שאלה ממי שלא מתמצאת

גורית1

New member
שאלה ממי שלא מתמצאת

האם המחלה מוכרת בבטוח לאומי לעניין נכות? האם מוכרת גם כמחלה שיכולה לגרום לאובדן כושר עבודה מאחר ועבודתי דורשת ריכוז ומחשבה, ומזה כשבוע התחושה שלי היא כמי שהמוח נמעך לה... אנא, תשובה חשובה מאד.

dorgad

New member
גורית, ראי-נא תשובתי לברוריה בעניין

אובדן כוש עבודה. הצצתי עכשיו בכרטיס פרטייך האישיים. האם כעורכת-דין אין לך גישה למידע הדרוש? נשמח אם תעדכני את כולנו. אני גם רוצה לעודד אותך - אני כבר שנים מתפקדת עם מוח שלעתים הוא "מעוך" ולעתים יושב עליו טון ברזל, ולפעמים יש גם ימים טובים יותר. גם עבודתי דורשת ריכוז רב, ולעתים קרובות ימי עבודה ארוכים, ואני נאחזת בשיניים כדי להמשיך ולא להיחשב למי שאיבדה את כושר עבודתה. את גם צעירה ממני, וגם "מעוכה" רק שבוע. תני לעצמך צ'אנס. אני מבינה שבתחום עיסוקך את נושאת על כתפייך עול כבד, אבל בכל זאת... אל תוותרי כל-כך מהר. מניסיוני, מציעה לך להוריד מעלייך "מחויבויות" פחותות בחשיבותן, ולהשקיע רק בעיקר - גם זו דרך לשרוד לאורך זמן, עד שממש, אבל ממש לא תהיה ברירה. עם זאת, יש לשים לב ולא להתיש את עצמנו למצב של קריסה. הייתי גם שם, ואני ממש לא ממליצה על כך. דור

גורית1

New member
לא הצלחתי למצוא תשובות

ובעצם תשובה ראשונית אפילו לשאלה האם המוסד לבל מכיר במחלה ומהם אחוזי הנכות שהיא "מעניקה"... אני לא מספרת על מצב שהתחיל השבוע, אלא אובחן! אני נאחזת ונאחזתי ומקווה שאמשיך, אלא שהחודש האחרון היתה התדרדרות גדולה שטרם חוויתי בכל המובנים, וזה לא בעתיד, אלא כאן ועכשיו. האמת שאני לא בטוחה שהאבחון אמיתי, אבל זה לא חשוב, כי כל עוד זה מה שקיים אז זה העילה שדרכה אוכל אולי לפעול. אין עלי מחויבויות למעט להתפרנס, ומה שקרה בפועל זה שקמתי והשקעתי מאמצים שגרמו בפועל לקריסה הנוכחית אני לא מוותרת. רחוק מזה. כמו שיכולת להבין מהמעט שכתבתי, מבטיחה שכאשר ואם יתגלו לי תשובות אעדכן את כל מי שתרצה בהן. תודה לך דור.

yamit23

New member
גורית ../images/Emo24.gif (וגם לדורגד)

קודם כל, מאחלת לך התאוששות קרובה מהקריסה הנוכחית. לגבי בט"ל, לאחר מאמצים ומאבקים רבים של עמותת אס"ף הוגדרו הוראות לרופאים בוועדות בט"ל להכיר במחלה, וכיצ לתת אחוזים בגינה. ההוראות נתנו ע"י הרופאה האחראית לוועדות הרפואיות, בתיאום ויעוץ של אס"ף. חברי עמותת אס"ף קבלו חוברת המפרטת את דרכי הפניה לבט"ל, וכן טיפים כיצד למצות את הזכויות מולם (ולמיטב זכרוני גם עיקרי ההמלצות שהועברו לרופאים). אני ממליצה לך לפנות לעמותה ולהירשם כחברה בה כדי הן בכדי לקבל את החוברת המלאה, וחומר נוסף שהוצא ע"י העמותה, והן כדי לחזק את כוחה ולסייע לה להגיע להישגים רבים יותר במאבקים שהיא מנהלת עבור כלל החולים (מתוך זה שתוכל להראות כי ציבור גדול עומד מאחוריה, ע"ס מס' החברים בעמותה). המלצה זו תקפה כמובן לכל חברי הפורום ודורגד בתוכם - יקירי, לרבות מהשאלות והבעיות העולות כאן כבר נתנה תשובה בעבר ע"י העמותה, המידע כבר נצבר ומאבקים רבים כבר נערכו. אנא מכם הירשמו כחברים בעמותה וכך תהפכו את המידע לנגיש עבורכם, וכן תחזקו אותה למען כולנו
בברכת בריאות ושמחה
ימית

למעלה