שאלה: מי אחראי לתיקון?

שאלה: מי אחראי לתיקון?

בדירה מושכרת הופיעה טחב במקלחת ובחדרי שינה
הדבר נובע מהעובדה שהשוכר לא מאוורר את המקלחת אחרי השמוש ולא מאוורר את חדרי השינה (דבר שהוא כמובן מכחיש)

(הדרישה לאוורור החדרים והמקחת רשומה בטאבו)

על פניו בעל הדירה אחראי לתיקון, אך מצדש שני היתה כאן רשלנות בשימוש?

אז מי אחראי לתיקון ונשיאה בעלויות?

שתי סוגיות חשובות:

1.האם יש דרך להוכיח שהדייר נהג ברשלנות? על פניו נראה שלא.
2. האם הדרישה לאוורר והבהרה שבמידה והשוכר לא יעשה זאת בעל הדירה לא יהיה אחראי לטיפול בטחב היא סבירה?
&nbsp
בכללי - אני לא יודעת לגבי חדרי שינה, אבל בחדרי מקלחת זה דבר נפוץ שמופיע עובש (מניחה שלזה התכוונת?) גם כאשר מתבצע אוורור, לפעמים זה נובע מסיבות שדורשות בירור ולרוב זה הליך טבעי - ולא משנה כמה יאווררו את החדר. יש אנשים רבים שמתפרנסים מטיפול בעובש בחדרי מקלחת.
&nbsp
בנוסף - מבחינה הגיונית, לדרוש מאדם שיאוורר את חדר השינה שלו מייד לאחר מקלחת בערב, במיוחד בחורף ובמיוחד אם מדובר במקלחת לפני השינה, זו לא דרישה כל כך סבירה... אני יכולה לספר שבעבר גרתי בדירה שכורה שהייתה קיימת בה בעייתיות דומה בחדר השינה, ובעל הדירה הודיע לי שהוא מצפה שאשאיר את החלונות פתוחים לרווחה באופן קבוע - גם מייד אחרי שאני יוצאת מהמקלחת וגם כל הלילה, וזה למרות שהדירה הייתה בקומת קרקע. היות שזו הייתה דרישה לא סבירה בעליל, לא ביצעתי את זה והוא התמודד עם הבעיה בעצמו.
&nbsp
אני מציעה ללא קשר לוויכוח בנושא מי אחראי למה, לבדוק מה מקור הבעיה מהתשתית ולבצע טיפול מהשורש - ייתכן שהבעיה היא מיקום החלון או בעיה פנימית אחרת. אני מנסה לחשוב על מבנה דירה רגיל בו נוצרת בעייתיות שכזאת במידה ולא מאווררים את החדרים באופן שהוא יותר מהשגרתי, וזה נשמע לי כמו משהו חריג.
&nbsp
&nbsp

ראשית תודה על התגובה. שנית, ויתכן שהסברתי

את עצמי לא טוב
&nbsp
הדרישה לאוורר את חדר המקלחת אחרי הרחצה, דהיינו לפתוח את החלון, היא דרישה הגיונית ואין בה שום בעיתיות לאחר המקלחת.
ופתיחת חלונות חדר השינה (אפילו פחות ממחציתו) בבוקר כאשר כבר לא ישנים, גם היא (לדעתי לפחות) היא לא דרישה מופרזת
&nbsp
ועובש הוא לא מכה משמיים, אם דואגים לאוורר אתה החדרים כראוי, ניתן לחיות שנים רבות (מאד) ללא עובש

הצלחת לבלבל גם אותי

מן הסתם אוורור של חדר המקלחת זה דבר סביר שרוב האנשים הבוגרים יעשו גם בלי שזה יצוין בחוזה, אבל מה הקשר לחדר השינה? ומה הקשר לשעות הבוקר ולמקלחת? ולמה בכללי אמור להיות חשש לעובש בחדר השינה?
&nbsp
נכון שאפשר לחיות שנים רבות מאוד ללא עובש, אבל עובש בחדר מקלחת זו תופעה נפוצה גם כאשר מאווררים, זה סוג של בלאי טבעי שקורה ומתרחש. לפעמים זה נגרם גם מסיבות אחרות ולא מבעיות אוורור - וזה משהו שבאחריות בעל הדירה.

