שאלה מטרידה

חנל

New member
שאלה מטרידה

אני עובדת בבית ספר לחינוך מיוחד לתלמידים עם פיגור קל/ גבוליים/ לקויי למידה והפרעות התנהגות. בעבר, כשהמורות לימדו הסטוריה וחשבון בלבד ולא היו מעורבות כלל בתחום הa.d.l. היה ברור לי מהי תרומתי לתלמידי בית הספר. כיום , עם כניסת התוכנית לב 21 המורות עובדות בדירת הכשרה ובכיתות על הרבה מאד נושאים של a.d.l ותרומתנו היחודית הולכת ופוחתת. כמובן שיש אלמנטים שמרפאה בעיסוק תעביר בדרך הייחודית למקצוע שלנו, אך הרשו לי להעלות חשש לגבי העתיד. אם תחום ההכנה לחיים עצמאיים, כולל הכנה לחיי עבודה עבר לטיפולן של המורים מה יהיה מקומינו? אני מוצאת את עצמי עובדת עם תלמידים על נושא הזמן, צרכנות, ניידות ובמקביל המורות, גם הן עובדות על כך(אנו שותפות לאותם חומרים, כמעט..)

שאלת המליון ?!

השאלה הזאת תמיד תקום ותעורר "חשש" ... לדעתי כל עוד אנחנו המרפאות בעיסוק מחזיקות בראיה התפקודית - עיסוקית הכוללת, ביכולת לנתח כל מקרה או סיטואציה בראיה "עיסוקית", וביכולת להתאים "אסטרטגית לימוד זו או אחרת" ... אין לנו תחליף ! מורה שתצליח להתמחות בתחום A.D.L. ולבצע התערבות כנ"ל (בגלל נטיה אישית או מקצוענות פרופר) ... אוריד בפניה את הכובע ואגש ללמוד ממנה דבר או שניים ! וחוץ מזה מה שלומך ? לונג טיים ...

sarale20

New member
התפקיד של המרפאות בעיסוק

קצת קטונתי מלהגיב אבל אני מכירה קצת את המערכת של החינוך מיוחד מהצד של לימודי והתנסות בהוראה ורציתי להעלות כמה נקודות. * למורה, בחיים לא יהיה את הידע שלך בנושא ADL * אני לא יודעת בדיוק מה היחס אך ברור שהמורה רואה את הילד או את הכיתה פי כמה שעות ממה שאת פוגשת אותו בטיפול * איך שאני מבינה את זה התפקיד שלך הוא עצום בקביעת מטרות לטיפול, וכן בתור דמות שיש להתייעץ איתה בקשר להתקדמות. * איך שאני רואה את זה, תפקיד המרפאה בעיסוק הוא להעריך את המצב התפקודי ולקבוע מטרות. כמובן שזה לא תהליך שיש לו התחלה וסוף אלא זה תפקיד מאוד דינמי, ולהדריך את המורה איך לטפל. סה"כ את פוגשת אותו פעמיים בשבוע והמורה היא זו שיש לה את משאב הזמן להפעיל את התוכנית. בהצלחה לילה טוב

מוּסקט

New member
לא מגדירים מקצוע

על פי רשימת הכלים שלו. הרי אין למרפאים בעיסוק פטנט רשום על ADL והורים (או 'מבוגרים') לימדו את ילדיהם דברים הקשורים בעצמאות ובפעילויות יום יום הרבה לפני שחלמו על המקצוע רפוי בעיסוק והרבה לפני שתייגו את הפעילויות הללו כ- ADL. ממש כמו שאת יכולה ללמד מישהו דברים שאת יודעת כמו חשבון או הבנת הנקרא או... לא משנה מה. האם זה הופך אותך למורה? שאלה יותר חשובה היא מדוע חשבו בתכנית הזו (לא יודעת עליה כלום, אולי תסכימי לפרט?) שיהיה נכון לערב את המורים גם בפעילות הקשורה לעצמאותם של הילדים. בעצם אני שואלת אותך אם את יודעת או מבינה מהו ההגיון או קו המחשבה שהנחה את הוגי התכנית לחשוב שטוב לערב את מי שמלמד אותי הסטוריה במיומנויות סידור החדר שלי.

למעלה