שאלה מכושפת..

shonshon5

New member
שאלה מכושפת..../images/Emo54.gif

לא משהו קריטי, אבל בכל זאת: הזמן שהמכשפות מתעופפות להן מאי-פה לאי-שם, באיזה אופן הן רוכבות על המטאטא? עם צד המברשת לכיוון הטיסה, או מאחור? זו לא ממש שאלה קיומית כזו, אבל אם בנאדם מזהה מכשפה בקירבה מאיימת, אז נראה לי חיוני שידע אם היא באה או הולכת, לא? אבי

ruth11

New member
הכי כדאי - לשאול אותה, הכי בטוח

ותזהר שהיא לא תהפוך אותך ל -

נירש

New member
השמועה אומרת ש...

ברצינות: בסרטים תמיד רואים אותן עם השערות (של המטאטא) פונות אחורה, אך מכשפה אמיתית ("גזעית") מקפידה לרכב על המטאטא כאשר שערותיו פונות קדימה.

anat30g

New member
טעות

זה הורס את הפאן של המטאטא.... מכשפה גיזעית כבר מזמן רוכבת על מופ.

anat30g

New member
מצטערת

אבל שואב אבק זה רולסרויס.... לרוב יש סתם פיאט

גלי®

New member
ענתי , עוד לא למדת שזול זה יקר ויקר

זה זול ? אני בעד ללכת על הטוב ביותר : שיהיה מה להוריש לילדים !

shonshon5

New member
ממממ... ../images/Emo24.gif

לא בטוח, איזי ריידר, לא בטוח... על פי "The Guide for the Modern Witch" המברשת היא דווקא לפנים. אגב, יכול להיות דגם של מטאטא עם קירור מים?

Nagini Potter

New member
המ....

לא נראה לי שהשערות פונות קדימה, כי אם תחשוב על זה רגע - זה די בלתי אפשרי, וגם מאוד לא חכם. וזאת בגלל ששערה היא דבר די עדין. אם היא פונה קדימה, כל הרוח באה כנגדה בעוצמה יותר גבוה ממה שנראה לך. זה יהיה אסון, אפשר להגיד. השערות יתחילו להתעקם, להתרופף, ולהתפורר - כבר אחרי רכיבה אחת. ועוד - מבחינה אירודינמית, עדיף להשאיר את השערות מאחור. השערות מקדימה ייגרמו לחיכוך רב ומיותר עם האויר, ייצרו גלי אויר שבקלות יפילו את המכשפה מהמטאטא, או את המטאטא כולו, והחיכוך בכלל יאט את הטיסה בהרבה. אם המקל של המטאטא נמצא מקדימה, לעומת זאת, זה כבר הרבה יותר חכם: השפיץ מונע חיכוך מיותר, וגם חותך את האויר כך שהאויר עובר על פני שאר המטאטא - והמכשפה - עם מינימום נזק. חוץ מזה, שאם המכשפה עפה אחורה על המקל של המטאטא בגלל הרוח, היא תחליק מאוד בקלות אם לא יהיה שם כלום חוץ משפיץ דק כדי לבלום אותה. אם יהיו שם השערות, לעומת זאת, היא תרוויח כמה שניות כדי לחזור בחזרה למקומה. ואם כבר מדברים על מטאטאים: איך המכשפות יושבות על המטאטא? זה לא כואב להן בתחת? ואם הן יושבות עם רגל בכל צד (כי עם שתי הרגליים ביחד באותו צד ממש קל להחליק), זה לא קצת כואב להן ב..... איברים האינטימיים? מעניין. Nagini Potter נ.ב. למה אתה צריך קירור מים??? ולא נראה לי שצריך, אם יש לך מים - הרוח תקרר אותם יפה מאוד.

shonshon5

New member
ובכן, הסוגיה כלל לא פשוטה...../images/Emo9.gif

מסתבר (כנראה) שמכשפות בעלות אוריינטציה חזקה לזרם השמרני מעדיפות את הקצה השעיר של המטאטא מלפנים. מאידך, מכשפות מודרניות ונועזות יותר שפתוחות לחידושים טכנולוגיים, הולכות דווקא על השערות מאחור. לגבי הסוגיה האינטימית שהעלית, אני מנחש שהכיוון לא קובע, הן נהנות בכל מקרה..
בכל מקרה, אני ממשיך לחקור. אבי

shonshon5

New member
יקירתי, בניגוד ל"הרלי", הרכיבה על

מטאטא היא הרבה יותר מורכבת.. בחיפוש אחר התשובה הנחרצת חרשתי שדות, חרשתי מזימות, חרשתי את הרשת, ואשר יגורתי - אכן בא: מכשפה מאומנת, כמו אופנוענית שודים, יודעת לרכב על המטאטא בשתי הצורות. נכון, שמבחינה אירודינמית הדעות נוטות לטובת הגירסה עם השער לאחור, אך זוהי אשליה וטעות חמורה מהטעם הפשוט שחוקי האירודינמיקה כלל אינם תקפים לעניין תעופת המכשפות! ומצורף בזה קטע מתוך מאמר ארוך ומנומק. At first, the brush end of a broom (or faggot), was pointed downwards so the witch could "sweep her tracks from the sky." This is the stereotypical image we still see on the verge of the 21st century. Nevertheless, by the end of the 17th century, the reverse was true. Witches often rode with the faggot-end up, with a candle in the faggot to light the way. שלך כתמיד, אבי

למעלה