שאלה מיתר נקרע

MerlinTheWizard

New member
שאלה מיתר נקרע

אז ככה יש לי גיטרה של בלייד סטראט סטייל שכל הזמן נקרע לה המיתר d . באופן קבוע כל חזרה שניה הוא נקרע (אני לא מנגן כל כך בין החזרות ככה שזאת ההבחנה ) .
יש לציין שהוא תמיד נקרא בגשר והוא לא בדיוק נקרע כמו מיתר שמתחו אותו יותר מידי אלא "נפרם", מקווה שהבנתם .
בקיצור לשאלות :
מה הבעיה ,ממה זה נובע ? איך מטפלים בזה ? מדובר בסתם סטאפ ?או החלפת גשר\מפתחות כיוון\נאט ?
הגיטרה לא עברה מעולם סטאפ (5 שנים בערך ) אבל נשמעת סוף הדרך ובגלל זה לא הרגשתי צורך בסטאפ מה גם שלא ניגנתי בה תקופה ארוכה .

adiel61

New member
ייתכן מאוד שיש שחיקה של האוכף במיתר D

ברגע שזה קורה לעיתים נוצרים שבבי מתכת או "גרדים", התוצאה יכולה לבוא לידי ביטוי בזמזומים, מיתרים "חסומים" או בקריעה של המיתר באותה הנקודה בדיוק או "פרימה" כמו שאתה מדבר במקרה כזה בד"כ משייפים את האוכף בצורה מתונה עד ש"מחליקים" אותו מחדש, תוכל להעלות תמונה של האוכף המדובר ואולי נצליח לעזור לך ולקבוע האם זו הבעיה
תוכל גם בעצמך לנסות למשש (לא לפנטז עכשיו....) את ה"חריץ" באוכף בו יושב המיתר ולהיווכח בעצמך האם ישנה בעיה כזו

בהצלחה!

MerlinTheWizard

New member
אוקי התסכלתי וצירפתי תמונה

אכן הפרימה מתחילה בדיוק בתחילת האוכף והוא אכן נראה מכופף קצת יותר משאר האוכפים שגם הם נראים קצת מכופפים .
אפשר לשייף את זה לבד ואם כן איך ? לא עדיף להחליף רק את האוכפים וזהו או שזה לא אפשרי?

תודה על התשובה המהירה .

בהמשך לדבריו של ידידי המלומד, עליך לבדוק עוד

משהו:

לפעמים, כשהמיתר יוצר מהחור בגשר, לפני שהוא נשכב על האוכף
הוא נוגע בדופן של החור בגשר עצמו (לא הצלחתי לראות בתמונה).
לפעמים הדופן הזו חדה כמו סכין.

ובלי קשר, הגשר נראה חלוד למדיי, הייתי מחליף את כל האוכפים
ואולי אפילו את כל הגשר.

><>

MerlinTheWizard

New member
זו היתה המחשבה הראשונית שלי גם

אבל אחרי שאדידס הפנה את צומת ליבי ראיתי שהוא נקרא בדיוק בנקודה שבה הוא נוגע באוכף אז לדעתי זה העניין וגם הגשר דיי חלוד הייתי שמח להחליף את כולו השאלה אם זה כדאי ואיך אני יודע איזה גשר מתאים...

yehuda kotton

New member
פשוט לשייף טיפה את הפינות החדות:

הקצה האחורי של האוכף והפינה הקדמית של החור בגשר שהמיתר נוגע בו. מספיק אפילו עם צמר פלדה.

adiel61

New member
אכן שכחתי לציין את מה שדוחף כתב וזו נקודה

חשובה.
אני רואה שיש קצת שחיקה, אני רואה גם את החלודה שגם יכולה להוסיף, אבל מעבר לזה קצת קשה לי לראות
אני ממליץ לך לשפשף היטב את האזור עם צמר פלדה, הייתרון שבו הוא שהוא יסיר את החלודה ויחליק ויעדן טיפה את חדות של האוכף אבל לא יביא אותו למצב "אל חזור" כך שלעשות יותר נזק לא תצליח, אם עדיין זה לא משתפר שלח לסטאפיסט, אוכפים תוכל למצוא בכל חנות חלפים בארץ (מיוזיק סנטר הגדולה שבניהן) או באיביי או בסטיוארט מקדונלד ברמות איכות משתנות.

