שאלה- מילים נרדפות

איפרזיה

New member
שאלה- מילים נרדפות

אני כותבת רומן היסטורי שמתרחש בימי הביניים, ואני מחפשת מילה הולמת ליחסי מין. בדרך כלל הדמויות שלי משתמשות בלשון נקייה- הייתי איתו וכד'- אבל אני מחפשת מילה שתשמש את הדמויות הפחות עדינות, ושורש ז-י-ן נראה לי בוטה מדי בשביל התקופה. יש לכם רעיון?

trilliane

Well-known member
מנהל
להזדווג, לשכב, לבעול

ואני מניחה שגם מילים יפות יותר (לתנות אהבים, לדעת, לבוא) יכולות לקבל נימה אירונית או סרקסטית בהקשר המתאים.

ארמנד2

New member
משגל, תשמיש (המיטה), יחסי אישות, ביאה, בעילה

דישה, הזדווגות.

גמני יודע דבר או שתיים בנושא ../images/Emo13.gif

עָשָׂה אַהֲבָה , הִתְנָה אֲהָבִים , הִתְעַלֵּס, תִּנָּה אֲהָבִים ; שִׁמֵּשׁ מִטָּתוֹ (בלשון נקייה) , קִיֵּם יְחָסִים , שָׁכַב עִם (המונית) , הִתְיַחֵד עִם (בלשון נקייה) , הִשְׁתַּגֵּל, נִזְקַק לְ (בלשון נקייה) , הִזְדַּיֵּן (המונית גסה) , הִזְדַּוֵּג; קָרַב אֶל אִשָּׁה (מליצית) , בָּא עַל (בלשון המקרא) , הִשְׁכִּיב (המונית גסה) , שָׁגַל, שִׁמֵּשׁ (בלשון חז"ל) , זִיֵּן (המונית גסה) , יָדַע (בלשון המקרא) , בָּעַל

דבר או שניים! (ודוקי*)זה מה ש*אני* יודע בנושא

מי שחזק באמת בתחום, הוא כבוד הרב (מילים).
*סתאם.

מיכי 10

Member
../images/Emo9.gif עם איזה רבנים אתה מסתובב?

קצת פדיחה. אבל מה זה ודוקי?

מיכי 10

Member
אהה. תודה.

דבריך נראו לי כחידה, אז בדקתי עכשיו במילון אבן שושן, ונראה לי שההגדרה השנייה מתאימה למה שכתבת: ודו"ק - ודייק ותמצא קל. מעניין מנין זה לקוח.

פריה ורביה..זהו האקט

פרשת בראשית יש בה מצות עשה אחת, והיא מצוות פריה ורביה, וברוח הזמן 1. לתקוע 2. לתת בראש 3. להשחיל 4.לנדנד 5.עונג שבת 6.לפמפם 7.לְזָמבֵּר 8.לנקנק וכ"ו וכ"ו כל חברה וטעמיה צ'י

מיכי 10

Member
טוב טוב, *אני* לא ביקשתי את כל ההגדרות האלה.

אבל זה מזכיר לי משהו נחמד ששמעתי לפני שנים במחלקה שלי: הגיע רופא דתי, צעיר יחסית, וכבר לא זוכרת באיזה הֶקשר הוא דיבר, אבל הוא אמר: כן, "פרו ורבו" - מצווה חביבה עלי.

ראשי התיבות שהבאת הן בדרך הדרש../images/Emo6.gif

בדרך הפשט המילה באה משורש "דוק" שקרוב ל"דקדק" וגם "דיק". ביטוי שאינו נפוץ מאוד, אבל בהחלט מוכר, הוא "לָא דק פורתא" שפירושו: הוא קצת לא דייק (שמסתתרת בו לטעמי אירוניה קלה, כי כך אומרים למי שמאוד לא דייק). לקוח מסדר מועד מסכת סוכה (שורה רביעית). ואפרופו ראשי תיבות: באב"ש שלי (2000) מובאים למילה "ודוק" ראשי תיבות שונים מאלה שציינת: "ודחוק וקשה קצת".

מיכי 10

Member
תודה, אנילי.

ראיתי כבר הכל במילון, ואני פשוט עייפה מלחזור על כך כאן. "ודו"ק" הם ראשי תיבות שנתקלתי בהם פעמים אחדות בעבר, (עם או בלי הגרשיים), ולא ידעתי מה הם מביעים. עכשיו בדקתי באבן שושן בשני מקומות: גם ודו"ק וגם דו"ק. כך שעכשיו הכל ברור, ושוב תודה לך.

למעלה