im mitzi

New member
אני לא מצליחה להבין

איך חדר השינה קשור לאוורור האמבטיה?
&nbsp
בכל מקרה אני אתחיל מההתחלה, טחב כמו שאת קוראת לזה יכול להיות עובש ועל בעל הדירה לטפל בכל מקרה.
עובש לא עולה אחרי חודש או חודשיים, אלא לוקח לו זמן להתפתח אחרי רטיבות מסויימת, ורצוי שתטופל לחלוטין ולא עם צבע ושפכטל.
&nbsp
לגבי מה שכתבת על אוורור חדר השינה והמקלחת בטאבו, יש לי הרגשה שאת מערבבת מושגים.
הטאבו הוא עבור בעל הדירה, הוא מציין בסך הכל שהדירה היא בבעלות בעל הדירה, את הגודל והשטח שלו.
החוזה הוא בין בעל הדירה לשוכר, אם שם מצויין כי יש לאוורר את האמבטיה מיד לאחר שימוש אז זה כבר משהו אחר (אבל לדעתי זה משהו שלרוב לא מציינים בחוזי שכירות).
לגבי אוורור חדר האמבטיה בחורף, תפתחו חריץ בחלון ותסגרו את הדלת, זה לא כל כך מסובך.
אחרי 10 דקות תסגרו אותו, אני לא מבינה ממה עושים עניין?
&nbsp
גם לא הבנתי אם את הדיירת או המשכירה, אך אני מניחה שלשוכר יש שכל ואחרי שהוא ראה עובש באמבטיה הוא יבין שאחרי שבעל הדירה יטפל בעניין הוא חייב לדאוג שהדבר לא יחזור על עצמו, אחרת בעל הדירה יכול לדרוש מהדייר לשאת באחריות.

נראה לי ששרשרת אלי בטעות

לא אני פתחתי את הדיון, הבעיה היא של הרוכב בשחקים שהוא בעל הדירה לפי מה שכתב.
&nbsp
&nbsp

im mitzi

New member
יש מצב

יש לי בעיה עם תפוז, האתר נתקע לי כל הזמן, אז יש מצב שעם כל הבלאגן היתה בעיה

gal-or

New member
קודם כל צריך לבדוק מאיפה הרטיבות

אולי היא בכלל מהגג/הדירה בקומה מעל. ועדיין צריך לאוורר את החדרים ואת האמבטיה.

rozmarine51

New member
כל מה שקשור למבנה -חל על בעל הדירה

למרות שבמקרה שלך בעל הבית יכול להפעיל ביטוח מבנה -משכנתא
נשמע בעייה בצנרת וכו

יתכן ולא הסברתי את עצמי ברור. דירה הושכרה במצב תקין לחלוטין

בהסכם השכירות התבקש השוכר לאוורר היטב את המקלחת, דהיינו לפתוח את החלון ואת הדלת של המקלחת לאחר השימוש
וכן כל בוקר לפתוח במקצת את חלונות חדרי השינה (במיוחד בחורף) על מנת לאפשר לחדרים להתאוורר מהאדים שהצטברו בה בלילה.
&nbsp
ויום אחד השוכר מתלונן על טחב. הוא כמובן טוען שפתח ואיוורר את המקלחת וחדרי השינה. וכידוע תופעות טחב מעין אלו, הן אופייניות לחדרים שלא אווררו (למשל, בחדר השינה זה יופיע בפינות למעלה ומעל החלונות, בגלל ששם יש קורות בטון, במקלחת זה יופיע מעל המקלחון)
&nbsp
חד משמעית ברור שזה כתוצאה מחוסר איוורור
ואני שואל שוב, מי אחראי לתיקון ונשיאה בעלויות?

למעלה