MerlinTheWizard

New member
תודה ח'ברה על התשובות

אני ממש רוצה לקחת אותה לסטאפ אבל אני פרנואיד .מבחינתי היא נשמעת מעולה אין זיופים\זמזומים\יציאה מכיוון בתדירות גבוהה ומרגישה מושלם בידיים .כאילו המחשבה שלי היא מה אני יגיד לסאפיסט שמע תשאיר אותה בול ככה? אז מה הוא יעשה פה ?
ולגבי הגשר נראה לי שבאמת לא יזיק להחליף אותו ,למישהו יש המלצה לגשר סטראט רגיל (אני גם לא משתמש בטרומלו אז זה לא מעניין ממש) .?

חתוליס

New member
גשר ישן == אי-דיוקים ובעיות כיוון?

היי,
זו שאלה שמטרידה אותי כבר לא מעט זמן, וחשבתי לנצל"ש על זה בהמשך לתמונה של הגשר החלוד שהבחור העלה...
יש לי גיטרה עם פלויד רוז שבשנה הבאה תחגוג 20. הגשר מתחיל להראות קצת חלודה, לא משהו נוראי, וגם אין איתו בעיות בשלב זה - אבל בוא נגיד שניגנתי בחיי על גשרים-צפים שחוזרים לכיוון בצורה מדויקת יותר...
והשאלה היא, עד כמה זה פונקציה של גיל. האם מומלץ להחליף לפלויד רוז חדש אחרי 20 שנה? אם שגם אחרי עשרות שנים המכניקה אמורה לעבוד בצורה טובה אם דואגים לתחזוקה הכללית של הגיטרה ושולחים אותה לסטאפ פעם בשנה?
ובאופן כללי - איך מתחזקים גשר צף וגורמים לו להיות מדויק יותר...

תודה!

adiel61

New member
בהנחה שהגיטרה מטופלת ומתוחזקת בצורה

סבירה לא אמורה להיות שום השפעה של הגיל למעט עייפות החומר (קשה להאמין שזה יקרה בגשר) או חלודה
כיוון אינטונציה בגשר צף הוא טיפה יותר מורכב מכיוון שלא כמו בגשרי סטראט או טיונומאטיק, הבורג נמצא על האוכף ונתון ללחץ המיתר כך שאם אתה משחרר את בורג האוכף כדי למתוח או להרפות, סיכוי סביר שאם לא תתפוס את האוכף עם פלייר הוא יעוף לך קדימה.....
יש מכשיר יעודי לזה של סטיוארט מקדונלד, לא יודע אם שווה את ההשקעה אבל הוא נחמד
בכל מקרה זה משהו שניתן לסדר ללא הרבה התעסקות.

חתוליס

New member
תודה

אני מכיר את הבעייתיות, סטאפים "בסיסיים" אני עושה בעצמי ובהחלט שונא לכוון אינטונציה בפלויד רוז.
אז אתה אומר, אין שום סיבה שאני אזמין גשר חדש (מאותו סוג) אך ורק בגלל שזה התיישן קצת...

מה לגבי שאלתי השלישית? האם אתה "מטפל" בפלויד רוז בצורה מסוימת?
זכור לי במעורפל שחנות מסוימת, שלא אציין את שמה, לקחה לי 100 ש"ח יותר על סטאפ בטענה שהיה צריך לפרק את הפלויד לחלקים ולשמן ולנקות אותם כדי שהגיטרה תשמור על כיוון טוב יותר. בדיעבד, זה נשמע לי כמו בולשיט. מה דעתך?

adiel61

New member
ישנה אפשרות שטיפול כזה יעזור, יש מעט מאוד

חלקים שצריך לשמן בעסק, ממש מעט, לקחת על זה 100 ש"ח קצת נראה לי מוגזם אבל אני לא קובע את מחירי החנויות,
בד"כ שאני עושה סטאפים עם גשר צף אני עושה את זה כחלק מהעלות הכוללת, אני חושב שגם רוב הסטאפיסטים שאני מכיר עושים כך

Gigantic Boots

New member
שאלה אחרת גם בנושא של מייתר שנקרע

אני מנגן לאחרונה הרבה על כיוונים פתוחים, ואני מכוון את ה-E ל-D. ואחרי 12 או 20 פעם שאני עושה את זה, המייתר נקרע ליד המפתח.

זו בעיה בגיטרה? זה פשוט נראה לי מיותר

יש הגיון מסויים שזה יקרה.

אחרי שהמייתר מלופף, יש לו קיפול מיד אחרי תחילת הליפוף.
כשאתה משחרר אותו (לדרופ די למשל) אתה "מיישר" את הכיפוף
שנוצר קודם ובכך מחליש את המיתר.
עם כל פעולה של כיפוף וישור המיתר אתה מחליש אותו יותר ויותר.
מתישהו המיתר נשבר.

><>

למעלה