שאלה מטרידה

הרהרנית

New member
שאלה מטרידה

שלום לכם, רציתי לשאול, הינו היום בפגישה עם פסיכולוג בית הספר, הוא מעולם לא פגש את הילד, גם לא היום, הוא רק קרא איבחונים. כשהוא קרא שהריטלין הביא להחמרה במבחן הטובה, הוא אמר שאם כך, הבעיה של קשב והריכוז היא לא ADHD אלא על רקע נפשי. לכן הציע הוראה מתקנת אצל פרופ ווהל ברעננה, כי אצל סתם אחד, לדעתו, בננו ישתעמם ,וגם הציע שנלמד אותו הרפיה, וגם אמר שהוא רוצה שכולם יתיחסו אליו כחריג ולכן המליץ שבית הספר אכן יגיד לו שהוא חריג ומתוך כך יהיה זכאי לכל מיני דברים והקלות לא שיגרתייות. אני נשארתי מבולבלת, מה זה אומר בעית קשב וריכוז על רקע נפשי? אשמח לתשובה והתיחסות

@זהר@

New member
לפי מה שידוע לי

ההשפעה של ריטלין על ילדים עם ADD או ADHD, היא או שיפור במצב שלהם או חוסר השפעה ואכן אומרים שבדרך כלל אם הריטלין מרע את המצב אז אין ליקוי פיזי ויתכן שזה ליקוי על רקע נפשי. מה שזה אומר זה לא שהילד חולה נפש. חס וחלילה!! אלא יש דברים שמטרידים אותו בצורה כזאת קשה עד כדי כך שהם אינם מאפשרים לו להתרכז במה שהוא צריך להתרכז. תתארי לך מצב שאת אם לילדה מתבגרת בת 14 שמאחרת להגיע הביתה בכמה שעות ועכשיו כבר 3 לפנות בוקר. זה מצב שבו אין למוח מנוח ואת לא יכולה לעשות שום פעולה אחרת אלא לדאוג לה. אז כמובן שזה לא המצב של בניך אבל ההרגשה צריכה להיות אותה הרגשה (אני חושבת), משהו שמטריד אותו, רק שלילדים קצת קשה להגדיר מה בדיוק מטריד אותם ואיש מיקצוע יכול לעזור להם להתמקד במה שמטריד אותם ואז אולי לפתור את הבעיה. כל הכתוב כמובן נכתב בלי שיש לי איזה ידע מקצועי או תואר או כלום, רק מנסיון שלי שסביר להניח לוקה בחסר.

no-a-m

New member
מגיע לילד שלך התיחסות רצינית

הסיבות ללקוי למידה הפרעות קשב ואיפרקאטיביות הן מגוונות, בכל מקרה חשוב שמי שמייעץ וקובע אבחנות נחרצות יראה ,יבדוק, יאבחן וכו´ את האדם או הילד הנידון, הבנתי שזה לא קרה אצלכם וחבל מאוד, מגיע לילד שלך התיחסות יותר רצינית מהמערכת, ומגיע לך הסברים יותר ברורים מנסיון אין התאמה מלאה בין התרופה לבין הילדים, כלומר ישנם מקרים בהם ההפשעה היא הפוכה, כדאי להתייעץ עם הניורולוג או רופא המשפחה

הפרעת קשב על רקע רגשי

לרוב מצביעה על מצב שמטריד את הילד בצורה עמוקה, לדוגמא ילדים שחווים מערכת גירושין לרוב מפתחים התנהגות הדומה להפרעות קשב וריכוז מתוך המצוקה האישית. נראה שהרופא שבדק את בנך מתרשם ממתוצאות האבחונים כולל בדיקת הטוב"ה ועל סמך זה הוא מציע טיפול הולם, נשאלת השאלה מה נאמר באבחון פסיכודידקטי שהיה אמור לאתר את העניין? לפני שאת מצביעה על הילד כחריג במערכת יש לברר מה עובר עליו, וזה הרבה יותר דחוף בעיני מכל דבר אחר ולכן שתי המלצות: 1. קחי את האבחון הפסיכודידקטי (אם נער כמובן) לפסיכולוג המתמחה בהתפתחות הילד ושאלי את דעתו, דעה נוספת לא תזיק במיוחד אם מדובר בתחום הרגשי. 2. קחי את הילד לבית קפה, קני לכם עוגה ושוקו חם, הסבירי לו שוב שאמא נמצאת בעולם הזה כדי להיות המלאך השומר שלו, והיא יכולה לבצע את תפקידה רק אם הוא מספר לה מה קורה איתו, בקשי שיספר לך על החברים שלו, על ההרגשה שלו בבית ובמערכת הלימודית ונסי קודם כל לברר אם יש ברקע משהו שאת יכולה לתת לו מענה מיידי. ואחרון חביב - אל תשכחי לעדכן אותנו. אפרת

הרהרנית

New member
איזה יופי שיש לי אתכם בפורום!!

אז ככה, באיבחון לא נאמר שום דבר שיצביע על הנפשי למעט הערה על דימוי עצמי נמוך, הוא הגדיר את עצמו כמוזר. שלא בכתוב, הפסיכולוגית שערכה את האיבחון המקיף מאוד, רתה שיש לו תלישות מסוימת, שהיא יחסה את זה בעיקר לעובדה שהוא עבר כבר 4 פעמים דירה, פעם אחת מתוכם גם עבר מדינה, ושאנחנו ההורים, לא ממש בטוחים שזו התחנה האחרונה. אז יש איזשהיא חוסר יציבות, אבל אנחנו תמיד ביחד מלוכדים, הקינסולוגית שעבדה איתו, חשבה שיש קשר למתח רב שהיתי לפני שהוא נולד, בשיחות קרובות בארבע עיניים, הוא אומר שלפעמים קצת קשה לו, אבל הוא מבין שזה ככה, והוא לא רוצה עזרה. יש לו מידי פעם תלונות עלינו שקשורות לכך שהוא רוצה יותר עצמאות, ופחות הגבלות. הכוונה שלו בעיקר להגבלה בזמן טלויזיה ומחשב. וגם על צנזורה שאני לפעמים מטילה, בגבול הנורמה. הרצונות שלו הם לא תמיד בגבול הנורמה, כמו למשל כשקיבלנו כבלים דיגיטלי, היו גם ערוצי פלייבוי לניסיון, הוא אמנם לא ער בדרך כלל בשעות האלה, אבל התמרמר כשלא הצליח לשכנע אותנו שרק יראה כמה דדקות. בכל אופן, אני אגש עם האיבחון לשבמוע עוד דיעה, אחרי פגישת הסיכום שלי איריס מנור. אאעדכן.

יופי שאת הולכת לד"ר מנור

אני מחזיקה ממנה אשת מקצוע, ואני חושבת שהיא באמת תוכל לתת סיכום שיפתח לכם יותר את העיניים. לגבי הדרישות שמציג בנך - זה קורה להרבה ילדים, הם מנסים לראות איפה הגבולות, זה מעין "בדיקת מצב" כזו שהם עורכים. זה די בסדר. אני מחכה לשמוע מה יקרה, ואני שמחה שאת מוצאת בפורום שלנו מקום שנחמד להעזר בו ולשוב אליו. אפרת

למעלה