שאלה מחו"ל

Bambi Prague

New member
שאלה מחו"ל

אני חי בפראג, ויש לי צלחת שמכוונת ל- ASTRA, אני מעוניין לשנות אותה ל- HOTBIRD, אם הבנתי נכון, (ואני לא מבין גדול בתחום) ASTRA יושב בזווית E19.2 ואילו HOTBIRD יושב בזווית E13, התאוריה אומרת שאם אני אסיט את הצלחת 6 מעלות לכיווון מזרח זה יעבוד??? אתמול בלילה ניסיתי, אבל לדעתי הייתי קצת מסטול ואני חושב שחיפשתי את המזרח במערב, היום אני אנסה לכיוון השני, נשאלת השאלה אם אני צודק או לא.

דר שלמה

New member
עבור הוטבירד הצלחת מכוונת ל 181.5

עם זווית הגבהה 32 עבור אסטרא 19.2E הצלחת צריכה להיות לכוונת לאזימוט 173.5 עם זוית הגבהה 31.87 כאשר הנתונים נכונים לפראג כלומר אם אתה מסתכל על הצלחת מקדימה הצלחת צריכה לזוז שמאלה 8 מעלות

Bambi Prague

New member
OK אז כניראה שאני לא דביל מוחלט.

בהתחלה אכן הזזתי שמאלה, אבל לא הצלחתי לקלוט, ואז חשבתי שאני אמור להזיז לכיוון מזרח, מה שאומר, להזיז ימינה.... אבל כניראה שהחישוב הראשון היה הנכון, אני אנסה שוב. 8 מעלות שמאלה ממבט חזיתי אני מקקוה שזה יעבוד. האמת שאני משחק עם האנטנה ואת ASTRA אני מקבל ללא בעייה, רק עם HOTBIRD לא מצליח לי תודה

דר שלמה

New member
אם אין לך מצפן, אז תזיז בצורה עדינה

את הצלחת שמאלה עד שתקבל קפיצה בממיר. ואז צריך לשחק ימינה-שמאלה עד קבלת עוצמה מקסימלית כאשר אתה מחפש תדר שמופיע בהוטבירד. אל תשכח שגם זוית ההגבהה שונה טיפה.

Bambi Prague

New member
שוקראן יה דוקטור

בשעה טובה הצלחתי לקלוט את הלווין, או לפחות ככה אני מקווה. אמנם עדיין לא השגתי את המטרה שלשמה התכנסנו וזה לקלוט את ערוץ 33, אבל אני מאמין שגם על זה אני אתגבר. תודה במבי.

Bambi Prague

New member
במדבר כל קוץ פרח....

כשהיינו בצבא, זה היה המוטו שלנו. כשאתה חי בחו"ל ומעוניין לדעת מה קורה בישראל, אחת הדרכים היא לראות חדשות, אז רוב הישראלים התקינו צלחות של 2 מטר כדי לקלוט את ערוצים 1,2. אבל החגיגה נגמרה ואין יותר שידור לאירופה. לי מעולם לא היתה צלחת גדולה, אבל תמיד הייתי מחובר לאסטרא וכששמעתי שאפשר לקלוט את 33 דרך הוטבירד, החלטתי לנסות. ואם כבר התכנסנו, אז ברשותך עוד שאלה... היום ראיתי באתר של רשות השידור שהם משדרים בהוטבירד 3, האם 3 זה זה שאני חושב שהתחברתי אליו או שמא יש יותר מאחד ואני מחפש את המטבע מתחת לפנס הלא נכון????

דר שלמה

New member
מבחינתך כל לוויני הוטבירד, אחד הם

כי הם מוצבים באותה נקודה. אם בתדר 12207H אתה לא קולט את ערוץ 33, אתה לא על הוטבירד, לחילופין יכול להיות שהממיר שלך אנלוגי ולא דיגיטלי?

Bambi Prague

New member
OK

הממיר דיגיטלי, החלפתי אותו במיוחד למטרה זו. לגבי לא על הוטבירד, אני לא חושב שזו הבעייה מאחר ואני קולט תחנות רבות, אבל אני אנסה לזהות לפי טבלת תדרים והתחנות שאני קולט כדי לדעת בוודאות. במיקרה הכי גרוע אני יכול להזמין מישהו לכוון לי את זה, אבל האתגר הוא תמיד להצליח לבד.

דר שלמה

New member
אם נסמן את המרחק בין פראג למיקום

הוטבירד ב a1 ואת המרחק בין ת"א למיקום הוטבירד ב a2 מה מתקיים a2>=a1 או המקרה ההפוך? אם מתקיים המקרה ההפוך, ובהינתן, שבמבט מת"א מיקומי חמשת הלווינים מתלכדים לנקודה אחת בחלל, בקירוב ראשון, מה דינה של פראג?

geostant

New member
המרחק לא משחק במקרה הזה

הזווית כן מרכז האלומה הוא אירופה אם לא שמת לב...

דר שלמה

New member
תזכיר לי מה בדיוק המרחק בין חמשת

הלווינים יחסית למרחק בינם לבין פראג (כאמור בערך 38,000,000+ מטרים). במידה ואתה נכשל מבמציאת הנתון, אולי טיפה טריגונומטריה בסיסית תעזור לקבל סדר גודל. אין משמעות למיקום מרכז האלומה במקרה הזה, בהינתן המרחק בין ת"א לפראג יחסית לגובה הלווין, ולעוצמת השידור. עובי כל קו בתרשים שלך, לו היה בכלל מדוייק, גדול בכמה סדרי גודל מהמרחק בין הלווינים, מבלי להדרש למרחק בין הלווינים בשרטוט, יתרה מכך, פראג, מה לעשות לא נמצאת בספרד. דווקא יצא לי לדבר עם מתקין בעיר במרכז אירופה, אפילו שיחה ארוכה, לאחרונה, זו באמת "הבעיה העיקרית" שהוא נתקל בה כאשר הוא מכוון צלחת להוטבירד.

geostant

New member
עובי כל קו...

אתה ממש פתטי
ואתה באמת חושב שאני יתאמץ בשבילך ויתן לך שרטוטים מדוייקים ? גם אם תשלם לי אתה לא תקבל אותם. והמרחק בין ששת הלווינים הוא כ-40 ק"מ בין אחד לאחד תעשה את החישוב לבד מטוטמם !

למעלה