שאלה מטרידה

דרור1963

New member
שאלה מטרידה

שלום לכולם כמה שכיח להתקל בטורט ובחרדות מאד חזקות? עד כה החרדות היו מהעולם שלנו- ממוות, מחלות, מלחמות וכו' מדובר בילד בן 7 שאובחן עם טורט. עכשיו יש גם התבלבלות בין דימיון למציאות, הרגשה שמדברים אליו, מנסים לפגוע בו וכו' התחלנו טיפול בריספרדל בגלל חרדות מאד חזקות וטיקים קטנים. היתה הטבה בחרדות עם הריספרדל אבל הטיק מאד התחזק. האם הסיטואציה מוכרת? האם הלידול יכול להחריף חרדות? תודה

שביק

New member
דרור ברוך הבא. לגבי חרדות, כמובן

שיש צורך בטיפול פסיכיאטרי תומך ומתאים. לגבי המצב של "בלבול" בין מציאות לדמיון - קיים במקרים די קיצוניים ולא שכיחים. על פי נסיוני הקרוב, עם בני, הטיפול בהלידול מאד לא התאים לו. החריף מאד את מידת החרדות עד כדי מצבים מסוכנים. ידועים לי מקרים שהלידול מאד מתאים לקבוצה אחרת של אנשים. לא כל תרופה משפיעה באותה מידה על כל אחד. מאחלת הצלחה ובריאות טובה משביק

הטוראט בהחלט מזוהה גם עם הפרעות

חרדה (OCD=Obsessive Compulsive Disorder=הפרעה טורדנית כפייתית). לגבי הטיפול התרופתי, כדאי לדווח לרופא המטפל על השינויים (התגברות הטיקים). ייתכן כי שינוי במינון או שינוי בלוח זמני מתן התרופה , ישפרו את יעילותה. ייתכן גם כי אין היא מתאימה לילדכם .

סיפורו של ג'ף \ מתוך האתר שלעיל

שמי ג'ף ואני בן 13. אנשים אומרים שאני ילד חכם אבל אני לא יודע. נראה שאני פשוט לא יכול להסתדר עם הכנת השיעורים לבית הספר. אני מתכוון, זה לא שאני עצלן אבל זה באמרת קשה, במיוחד כשבראש שלי עולים כל מיני דברים משוגעים. למשל, שאי צריך לספר כמה נשימות נשמתי, או כמה צעדים עשיתי לאחרונה. ואז אני צריך לעצור את הנשימה בכל פעם שאני עובר ליד פתח אוורור בכיתה שלי בגלל שיוצאים ממנו חיידקים. וידית של דלתות וברזי מים – אני צריך להיזהר מחיידקים עליהם גם. בכל פעם שאני נוגע בידית בכיתה, הלב שלי מתחיל לדפוק ואני מתחיל לרעוד כולי, אני מפחד שאחלה מהחיידקים. אז אני צריך לשטוף את הידיים 7 פעמים – 7 זה מספר הקסם שלי. אז אי אומר למורים שאני צריך ללכת לשירותים ואז אני עושה את שטיפות הידיים שלי. בינתיים הם עוד לא תפסו מה אני באמת עושה. אני מרגיש יותר טוב לזמן קצר אחרי ששטפתי את הידיים, אבל אז אני מתחיל לדאוג בקשר לכל שאר הדברים שבסביבה שיכולים להיות מלאים בחיידקים. מי יודע, אני אפילו יכול להידבק באיידס. אני לא מבין מה קורה. לא נראה שאף אחד אחר מודאג מהעניין. אני בטח האדם היחידי בעולם שמרגיש ככה. אני לא רוצה לחשוב או לעשות את הדברים האלה, אני יודעת שהם לא הגיוניים בכלל. אבל אני פשוט לא יכול לעצור את זה. לא פלא שאני לא מצליח להכין את כל השיעורים לבית הספר. שופך מעט אור על מה שעובר בראש לילדי OCD......

התרשמתי מאוד ../images/Emo14.gif

ואף הזלתי דמעה סליחה על הבורות (אולי) אבל על איזה אתר מדובר?

דינה 33

New member
זה כל כך מזכיר את הבן שלי!

ממש ריגש אותי הסיפור! הבן שלי בן 10 ואובחן עם טוראט השנה. השנה התחי להופיעה סימני הOCD בצורה מפחידה. הסיפור הזה ככל מזכיר איך שהבן שלי מתאר את הדחיפות לעשות דברים שבראש שלו לא ברור למה הוא צריך ךעשות אבל הוא פשוט יודע שהוא חייב אחרת משהו נורא יקרא לו או לנו. זה קשה לראות את הילד שלך סובל מדבר כזה! כל כך הרבה פחד בילד קטן! אנחנו כהורים כל הזמן מנסים להגן עליהם מדברים מפחידים ונוראים, ושזה בא בכל מקרה זה קורעה את הלב!

למעלה