שאלה מטרידה

שאלה מטרידה

כולנו יודעים כמה דמבלדור חזק, נכון, אחרי הכל (הסבר עקיף) - וולדמורט הוא קוסם האופל הכי טוב, ודמבלדור הוא הקוסם הטוב הכי טוב ואפילו וולדמורט תמיד פחד מדמבלדור. נכון??? גם כל התארים שלו וההיסטוריה שלו אומרת דבר אחד = עוצמה ענקית ! דמבלדור בעצמו נפגע מהריסת הורקרוקס. ידו נהרסה, וע"פ הסבר שלו, "לולא סנייפ, קרוב לוודאי שלא הייתי פה היום". הספר השביעי נקרא הקדושים הממיתים (או איך שאני אוהב להתייחס לזה - ההורקרוקסים הממיתים) כי הם באמת הורגים. ראו דוגמת הטבעת, ודוגמת התליון - שהיו צריכים להקריב דם ולשתות רעל, ולהלחם על חייהם רק בשביל הורקרוקס אחד !! הארי הוא קוסם ברמה בינונית, הוא אפילו אומר את זה, ואיך שאני רואה את זה, אפילו ג'יני , לונה והרמיוני יותר טובות ממנו (ראו דוגמת הלחימה שלהם במשרד הקסמים), הוא לא יודע מה לעשות במצבי לחץ (ראו דוגמת המערה), הוא חלש מאוד (דמבלדור אמר שוולדמורט רוצה שיהיה משקל של קוסם בעל אותם כוחות כמו שלו על הסירה, במערה, והמשקל של הארי לא היה נחשב) איך הוא אמור למצוא את ההורקרוקסים, להרוס אותם, להישאר בחיים אחרי זה, ועדיין לחפש אחרי הקוסם הכי גדול שעדיין על פני האדמה, ולהלחם מולו??? הוא בקושי יודע לעשות שיקוי כמו שצריך בלי עזרה של ספר מכושף.. זה נשמע הזוי מדיי.. תגובות?

the ror

New member
טוב, בנתיים אבא ואמא שלו וסיריוס

ודמבלדור מתו בשבילו... אז נשאר לו עדיין הוויזלים ולופין והרמיוני ולונה ונוויל...נראה לי שיש לו עוד מספיק אנשים שימותו בשבילו...חחח סתם. ורציני, זה לא ברור? הוא יכול לאהוב...הוא יאהב את וולדמורט למוות...לא מכיר "אהבה כואבת/חונקת"...? ועוד תשובה, כמו שהוא שרד עד עכשיו, עם המון המון מזל...(ופרוטקציות עם רולינג בטח גם לא מזיקות...)

BigMan3TheOne

New member
והאגריד ! לא לשכוח !

כמו ששמתי לב, האגריד לא מוזכר פה ואסור לשכוח שגם הוא דמות מרכזית, לדעתי יש לו סיכוי גבוה מאוד למות.

sashkashurik

New member
הוא יודע לייצר

פטרונוס, הוא יסתדר.

הוא גם יודע להכנס לשירותי הבנות

ללא רשות, זה עוזר במשהו??? - "אתה בטוח שאתה צריך להיות שם?" = "אל תדאג, אין שם דבר שלא ראיתי בעבר"

tamaguchi girl

New member
../images/Emo89.gifהוא ינצל בעזרת טוב לבה של

רולינג?..אחרת הוא מת
ובקשר למערה, המשקל של 'כוחותיו' לא נחשב כי הוא לא היה קוסם בוגר- עדיין לא מלאו לו 17 שזה הגיל שבו קוסם מגיע לבגרות..אם אני לא טועה גם דמבלדור מסביר לו את עניין הגיל.. *הולכת לבדוק* הו, צדקתי חלקית. הארי הבחין שהסירה קטנה מאוד והוא שאל את דמבלדור אם היא תחזיק את שתיהם, ובתגובה דמלדור צחק וענה: "המשקל מן הסתם לא היה שיקול בשביל וולמדורט, אלא מידת היכולת של מי שחוצה את האגם. לא אתפלא אם הוטל כישוף על הסירה כדי שרק קוסם אחד יוכל לשוט בה בכל רגע נתון..קשה לי להאמין שאתה נחשב לצורך העניין, הארי: אתה עוד לא בודר, והכשרתך עדיין לא הסתייימה. וולדמורט מעולם לא היה צופה שנער בן 16 ימצא את המקום הזה.." [עמ 510 הארי פוטר והנסיך חצוי הדם]. אז בעיקרון הוא לא אמר שמשקל הכוחות של הארי לא נחשב, אלא עצם העניין שהוא לא סיים את הכשרתו כקוסם ועוד לא נחשב כקוסם בוגר לא מתנים לו כוחות שווים, שכן הוא עדיין היה קוסם קטין באותו זמן [והוא גם אמר שמשקל גופם לא חשוב, אבל זה לא קשור לעניין שניסיתי להבהיר כרגע
]

מה ניסית להבהיר פה?

אז שנה הבאה הוא יעלה על הסירה, או על הסוסון המקפץ או על כל דבר אחר והסירה אכן תרגיש בהבדל בין וולדמורט ודמבלדור מצד אחד, ללוזר כמו הארי מצד שני.. ואם ההסבר של דמבי נכון, אז זה אומר שבשנייה שהסירה רק תריח אותו החזלים יקפצו עליו.. וכולנו זוכרים מה קרה באותו רגע.

tamaguchi girl

New member
../images/Emo89.gifלא את זה ניסיתי להסביר ><

ההסבר הוא שעכשיו, כשהוא כבר קוסם בוגר הוא יכול לעלות על הסירה, כי אם הוא יהיה לבדו זה לא בעיה. אם הוא ירצה להכניס עוד מישהו איתו לסירה זה כבר יהיה בעיה, אלא אם כן זה יהיה גמדון בית או איזה יצור אחר לא אנושי כ"כ שוולדמורט לא ספר גם אותו. והחיזלים קפצו על הארי כי הטיפש נגע במים, לא כי הוא 'לוזר' מדי בשביל לעלות על הסירה..

משהו למחשבה.

דמבלדור עצמו אינו מחשיב את הארי כקוסם בינוני, ולא חשוב מה הדימוי של הארי בעיני עצמו. וכך גם כל החברים שלו והאגריד, וגם חלק לא קטן ממשרד הקסמים, שהתרשמו לטובה מיכולתיו של הארי בגיל כה צעיר. אני עדיין מאמין שבהארי יש עוצמה והיא תתגלה במלואה בספר השביעי, אני בטוח. וזה גם לדעתי אחת הסיבות שרולינג הרגה את דמבלדור, כדי שכוחו של הארי לא יראה עלוב ודל לעומת העזרה הקסומה שהוא מקבל מדמבי. כפי שגם קרה עד כה.

sashkashurik

New member
נכון,

והארי גם טוב בלחימה נגד כוחות האופל, יש לו עוד מה להציע.
(מקווה)

למעלה