שאלה מטומטמת

S H I L G I

New member
שאלה מטומטמת

שמתי לב שרוב אלה שבאים כל יום לאורווה ושיש להם סוס משלהם (או לפחות חלקית שלהם) יכולים לבוא, לפתוח תאורוה, להאכיל, ולקחת איזשהו סוס, אפילו סוס בצפר, ופשוט לקחת אותו לרכב אז, אני שואלת: למה בעצם, רק אנשים שיש להם סוס משלהם (ככה זה לרוב), יכולים לעשות כזה דבר? כי, בד"כ, את הקטע שבאים כל יום אני די מבינה אבל מה הקשר בין זה שיש בבעלותם סוס לבין זה שהם באים רוכבים על הסוס שלהם ועוד סוס שלא שלהם? ואני לא מדברת על זה שלמשל הסוס לא עבד או שהוא צריך תיקונים וכאלה אני מדברת על פשוט לקחת אותו ולרכב מה שמרגישים שרוצים באותו הרגע מישהו?

טוי בוי

New member
כןןן זה כל כך מעצבן!!

ועוד אצלינו יש לדה אחת שאני לא יגיד את השם שלה שקופצם עם סוסים בצפר כי הסוסה שלה קשה לה מידי!! וזה קורע אותם!!! אני באה 3 פעמים 2 עעובדת ורוכבת רק בשיוריםש שלי!! והם לא עובדים ופשוט רוכבים!..

PiKolulo

New member
כןן..לפעמים זה בגלל

שבעל הבית מתחנף ללקוחות שלו...יענו הם משלמים לו על הפנסיון, אז הוא צריך להיות נחמד ולהרשות להם הכל כדיי שישאירו תסוס שלהם באורווה שלו

../images/Emo45.gif גם אצלנו יש תמיקרים האלו!!!

אני לא חושבת שבעלי סוסיםם פרטיים צריכים ללכת ולהעמיס עוד שעות עבודה על סוסי בית ספר!!!!! הסוסים גם ככה עובדים שעתיים ביום ולפעמים 3 אז למה לעשות איתם שעור ולקפוץ איתם?? אני לא יגיד שמות מאצלנו בחווה.. אבל כל אחד צריך להתרכז בסוס שלו ולא ללכת ולרכב על סוסים אחרים!!! וגם אם הסוס עבד באותו יום חצי שעה וזה סוס שעושה בעיות והוא קשה.. אפשר לתת לו יום אחד בלי הרבה עבודה... ובמיוחד קפיצות!!! אני ממש כועסת על הקטע הזה ואני חושבת שזה ממש לא מתחשב...

gal616

New member
לא הבנתי כל כך

אבל למה מישהו צריך לבוא ולקחת שעורים על סוס בית ספר. שיש לו סוס משלו?!

טוי בוי

New member
כי הוא רוצה לרכב עוד חצי שעה

ולקפוץ עם עוד סוס וסתם כי הסוס שלו לא הולך לו...

gal616

New member
אההה

לא נתקלתי בדבר כזה עדיין. אבל אולי כאלה שעובדים בחווה והכל אז בתמורה נותנים להם לרכב לפעמים.

טוי בוי

New member
אזהו שלא!

אני קורעת את התחת שלי! נכון שי ימים שאני קצת פחות מתפקדת...אבל עדיין! אני ממש עובדת קשה! אולי רק יומים אבל את הכי קשים! חמישי ושישי! וכל שאר העובדים סתם מאכפים ומורידים ציוד בלי כלום חוץ מזה...לא מברישים לא שוטפים רגיים..רק בקיץ שוטפים את הסוס...אבל חלק לא לא כולם... אני גם שאני מחפפת אני שוטפת ומברישה! ושאני אל אני חופפת אני: מנקה ציוד, מנקה שקתות, מנקה שמיכות, מסדרת מגנים,מסדת כסדות, מברישה ומצחצחת לסוסים פרסות, שמה קטרן, מברישה כל סוס בצפר (11) עם 4 מברשות לפחות, שוטפת רגלים, כל הגוף, מדללת רעמה, מספרת זנב וכל השאר.... עוזרת להאכיל, מאכפת, מפרקת, מגלגלת ראשיות, מעלה ומורידה ילדים וסוסים, מסדרת ציוד לונג', עוזרת למדריכים עם הרשימה, עוזרת למדריכם על הילדים, עוזרת למדריכים עם ציוד לונג', עוזרת לסדר מכשולים במנג', עוזרת לסמי באורוות, עוזרת לסמי במנג'ים, מטפלת בסוסים חולים או פצועים או צולעים אם יש, מתאימה כסדוות לילדים, מה לא!?!?!? ואני לא רוכבת...רק עם יש לי שיעור........
בזמן שבפרטים רוצים אז לוקחים סוס בצפר...אם הסוס שלהם צולע הם חושבים שיש להם זכות!!! ואין להם!

gal616

New member
אהה עכשיו הבנתי למה את מתכוונת!

אני לא יודעת למה זה ככה..אבל זה ממש ממש לא הוגן. ומה זה אם הסוס שלהם פצוע שיחכו שיחלים! זה באמת מעצבן, אבל אצלנו בחווה זה לא ככה, לפי מה שאני יודעת.

Vintage Queen

New member
אצלינו זה ממש לא ככה

לכולם יש את אותם זכויות על הסוסים אלא אם כן הסוס צריך עבודה מסויימת או תיקונים.... אנחנו מוותרים אחד לשני אם צריך... לא ביג דיל

S H I L G I

New member
סתיו

תגידי, נותנים לך לבוא ולאכף איזה סוס כלשהו ולרכב עליו רק בגלל שאת עובדת שם כל יום? וכאילו, בלי לשאול את עושה את זה?

Vintage Queen

New member
זה לא קשור לעובדה שאני עוזרת שם

יש אנשים שלא באים כל יום ויכולים לרכב בעיקרון אם יש סוס פנוי שאין לו שעורים רק שואלים את המדריך אם יש לו שיעורים או תוכניות אחרות ואם אפשר לרכב עליו בדרך כלל זה כן לבנות שאין להן סוסים יוצא לרכב על 2-3 סוסים כשהן בחווה בדרך כלל אם הן רוצות כמובן ויש תסוסים שלא עובדים בבית ספר ואותם בכלל אין בעיה להוציא פשוט שואלים מתי אפשר כדי שזה לא יפריע לשיעורים!

למעלה