שאלה - מחזור שלא מגיע

שאלה - מחזור שלא מגיע

שלום לפני 9 חודשים הפסקתי עם הגלולות מתוך רצות להרות, אולם מאז לא קיבלתי מחזור. בבדיקה שנעשתה לאחר 3 חודשים מההפסקה נמצא פרולקטין גבוה והרופא אבחן שחלות פוליציסטיות בא.ס. לאחר המשך טיפול אצל אנדוקרינולוג הכולל MRI התגלתה מיקרואנדמה של 4 מ"מ ומאז אני נוטלת פארילק באופן קבוע. בבדיקה אחרונה שנערכה לפני כחודש רמת הפרולקטין היתה בטווח הנורמלי אבל המחזור עדיין לא הגיע. רופא הנשים אליו חזרתי להמשך טיפול נתן לי אוטרוגסטן (פרוגסטרון) על מנת להביא מחזור, היום - שבועיים לאחר סיום הכדורים המחזור עדיין לא הגיע. מה יכולה להיות הסיבה לכך שגם הכדורים לא מביאים מחזור? יש לציין שבעבר נטלתי פעמיים ארגסט שגם לא הביא מחזור (למרות שאז עוד הייתה בעיית הפרולקטין הגבוה) אודה על עצתך.

זה לא אופייני אבל נתקלים בכך

שלום לך, פעם קראו לזה Post-pill amenorrhea, אחרי זה שללו את זה ואמרו שזה לא הגלולה שגרמה לכך אלא שהגלולה מסכה בעיה שהייתה עוד קודם. אם אין דימום ברור הוא שלמרות שהפרולקטין ירד התפקוד השחלתי לא התחדש. את תצטרכי קצת עזרה כאן. אישית הייתי נותנת לך קלומיפן כדי לנסות לעורר את המערכת.

תודה, עוד שאלה קטנה ...

תודה רבה על תשובתך המלומדת והעניינית, שאלה נוספת, האם ניתן לקבל קלומיפן מבלי שקיבלתי מחזור, או שהתחלת טיפול מחייבת תחילה קבלת מחזור? השבוע ערכתי בדיקות דם (15 יום לאחר שהאוטרוגסטן לא הביא מחזור): ESTRADIOL (E-2) 134.0 pmol/L PROGESTERONE 1.3 nmol/L PROLACTIN 437.0 mIU/L האם לפי תוצאות אלו יש טעם בלקיחת מחזור נוסף של אוטרוגסטן? או שמא ערכי האסרוגן נמוכים מדי ושוב המחזור לא יגיע? תודה על תשובתך וחג שמח

למעלה