שאלה מטרידה

שאלה מטרידה

הי אסתר, ראשית המון ברכות על המאמץ המדהים שאת עושה במתן פתרונות מהירים לבעיות מטרידות..... שאלתי היא, בני בן 9 וחצי שבועות ואני מניקה מלא, ללא הסתכלות בשעון ומתי שרק מציייץ.. ביומיים האחרונים אני מרגישה כי השדיים שלי שינו את מצבם - משדיים מלאים (ומתפוצצים כשההנקה מתערכבת) לתחושה של שדיים קלים וכאילו לא מלאים - (כמו שהיו לאחר האכלה רצינית מצד אחד), גם כאשר ההאכלה מתעכבת (שינה ארוכה וכו') , הוא יונק בממוצע מדי שעתיים וחצי- שלוש בלילה ולפעמים גם 4 שעות ובמהלך היום מדי 3 שעות) למותר לציין כי כאשר אני מאכילה מצד אחד הצד השני מטפטף, ז"א שיש חלב אך התחושה מטעה. מה דעתך? (אני בטראומת הנקה רצינית מהילדה הגדולה ואני לא רוצה להפסיק להניק- כל עוד זה ניתן).

Normal!!!

At about 6 weeks-3 months there is a change in the way your breasts work. The milk is stored deep in the breast until the baby starts sucking and then you feel the release of milk... It is better that the baby is full than the breasts are full.......that means that the milk is where is should be. If you were to tell me that your breasts always feel full and "gadush", I would be worried, because that means that the milk is in the breast and not in the baby!! If your baby returned to her birth weight by age 2 weeks, has at least 5-6 very wet diapers in 24 hours, is developing well and seems happy most of the time, then you can relax. If you feel good suction when the baby feeds, and he is taking as much of the hila under the nipple as possible in his mouth, then all is well. In the gallery, there are voice messages which tell you how to know that the baby is getting enough.​

דיאנה1

New member
תרגום: נורמלי!!!

בערך בין גיל 6 שבועות ל 3 חודשים יש שינוי בדרך שבה החזה עובד. החלב נשמר עמוק בתוך השד עד שהתינוק מתחיל את היניקה ואז את מרגישה את שחרור החלב. עדיף שהתינוק מלא מאשר שהשדיים מלאים... זה אומר שהחלב נמצא איפה שהוא צריך להיות. אילו היית מספרת לי שחזה תמיד מרגישים מלאים וגדושים הייתי מודאגת משום שזה אומר שהחלב בשד ולא בתוך התינוק!! אם התינוק חזר למשקל הלידה שלו בגיל שבועיים ויש לו לפחות 5-6 חיתולים מאד רטובים ביממה, מתפתח היטב ונראה מרוצה רוב הזמן, אז את יכולה להרגע. אם את מרגישה שאיבה טובה כשהתינוק יונק, והוא לוקח הרבה ככל האפשר מההילה שמתחת לפטמה בפיו, הכל בסדר. בגלריה יש קבצי קול המסבירים איך לדעת האם התינוק מקבל מספיק.

למעלה