה בכלל ההבדל בין VC++ לגירסא של בורלנד. ולמה הם קראו לעצמם בור לנד.. בפירוש ישיר זה "ארץ השיעמום"

cprog

New member
התאזר בסבלנות ידידי.

אני רואה שיש צורך ביעוץ מעמיק. עקרונית, הייתי מחכה קצת כי האתר של bloodshed יחזור לחיים והכלים שלהם טובים. אם אתה לא יכול לחכות, אתה יכול ללכת על ה MinGW32 או gcc או Borland C++ Builder. שאני אישית חושב שהשניים הראשונים עדיפים. לגבי קומפיילר+IDE תלחץ על הלינק של Front-Ends ברשימה ששלחתי. למה GOTOXY לא עובד במיקרוסופט? בדיוק כמו ש MFC לא עובד בבורלנד. GOTOXY זוהי פונקציה מספרייה של בורלנד ואינה חלק משפת C. ואנקדוטה קטנה: שאלת למה בורלנד היא "ארץ השעמום", שים לב ש DEVCPP נוצר על ידי bloodshed software שפירושו "שפיכות-דמים". איזה מופרע יקרא לחברה שלו "שפיכות-דמים"? הסיבה היא שמאחר והכל כאן חינמי, חיפשו שם שאין סיכוי שיהיה שם של חברה מסחרית.

cprog

New member
רק בשבילך, הנה הלינק להורדה.

להורדה של DEVCPP עם IDE וקומפיילר Mingw

cprog

New member
שמע,אי אפשר לדעת מה הבעיה אם...

שמע,אי אפשר לדעת מה הבעיה אם אתה כותב לי זה לא עובד לי יש ERROR , תגובה של הקומפיילר? ההתקנה נכשלה והעסק לא רץ? ניסית את DEVCPP? כי לפי מה שאני רואה בסוף בחרת ב"ארץ השעמום" (TCLITE) תנסה להתקין ולהריץ DEVCPP , ואח"כ אם אתה לא יודע להפעיל את הקומפיילר תחקור את זה קצת. קרא ב HELP של הקומפיילר, כנס לאתר של bloodshed, אולי יש שם איזה FAQ? אם יש ERROR תוכל לחפש אפילו ב GOOGLE ולמצא פתרון אם זו בעיה נפוצה. רק אח"כ אם הבעיה לא תפתר, תפנה אלינו עם ERROR או צילום מסך שנוכל לעזור לך.

frangelico

New member
ב VS.6 יש 2 אפשרויות

בשבילך 1. להשתמש בפונקציה
#include <windows.h> /* BOOL SetConsoleCursorPosition( HANDLE hConsoleOutput, // handle to screen buffer COORD dwCursorPosition // new cursor coordinates );​
שזו בעצם gotoxy של VS (קרא ב HELP ךפרמטרים) 2. להתחכם ןלהגדיר פונקציה בתכנית כך
void gotoxy(int x, int y) { HANDLE hStdout, hStdin; COORD coord; coord.X = x; coord.Y = y; CONSOLE_SCREEN_BUFFER_INFO csbiInfo; COORD dwCursorPosition; // new cursor coordinates csbiInfo.dwCursorPosition = coord; hStdout = hStdout = GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE); SetConsoleCursorPosition(hStdout, csbiInfo.dwCursorPosition); }​
ולקרוא לה בדיוק כמו שאתה קורא ל gotoxy של בורלנד

cganir

New member
מעניין אותי לדעת מה אתה מגדיר IDE

נורמלי, אם גם VC6 וגם ++DEV C לא נראים לך נורמלים
זה מאד מאד מאד מעניין אותי לדעת.

OriIdan

New member
IDE נורמלי?

בשבילי IDE זה כמה חלונות טרמינל, עורך טקסט כלשהו שתאמינו לי לא איכפת לי איזה (לפעמים זה VI, לפעמים emacs לפעמים gedit או אחרים). קומפיילר זה gcc ניהול פרויקטים זה make ו autotools. דיבאגר - מי צריך הרי אין לי באגים
טוב זה היה בצחוק, דיבאגינג אני עושה בדרך כלל עם printf או במקרים בודדים עם gdb.

gmorphus

New member
משתתף בצערך ../images/Emo8.gif

תשמע, אם מיקרוסופט עשו משהו טוב, זה הVC++ שלהם. לא שהוא אף פעם לא קורס, לא שהוא אף לא נדפק וחייבים להתקין מחדש... אבל הוא פשוט טוב. אני לא מבין על מה "אופסשםמשתמש" מתלונן, יש לו בידיים את אחד הIDE+קומפיילר הטובים שקיימים לחלונות. אם אתה רוצה "אופס" לתכנת כמו בנאדם אתה חייב קומפיילר חזק שמספק עלי דיבאג מתקדמים ועבודה נוחה בסביבת Win32 - זה ה Visual Studio

OriIdan

New member
אני לא אוהב IDE

וגם בכלל לא עובד עם חלונות. כאשר אני עובד עם IDE אני מרגיש כבול, מרגיש שמחבקים אותי יותר מדי ופעם כבר אמרתי שחיבוק אני אוהב רק במיטה ולא ליד המחשב...

למעלה