שאלה מטרידה:

כוכבית2

New member
שאלה מטרידה:

אתמול הרופאה אמרה לי שאני סובלת מתופעה של "אל-וסת". 3 חודשים שלא קיבלתי מחזור לאחר שהפסקתי גלולות ולכן קיבלתי ארוגסט. אני מאד פוחדת לגבי כניסה להריון, האם יהיו בעיות? כל זמן שאיני לוקחת גלולות המחזור נפסק. כך זה שנים. מיואשת ופוחדת. אני בת 31. תודה מראש.

שווה לבדוק

האם הרופאה שאמרה לך את זה היא מומחית לפיריון או רופאת נשים? האם היא שלחה אותך לבדיקת אולטרסאונד ובדיקת דם של פרופיל הורמונלי? האם המשמעות היא שאין לך ביוץ? אצלי המצב דומה. גם אני לקחתי המון שנים גלולות ואז כשהפסקתי לא קיבלתי מחזור בלי ארגסט (דרך אגב, מזל שלקחתי כל השנים גלולות כי זה סידר לי את הגוף באותה תקופה). לי יש שחלות פולציסטיות שהתגלו בבדיקת דם ובפרופיל ההורמונלי ולכן טיפלו בי באיקקלומין (כדורים שמעודדים ביוץ) ואחר כך בזריקות מטרודין וכוריגון שמהם נכנסתי להריון. גם אם יש לך בעיה בביוץ זו לרוב בעיה שיותר קל לפתור אותה למרות שזה לפעמים לוקח זמן (לי זה לקח שנתיים).

ינסון

New member
כוכבית יקרה

יתכן מאוד שלאחר שנים של שימוש בגלולות המערכת ההורמונלית לא חזרה לתיפקוד עצמוני. מאידך, יתכן וקיימת בעיה. במקרה כזה את צריכה לפנות לרופא/ת נשים שמתמחה בפיריון. תבקשי בדיקות מקיפות, בינן פרופיל הורמונלי ויתכן שהבדיקות יתנו את התשובה לתופעת האל-וסת. אני אישית סבלתי מהתופעה לאחר הפסקת גלולות ולאחר מספר חודשים המחזור הסתדר. בזמנו רופא הנשים שלי הפנה אותי לאנדוקריט בשילוב עם רופא פיריון. בכל מקרה, גם אם קיימת בעיה, היא בוודאי פתירה אבל חשוב ורצוי לבצע את הבירור המתאים אצל הרופא המתאים. אנחנו פה, יונת

עמית@

New member
לי יש בעייה דומה

ייתכן שמדובר בשחלות פוליציסטיות או מסוג אחר של בעיות ביוץ- אם זו הבעייה היחידה- הרי שלגרום ביוץ זה די קל ומצליח כמעט בכל המקרים רצוי לברר עם רופאתך את האפשרויות ולהתחיל בהןכבר מעכשיו (זה מה שקרה לי בדיוק- ארגסט כמה חודשים ואז איקקלומין וכד´) רצוי מאוד לעשות פרופיל הורמונלי- שתדעי היכן את עומדת עמית

למעלה