שאלה ממורה

ננאא

New member
שאלה ממורה

אני מורה בכיתה של ילדים אוטיסטים מדהימים הילדים בתפקוד בינוני-גבוה, כולם מדברים ויש התקדמות עצומה אצל כולם הכיתה היא בבי"ס רגיל ורוב הבעיות הן בשילוב הילדים - ברצון להשתלב ובקבלה של שאר הילדים ראיתי שהיה פה דיון בעקבות ספר מסויים - האם, וכיצד לשתף את הילד בבעיה שלו? אני אישית מאד בעד לשתף - אבל אני לא יודעת האם זה התפקיד שלי כמורה או התפקיד של ההורים??!!! כרגע המילה אוטיזם לא נשמעת בכלל בכיתה וגם לא PDD - אנחנו רק מדברים על כך שיש לכולם קשיים מידי פעם אשמח לתשובתכם - ואיך אתם הייתם רוצים שהמורה של ילדיכם תעשה זאת ואשמח גם לקבל את שם הספר, והיכן אפשר לקנות אותו תודה מראש...

שלום לך...

כדי לענות לך, אני צריכה קודם לשאול. האם הכנתם את בית הספר, ובעיקר את הכיתות המשלבות? האם הסברתם להם מה זו כיתת התקשורת, ומה מייחד ומאפיין את הילדים שבה? אם כן, איך עשיתם זאת מבלי להשתמש במילים אוטיזם או PDD. במסגרת עבודה שאני כותבת, ערכתי תצפית בכיתת תקשורת, ושוחחתי רבות עם המורה. התמקדנו מאוד בנושא של ההכנה, כדי ליצור קבלה של הילדים המשולבים. אם תרצי לשמוע יותר צרי קשר במסר, כי נראה לי שהם עשו עבודה נהדרת.

ננאא

New member
תשובה

בית-הספר עבר הרבה הכנה, גם המורים וגם התלמידים - אנחנו אישית (המורות של כיתת התקשורת) נכנסנו והסברנו על הילדים ושיש להם קשיים , קשה להם להתארגן, קשה להם בהפסקות, רעש וכו' - ואנחנו גם מדברים עם ילדים יחידנית והם מקבלים את זה יפה - ועשינו זאת מבלי להשתמש במילים "אוטיסט" ו -PDD,הבעיה יותר עם הילדים של כיתת התקשורת שהם מאד נמנעים מהקשר עם הילדים מהכיתה הגדולה

snooopi

New member
אני בעד שיתוף מלא אבל בתאום

לבן הגדול שלנו נהיה הרבה יותר קל כאשר סיפרנו לו שההתנהגות של אחיו יש לה שם והוא - אוטיזם לאחר מכן קנינו לו את הספר "יש לי חבר והוא אחר" ספר מומלץ מאוד בהסברה של הנושא. בשלב מסויים (בגיל 8) הבן ביקש מהמחנכת בביה"ס להסביר לכיתה מה זה אוטיזם והכנו ביחד הרצאה בנושא, כאשר הוא הסביר בכיתה על אוטיזם וסיפר לילדים על הייתרונות והחסרונות של אח אוטיסט המורה בכתה מהתרגשות. כאשר המורה שאלה אותו מדוע היה חשוב לו להסביר לילדים על אוטיזם, הוא ענה שהוא רצה שכל הילדים שמגיעים לשחק איתו בבית ידעו למה אחיו מתנהג בצורה שונה. אני חושב שאפשר ללמוד מהחכמה של הבן שלנו על הדרך הנכונה. ההערה היחידה כמובן היא שיש להסביר להורים את חשיבות הדבר ולשמוע את דעתם בנושא.

beezi

New member
הספר "יש לי חבר והוא אחר"

של עדנה מישורי, אמא בעצמה, וגם מנהלת בי"ס יחדיו... הקראתי אותו לחבר של אור - ליעד, והוא הבין את המשמעות של השוני. ספר שכתוב בגובה העיניים ומסביר היטב את ההבדלים בין הילדים, איך לקבל את השונה ולהמשיך לאהוב ולהיות חבר שלו. אני ממליצה.

miri402004

New member
גם אני רוצה ספר כזה

היכן אני יכולה לרכוש את הספר הזה? תודה אימא של אביתר

ננאא

New member
היה עוד ספר

אם אני לא טועה שמדבר יותר על התפקוד הגבוה, לא? אשמח אם מישהו יודע עליו

מונחים ואבחנות

אני התחלתי קודם את הדיון הקודם שעליו כתבת..... אני לא חושבת שמורה בבית הספר אמור להשתמש בפני הילדים במונח PDD או אוטיזם... יש דבר כזה שנקרה "שמירת סודיות,או פרטיות" ואני בתור אמא לבת בתפקוד גבוה לא הייתי רוצה לתייג אותה בשם בפני הילדים האחרים... מספיק לי שהיא יודעת... ואחרים יודעים שיש לה איזה קושי... אבל מאוד לא נראה לי שזה צריך לבוא ממורה - אלא אם, יש הסכמה של ההורים. בינתיים, המונח "כתת תקשורת" בהחלט נראה לי מתאים.... זו דעתי, בכל אופן!

snooopi

New member
שאלה...

למה שם של תסמונת או בעיה הוא סוד? אם אנחנו מתביישים בביטויים אוטיזם, PDD, אספרגר וכד' איך אנחנו יכולים לבוא בטענות לאנשים בלי ילדים בספקטרום שמתיחסים בצורה לא טבעית לביטויים אלו? למה מותר ומשתמשים במושגים של דיסלקציה, דיסקלקולציה, ADHD ועוד... ואי אפשר להשתמש במילה אוטיזם? והאם כיתת תקשורת זה לא תיוג? האמת שאני מכיר משפחה שבאמת לא שולחת את הבן שלה לכיתה כזאת רק בגלל הפחד מ"תיוג". אני מציע לך לקרוא את מה שכותבים אספים בוגרים, לגבי ההקלה שהם חשו כאשר הם גילו מה השם של הבעיה שלהם... והדבר האחרון...ילדים הם לא טיפשים ולעומת זאת הם לפעמים אכזריים. אם יסתירו את המילה אוטיזם מהילדים המיוחדים ומילדי הכיתות הרגילות, תמיד יימצא התלמיד שבשעת כעס ישתמש במילה הזאת כמילת גנאי ואז הפגיעה בילדים תהיה הרבה יותר חמורה. לעומת זאת אם יסבירו לילדים מה זה אוטיזם, המילה תהפוך למילה נורמטיבית ולא תשמש כמילת גנאי.

תיוג ושימוש במונח האבחנתי

אני לא נגד תיוג ושימוש במונח האבחנתי, אבל יש הבדל כשזה בה מבית הספר או המורה לעומת, כאשר זה בא מההורים של הילד. ולא נראה לי שכדאי שזה יבוא מצוות בית הספר ויוצג לתלמידים האחרים... אני בעד לשוחח על כך (ואף להשתמש במילה אוטיזם) בתוך כתת התקשורת, אבל מחוץ לכתה, מבחינת החוק נדמה לי שיש עם זה בעיה, צריך לבדוק זאת ולבקש הסכמה מההורים.

למעלה