שאלה "מיתולוגית"?

aurora0

New member
שאלה "מיתולוגית"?

זה לא קשור לכשפים אלא יותר לאגדות... אבל אולי אתם יכולים לספר לי על הנושא: אבירי השולחן העגול, המלך ארתור, הקוסם מרילין ... סתם מיתולגיה עתיקה שמעניינת אותי. תודה

יש ספר שיכול לעניין אותך:

קוראים לו "ערפילי אבלון". עדיין לא קראתי אותו, אבל אני בתהליכים (יש עוד 10 ספרים שעומדים אצלי בתור לפניו...). בכל אופן, חברה שלי המליצה לי עליו. זה ספר תיקשורים עם המכשפה, ששכחתי את שמה, שהייתה קשורה לכל העניין הזה. כמובן שהספר נכתב מנקודת מבט שאבלון זה האי הנעלם ששכחנו איך לראות אותו, ושסיפור מרלין היה באמת.

shabaz

New member
אולי.....מאב?

אשכרא....מדיאה כמעט בטוח יודע על זה דבר או שתיים... אני רק יודע...לפי מה שהבנתי...שזה לא יותר מאגדה!! דרך אגב....כמעיין...על מה אתה קורא כל כך הרבה?! ומאיפה אתה משיג את כל הספרים? מאמאזון?

מאב היא מלכת הפיות, לא מכשפה.

דבר שני, אני בחורה
דבר שלישי - יש כאלה שטוענים שאבלון זה אגדה, יש כאלה שטוענים שזה היה במציאות. בערך כמו שיש כאלה שמאמינים שכל מה שכתוב בתנ"ך באמת קרה, ויש כאלה שחושבים ההיפך. המציאות היא סובייקטיבית לחלוטין, וכמו שלמדתי רק לאחרונה - גם עובדות זה דבר סובייקטיבי. אני קוראת המון על הכל... כרגע אני קוראת כל מיני ספרי פסיכולוגיה, כי יש לי עבודת גמר להגיש בסוף השנה במסגרת מגמת מדעי החברה, ובמקביל אני קוראת גם כמה E-books על מאגיה וויקה וטארוט, ועוד ספר פרוזה. יש לי רשימת ספרים שאני רוצה להזמין מאמאזון, אבל יכול להיות שמישהו שאני מכירה טס לארה"ב, והוא יקנה לי את הספרים כבר שם. חוץ מזה שזה פשוט כייף לקרוא!

morning star

New member
מאב המלכה

מאב מככבת במיתולגיה האירית כספק אלה ספק מלכה - לא מלכת הפיות, אך בעלת קשרים טובים עימן. רק לציין, שרוב מיתולוגיית הפיות כפי שהיא מוכרת היום באה מאגדות איריות של ה-טוהטא-דה-דאנאן. הנה קישורים מגוגל על מאב, מלכת קונאכט.

morning star

New member
באתר שהצעת

נמצאים סיפורים על מאב (שם נקראת Medb of Connacht) בחלק שנקרא The Ulster Cycle. שלך הנווד

nepthys

New member
"ערפילי אבאלון"

אחרי וויכוח קודם שהיה כאן, מתברר שזו גרסא לא כל כך "מדוייקת" (עד כמה שאפשר למצוא באגדה מדוייקות). מורנינג צריך לתקן אותי בזה.

sphinx

New member
השם שלה הוא מורגן לה- פיי

בספר היא נקראת מוריגן, וכל הספר מספר את הסיפור מנקודת מבטן של הנשים בחייו של ארתור. ד"א הוא לא כל-כך דומה לשאר הגרסאות ששמעתי.

RainBird

New member
ובכן מאב היא לא מורגנה לה פיי מלכת הפיות במיתוסים קדומים ועתיקים כידוע, פיות הן יצורים אסטליים והצלחתי לראות יותר מאחת במהלך חיי הקצרים :)

sphinx

New member
מרלין.

