שאלה: מיפוי וGIS

maore

New member
שאלה: מיפוי וGIS

שלום, אני לא מבינה בGIS ומיפוי ממוחשב, אך לצורך פרוייקט נחוצות לי מפות שעליהן אוכל להוסיף קישורים. מפות שהן חינם זה נפלא, כמו השרת הזה http://brainoff.com/worldkit/geowiki אבל גם משהו בתשלום אפשרי בהחלט! רצוי מערכת שיכולה לשרת כשרת מיפוי באתר, אבל מידע טוב שניתן להוסיף/להחליף בו כתוביות לשפה העברית, יהיה מצוין גם אם הוא כולל מפות נפרדות של אזורים שונים. המידע הדרוש הינו לפחות: מפת העולם, מפות של מדינות ברמה שמופיעות ערים מרכזיות. אם רואים טופוגרפיה זה יופי, אבל מפות פוליטיות יספקו לחלוטין. אנימ כירה את הCIA factbook, אבל שם תהיה המון עבודה פרטנית על כל מפה, למחוק את הכיתוב באנגלית ולשים כתוביות בעברית. מידע שהוא בפורמט של שכבות או וקטורי עדיף, או תוכנה או יישום (גם אם בתשלום כאמור) שמספקים זאת. תודה!

עזרה ראשונה

כנסי לאתר ה - GIS דרך קישוי הפורום, נסי לחפש עזרה שם. כמו כן יש שם קישורים לעוד אתרי מפות, ממליצה גם לעשות חיפוש מתקדם בגוגל באנגלית ואחרון חביב, יש לי מאגר אתרים של מפות, אבל הוא לא במחשב, אני אנסה לעשות ממנו קובץ. עוד מקום שיש בו קישורים למפות זה אתר האגודה הגיאוגרפית, גם אליו ניתן להגיע דרך קישורי הפורום. נראה לי שאם תעברי על המפות שנגישות דרך הקישורים האלו, תהיה לך עבודת סינון של כמה שעות ואולי תמצאי משהו : ) בהצלחה.

maore

New member
תודה!

בנתיים כבר גלשתי לי לא מעט. נראה לי שlocal.google.com (שאפשר לשים באתר שלך (כפי שעשו בplaceopedia.com)) או רכישה מחברה שמתעסקת בGIS הן האפשרויות הסבירות לאינטראקטיביות עד רמת מדינה. נראה שהשאר דורשים המון עבודה לדעת איך בכלל עובדים איתם. למפות של אזורים מעבר, אם נצטרך בעתיד, כבר נראה... מאגר אתרי המ]פות שלך נשמע מעניין בכל אופן.

maore

New member
תדה, אבל מיועד לאינטרנט ולכן

אני זקוקה למפות שהן חינם, או לרכישה של המפות או התוכנה, אחרת אין אפשרות להעלות את המפות לרשת מבלי לעבור על זכויות יוצרים. במקום שהצעת יש לי גישה חינם למפות, אבל אסור לי להעלותן לאינטרנט. תודה בכל מקרה.

למעלה