שאלה !!מלווה מלכה..

שאלה !!מלווה מלכה..

האם בסעודת מלווה מלכה צריכים לחם משנה? והאם בוצעים על כיכר שלימה כמו בשבת ? אפשר להסביר כיצד נוהגים?תודה !

עוד שאלה !

מותר להכין חלות לשבת קודש מקמח שחור? אם ההורים שלי רוצים קמח שחור ואני אוהבת קמח לבן מה עושים?

עוד 2 שאלות

האם צריך להגעיל מחבתות? מה לגבי הכשרת תנורים? מותר לחמם גם בשרי וגם חלבי בתנור אחד? תודה

משו

האם צריך להגעיל מחבתות? מה לגבי הכשרת תנורים? לכבוד פסח? מותר לחמם גם בשרי וגם חלבי בתנור אחד? (בו זמנית?) עד כמה שידוע לי - יש דעה שכן אבל אני לא משאין שיש רב שיהיה לו אומץ להתיר. אין סוף לחומרות השאלה באיזה דרגה האדם נמצא. (אני לא רב/לא למדתי מספיק בשביל שיהיה אפשר לסמוך על דעתי)

asaf2000

New member
תשובה

אם המחבת הוא תוצרת חוץ או שיש חשש שמשחו אותו בשמן אסור אז צריך להגעיל. אסור לחמם בשרי וחלבי באותו תנור אלא לייחד תנור או לחלב או לבשר.

Blackpanter1י

New member
אתה מתכוון ללחמם בו זמנית?

כי לא להרבה אנשים יש שני תנורים בבית...

אופירA

New member
מנהל
אסור לחמם אחד אחרי השני

קודם חלבי, אח"כ בשרי, ולהיפך. העצה - 2 תנורים. להרבה אנשים יש תנור אחד בו אופים מאפה פרווה, ותנור קטן נוסף לבשרי או ההיפך. יש דינים לגבי פרווה שנאפה בתנור בשרי - האם מותר לאכול אותו בסעודה חלבית (וההיפך). אינני זוכרת את הדינים. עד כמה שידוע לי, אם אפיתי בתנור מאכל חלבי, ואח"כ אני רוצה לאפות חלות שייאכלו בסעודה בשרית, צריך לנקות את התנור קודם לכך, ולחמם אותו לחום מקסימלי (כנראה 30 דקות), ואח"כ אפשר לאפות החלות לסעודה הבשרית. אם אינני טועה, דין זה מתאים גם אם רוצים לאפות מאכל בשרי ממש לאחר שאפו מאכל חלבי. אבל אם רוצים לעשות זאת דרך קבע (לאפות פעם חלבי ופעם אחרת בשרי באותו תנור) יש לשאול רב אם מותר לעשות זאת, וייתכן שאסור, למרות שמנקים ומלהיטים את התנור בין החלבי לבשרי. כנראה שמותר לעשות זאת רק אם זה לא דרך קבע, אלא באופן חד פעמי.

חלות זה המצאה של התקופה

האחרונה ויש סיכוי שהיא לקוחה מהנוצרים בד"כ עם ישראל היו אופי סוג של פיתות עד כמה שידוע לי

מותר...

להכין את הפת לשבת מכל דבר שאהוב על האוכל. מאחר ומקובל שמקמח לבן זה טעים יותר, לכן נאפות החלות מקמח לבן. אין מניעה לבצוע על חלות מקמח שחור או מלא. אם את אוהבת מקמח לבן - תתפשרו כמו בכל דבר ותקני/תאפי לך לחמניות מקמח לבן.

asaf2000

New member
תשובה

לא צריך לחם משנה. לא חייבים לבצוע על כיכר שלימה אבל זו מעלה גדולה יותר לבצוע על דבר שלם לא רק בלחם ולא רק בשבת.

למעלה