כמאמנים, חשוב לשאול את עצמנו מספר שאלות
במהלך שיחת אימון, כשמתעורר בנו, המאמנים, הצורך לשתף מעולמנו, חוויותינו, התנסויותינו - חשוב, ראשית, לא להיבהל. המתאמנים שלנו נוגעים בנושאים שמעוררים ומפעילים אצלנו שיחה פנימית. זה תמיד עובד כך. וטוב שכך. זה אומר שאנחנו שם. כמובן שבמהלך הכשרתינו למדנו כיצד 'להשתיק את השיחה הפנימית' ולהיות שם עם המתאמן ועבורו. שהרי הסיפור הוא שלו, הבמה היא שלו, אנחנו שם בשבילו. לכן, כשעולה בנו הצורך לשתף בשלנו, אין לפסול אותו באופן גורף על הסף. יש לשאול את עצמנו: - האם השיתוף שלי ישרת את הקשר בין המתאמן לחזונו, לייעודו, לערכיוו? - האם השיתוף שלי יקדם או יקרב את המתאמן למטרותיו? - איזה סוג של ערך מוסף יקנה השיתוף שלי למתאמן? - מה מסמל השיתוף שלי? איזו משמעות יש לו? מהי המהות שלו? ובמלים אחרות - השיתוף הוא רק כלי. הוא אמצעי להשגת מטרה. המטרה צריכה להיות בשירות המתאמן. אם המתאמן שלי יכול להרוויח רווח אמיתי בתהליך האימוני, כתוצאה מהשיתוף שלי - אבחר להעלותו. גם דרך השיתוף חשובה - השיתוף צריך להיות קצר, ממוקד, גרעיני, ומלמד. הוא צריך להיות מוצג כמעורר חשיבה, כפותח דיון, כטריגר לבירור הסוגיה של המתאמן או כמפתח לתובנה וכו'. השיתוף יכול להיות כלי נפלא לשקף תחושת לגיטימציה, שייכות, הזדהות, אמפטיה, שאלה 'ממקום אחר' וכו'. כשנעשה בו שימוש יעיל - הוא אפילו מעורר השראה. וגם בשביל זה אנחנו כאן... ענת רוזן-ליב פסיכולוגית (M.A), מאמנת אישית, עסקית וקבוצתית http://www.anat-rosenliv.com