שאלה ממשתתפת ותיקה

shirzon

New member
שאלה ממשתתפת ותיקה

היי בנות, אני לא יודעת אם חלקכן זוכר אותי, בכול אופן לפני שנה הייתי פה מאוד פעילה, יש לי אנדו' בדרגה מאוד גבוהה והייתי בטיפולי פוריות וניגשתי לניתוח שני ע"י סוריאנו. לשימחתי הרבה ובזכות כישרונו המדהים של ד"ר סוריאנו הניתוח היה הצלחה כיוון ואחרי 3 חודשים נכנסתי להריון ראשון עם תאומים- כיום אני בשבוע 32- מה שאומר שהכול אפשרי וזה לא נס זה פשוט תוצאה של רופא טוב שניקה את כול ההידבקויות המשך 4 שעות. רציתי לשאול את מי שכבר עברה הריון עם אנדו', מה נהוג לעשות/לטפל אחרי הלידה על מנת שהאנדו' לא יחזור- (הבנתי שלמרות ה"שמועות" זה יכול לחזור אחרי ההריון)- במקרה שאני מניקה ובמקרה שאני לא מניקה. האם כדאי ישר אחרי הלידה ללכת למעקב כלשהוא אחרי האנדו'- לחזור למרפאה בתל השומר? קראתי פה שסוריאנו נסע לחו"ל- האם משהיא יודעת מתי הוא אמור לחזור?

vanilachip

New member
הי שירזון../images/Emo140.gif

אמנם אני לא בהריון עדיין, אבל אני זוכרת שסוריאנו אמר לי שגם אחרי לידה חשוב להמשיך ולעקוב. ממה שקראתי פה בפורום נשים שמפסיקות להניק מתחילות דיכוי - על-ידי גלולות או זריקות. שמחתי לשמוע על ההצלחה שלך להיכנס להריון, ועוד עם תאומים- שמחה כפולה! אפשר לשאול איך נכנסת בסופו של דבר? טבעי, הפריות? אני עכשיו ממש אחרי ניתוח ומתחילה לחשוב על ההמשך..אמנם טרם שמעתי את דעת המומחים (סוראינו +זיידמן) אבל כבר מתלבטת אם זה רעיון כ"כ מוצלח לחזור לטיפולים..או שעדיף לנסות קצת טבעי... לגבי חזרתו של סוריאנו- לא יודעת בדיוק מתי חוזר אבל יודעת שיש לי ביקורת אצלו ב- 28 לחודש

shirzon

New member
תשובה

היי לפני הניתוח השני עשיתי 2 טיפולי IVF שנכשלו אחרי הניתוח השני בעצת סוריאנו ניסינו אחרי חודש טיבעי עם מעקב זקיקים- אך זה לא הצליח כיוון ולא התפתחו זקיקים משום מה ופשוט לא בייצתי ולכן בשלב הזה שחוסר ביוץ והורמונים נמוכים התחלתי פרוטוקול IVF דווקא מקוצר הפעם ( למרות שזה פרוטוקול פחות מומלץ כשיש אנדו' והקודמים היו ארוכים) כלומר ללא דיכוי ארוך של דקא אלא ע"י צטרוטיייד מהטיפול נוצרו 5 עוברים, הוחזרו 3 ונקלטו 2 ( יש לי עוד 2 בהקפאה). שיהיה לך המון בהצלחה- אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לעזור- עדיף למייל בתפוז ולא בפורום כי אני פחות מסתובבת לאחרונה בפורום הזה. והכי חשוב תזכרי תמיד ( למרות שאני לפעמים איבדתי תקווה) שעם אנדו' אפשר להיכנס להריון ושאת בידיים טובות ( אלו של סוריאנו)

ר ו מ י ה

New member
אנדו' לאחר לידה

שמחה לקרוא שההריון מתקדם כל כך יפה
בארבעת החודשים הראשונים שילבתי בין הנקה לסרזט. כאשר הפסקתי להניק ישר החלו אצלי הכתמים החומים ולכן עברתי מס' סוגי גלולות עד שהגעתי למרסילון אותם אני לוקחת ברצף. חשוב להדגיש- אנדו' לא נעלם בעקבות ההריון ואם לא תהיי בדיכוי יש להניח שהוא יגיח בכל עוצמתו. חשוב להיות במעקב ודיכוי ע"מ שלא תהיה החרפה. מחכה לשמוע עידכונים חיוביים
המון הצלחה

מישמש33

New member
ראשית המון מזל טוב

מאוד משמח לקרוא על ההיריון. לשאלתך, לאחר הלידה חיכיתי חודש וחצי ואז בבדיקה אצצל הרופא, קיבלתי סרזט, כיוון שעדיין הנקתי. הנקתי את התאומים 3 חודשים ולאחר ההפסקה, הסרזט לא הספיקה, היו הרבה דימומים והחלפתי מס' גלולות עד שהגעתי למינולט שיחסית הייתה טובה לי. היריון לא מרפא אנדו' , לעיתים מקל ולעיתים ההפך(כמו במקרה שלי), מה שחשוב הוא להיות כל הזמן עם היד על הדופק ולא לקבל מחזור/דימום בכדי לא להחמיר את המצב. שיהיה בהצלחה בכל

sivic10

New member
מזל טוב איזה יופי

בטח שאני זוכרת אותך בזמנו ייעצת לי לגבי ניתוח ..ממש שמחה ל'קרוא שאכן הכל השתלם אני לא יכולה לייעץ לך לגבי השאלה שלך אבל רציתי לאחל מזל טוב כפול ושימשיך בקלות..

שלום ומזל טוב../images/Emo140.gif

רוצה לאחל מזל טוב כפול והמון המון הצלחה ו
תשובות כבר קיבלת נשמח לראות אותך כאן עם עידכונים.

למעלה