שאלה מזערית

s u p e r mind

New member
שאלה מזערית

מדוע כאשר חרדי עובר ניתוח שתולה על מאזניו חיים ומוות/נכות קשה-החלמה מלאה, והניתוח מצליח, החרדי מודה ליהוה, ואילו כאשר הניתוח נכשל, החרדי (או משפחת החרדי) מאשים/תובע את הרופאים על רשלנות?

L7

New member
זה הטריק הרבני למניעת סגידה לשטן

אחרת יתבהר לדתי שאלוהים והשטן הם אחד והוא עלול להתנכר לאלוהים ומה שחמור יותר - הוא עלול להתנכר לרבנים

יובל199

New member
יש לכל כך הרבה אנשים כאן את בעיית

איש הקש. "מדוע כאשר חרדי עובר ניתוח שתולה על מאזניו חיים ומוות/נכות קשה-החלמה מלאה, והניתוח מצליח, החרדי מודה לקדוש ברוך הוא האחד והיחיד" מה פתאום? בכל מקרה על היהודי להודות על הרעה כשם שהוא מודה על הטובה.

s u p e r mind

New member
מדוע הוא מודה על הרעה?

נגיד והחרדי צדיק מאין כמוהו... מדוע אם כך אחרי שהניתוח נכשל, הוא צריך להודות ליהוה על הרעה שהטיל עליו? הרי עבד וירא אותו, וביצע את כל מצוותיו.

Brusi

New member
אם הוא צדיק מעין כמוהו,

אז יחפשו טוב יותר וילכו יותר אחורה בהסטוריה שלו עד שימצאו חטא פיצי שהוא עשה והוא עוד לא שילם עליו. ואם לא - אז יאשימו את ההורים! (אבות אכלו בוסר, שיני בנים תקהנה!)

בּאהבה

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo124.gifעל רבי עקיבא שמעת????

הוא תמיד היה אומר: "כל דעביד רחמנא לטב עביד" (כל מה שעושה ה'- זה לטובה) ובכן... פעם אחת... היה בדרכים ולא קיבלוהו לשום אכסניה בעיר, אז אמר "כל דעביד..." וישן מחוץ לעיר... היה לו חמור לרכב עליו, תרנגול להעירו מוקדם, ונר ללמוד בלילה... באה רוח כיבתה הנר... בא חתול ואכל התרנגול... בא אריה וטרף החמור... אמר ר"ע: "כל דעביד..." בבוקר הוא מגלה שצבא כבש העיר ולקח את כולם לשבי... אמר ר"ע: "לזה התכוונתי כשאמרתי 'כל דעביד...' אם היו מקבלים אותי לעיר הייתי נשבה, אם היה לי נר, היו רואים אותי, הייתי נשבה, אם היה לי תרנגול, היו שומעים אותו, שבי, אם היה לי חמור היו גם כן שומעים אותו ושובים אותי... עדיין לא יצא לי לפגוש חרדי שהניתוח נכשל והוא טען שזה לא מ-ה', ועדיין לא פגשתי אדם כלשהו שכל ניתוח שנכשל תולה ברשלנותם של הרופאים...

s u p e r mind

New member
.....

קודם כל המשל שלך לא מתייחס לרעיון הכללי בשאלתי, אחרי הכל... אם אתה הופך לנכה או אף גרוע מזאת... קשה למצוא בכך את הטוב שיהוה ניסה להעניק לך. עדיין לא יצא לי לפגוש חרדי שהניתוח נכשל והוא טען שזה לא מ-ה', ועדיין לא פגשתי אדם כלשהו שכל ניתוח שנכשל תולה ברשלנותם של הרופאים- אמא שלי אחרי שעברה ניתוח קטנטן, סיפרה לי כי שמעה אישה דתייה שהאשימה את הרופאים ברשלנות, לאחר שהניתוח לחיבור עצבים בידו (לאחר תאונה כנראה) נכשל בחלקו, והותיר את הדתי מוגבל בידו. מדוע האשימה את הרופאים ולא את יהוה? ד"א- הדבר בוודאי גם נכון לגבי חרדים, אז אל תתחמק ותאמר כי דתיים זה משהו אחר לגמרי).

s u p e r mind

New member
אופס

שכחתי לציין כי בעלה של האישה הדתייה חווה את הטראומה... והיא זאת שסגרה את הדין עם הרופאים (וכנראה שזה לא נגמר רק בהאשמות).

s u p e r mind

New member
באמת כדאי לעשות בנושא זה סקר...

ואני אחפש עוד מקרים בהם חרדים/דתיים האשימו ברשלנות את הרופאים (ולא את יהוה) על כשלון הניתוח, ואילו כאשר הניתוח הצליח... הודו על כך ליהוה. anyway... יש לך תשובה להתנהגותה של אותה אישה דתיה? מדוע האשימה את הרופאים, אם יהוה רצה שהניתוח יכשל?

אין אדם

אין אדם שנולד מושלם במידותיו גם חרדי צריך לתקן את מידותיו הטבע שטבוע באדם הוא שכשהניתוח הצליח כשטוב לו אז להודות לה` אבל כשלא

המשך

טוב לו קשה לו מטבעו להכיר שזה מגיע לו לכן הוא מנסה לתלות בכל מיני גורמים אחרים ובאמת יש הרבה מקרים ששמעתי על גדלות נפשם של ...

ודאי שלא

כתוב בחז"ל אין מרצין לאדם בשעת כעסו אדם שקרה לו אסון מסוים קשה מאד לדון אותו במצבו

המשך

הרבה מקרים על גדלות נפשם של אנשים שגם במקרים קשים מאד מצדיקים את הדין ויודעים ומאמינים שהכל מה` יתברך וכל מה שעושה הכל לטובה

s u p e r mind

New member
איתמר אכלת תמר מר?

נגיד וגילו אצלך מחלה ממארת (לקחתי את הדוגמה בכדי שתבין)- מדוע זה לטובה? האם תטען שיהוה רוצה לקחת אותך לעצמו, זאת הטובה? אולם לא הספקת למצות את חייך! לא הספקת להתחתן, להביא ילדים, להשתלב בחברה, ללמוד ולהתנסות בהמון אפשרויות בעולמנו- האם תודה ליהוה אם חס וחלילה יאבחנו אצלך סרטן? אם כן... אז למה? ותוכיח. אם לא... אז כל התשובה בהמשכים שלך לא שווה דבר.

s u p e r mind

New member
אבל "כשלא" מה?

בסה"כ שאלתי מדוע חרדים/דתיים מודים ליהוה לאחר שינתוח מסויים הצליח, ומאשימים דווקא את הרופאים ולא את יהוה כשנכשל? כשמודים למישהו על טובה שעשה לנו, גוערים בו ולא במישהו אחר על הרעה שהטיל עלינו.

Brusi

New member
אותו דבר עפ רבי עקיבא שהצגת!

ובכלל מה כל כך טוב בזה שעורו של אדם אחד ניצל בזמן שעיר שלמה נלקחה בשבי?!

למעלה