הוא הופיע לראשונה בחיבור שנקרא "נבואתו של מרלין" ב-1134 לספירה. מקורה של הדמות הוא בפייטן או בראש כנופיה גאלי ששמו מיירדין שחי בערך שש מאות שנים קודם לכן. אני קראתי שמרלין הוא בנו של השטן ולכן יכל להתגלגל לצורות שונות,הוא זה שעזר לארתור לרשת את ממלכתו של אביו אותר פנדרגון, והיה מייסדו של השולחן העגול. את הסרט מרלין בערוץ הולמרק ראית?

aurora0

New member
תודה

האמת היא... שלא ממש הבנתי את מתשובותיכם את האגדה..אבל תודה למי שהגיב
לא, לא ראיתי בהולמרק (אתם חושבים שהם שיכתבו לתסריט ממקור "מקורי\אמיתי" כלשהו?), ואני חייבת להסכים לזה שלקרוא זה באמת, באמת כיף!

WhiteWolf

New member
ערפילי אבאלון

אתמול קיבלתי לידי את הספר השני בסדרה, באנגלית כמובן. אני לא יודעת אם כל הסיפור מדוייק היסטורית, אבל לפי מה שאני מכירה, מה שכלל לא חייב להיות מעודכן, אין שום אסמתכא מדעית מעוגנת לקיומו של המלך ארתור בהסטוריה האנגלית. אבל בכל מקרה הוא מאד מומלץ, גם עלילתית וגם כדי לאפשר הצצה לעולם המיוחד שמתואר שם, כולל מעמד הכהונה, שכולם ביחד נמוגו יחד מזמן בערפילים מסביב לאבאלון.

sphinx

New member
זו סידרה?

כמה ספרים יש בה? איך קוראים לספר השני?

morning star

New member
טוב, אז בקיצור

אגדת המלך ארתור, כפי שהיא מוכרת (לא בסגנון של הולמארק, אלא קרוב יותר לגירסה של הסרט "אקסקליבר", פורסמה לראשונה במאה ה-12 לספירה. כבר היה לנו דיון בדבר האגדה, אני אנסה למצוא את הקישור לדיון. הגירסה ה"רישמית" של האגדה אינה דומה ל"ערפילי אבלון" (מי אמר שזה עבר בתקשור? זה לא מצויין בשום מקום בספר!) - אשר נראית יותר כסיפור ניאו-פאגאני בלבוש "היסטורי". חוקרים רבים טוענים כי כותב האגדה הסתמך על דמות היסטורית קטנה ולא חשובה שהייתה Warlord בתקופה בא אנגליה הייתה שסועה וקרועה. מחבר האגדה הפך את הדמות למיתוס עממי חדש (בדומה לסיפור טרומלפדור שלנו, ואם תרצי אף סיפורי התנ") בכדי לאחד את העם תחת איצטלת הנצרות והמלוכה. הסיפור מראה בבירור מעבר בין פאגאניזם לנצרות (בכל גירסאותיו, גם המודרניות). ספר אשר מרכז את האגדות סביב המלך ארתור (אך לא מנתח דבר) נקרא : The legends of KING ARTHUR and his KNIGHTS של Sir James Knowles (הוצאת Senate). כמו כן הסרט "אקסקליבר" עושה לאגדה פחות עוול מאשר המיני-סידרה "מרלין" (שללא דופי היא יפה... אך איני יודע מה ביסוסה). הוספתי קישור על אגדות המלך ארתור אשר יש בו גם מחקר על האגדה. עוד אתר מושקע על היסטוריה בריטית - הרבה מידע על ארתור. שלך הנווד

החברה שלי שקראה את זה אמרה לי

שהסופרת עשתה תיקשורים עם מורגן, והסתמכה על זה כדי לכתוב את הספר. אבל אני בכלל לא יודעת איך הספר נראה, אז אני ממש לא מקור מוסמך.

למעלה