שאלה מורכבת

papya7

New member
שאלה מורכבת

נגיד ומסבירים משהו לעשית תרגיל בעיצוב לדוגמא.
הסבר של חצי שעה כולם מקשיבים מבינים איך לבצע ואז המרצה מבקש לעשות את התרגיל.
ויש אחד שלא מבין, שצריך שיסבירו לו כמו ילד בגן בכותרות, כי יותר מידי מידע הוא לא מסוגל לקלוט.
ורוב הסיכוים שמה שהסבירו הוא לא ממש ידע איך להבין.
וכשמבצעים את התרגיל הוא צריך לשאול שוב צריך שיהיו לידו כאילו חסר ביטחון שיראו לו שוב אחד על אחד. והרבה פעמים
הביצוע נעשה הפוך. מבצע מימין לשמאל ולא משמאל לימין. כאילו משהו בקליטה לא כשורה.
האם יש דרך טיבעית ללא כימיקלים לעזור לקליטת דברים שיקלטו ולא יתמוססו. שיבוצעו כמו שצריך ולא הפוך.
והאם כל מה שתיארתי זה הפרעות קשב וריכוז או דיסלקציה?
מה חסר שם בראש שזה קורה?

zivadina

New member
לפי תיאורך, זה נשמע כמו הפרעת קשב

בדרך כלל לאנשים עם הפרעת קשב יש 'זכרון עבודה' קצר
ולכן אינם יכולים לזכור הרבה הוראות ביחד.

במקרה הספציפי של הוראות, השיטה היא לחלק את המשימה המורכבת
למשימות קטנות ולתת לכל משימה קטנה הוראה קצרה.

אני משערת שצריך לשבת עם המורה ולבדוק ביחד איך להתמודד עם הקושי הזה,
כי אחרת הקושי ה'טכני' יפריע לך להביא לידי ביטוי את הכשרון שלך.
למשל, אולי להציע שבתחילת השעור הוא ייתן לך רשימת משימות קטנות,
וכך תוכל למלא אותן בקצב שלך עד שתבצע את כל המשימה המורכבת?

אני חושבת שאולי יש פה עוד משהו

זה מאפיין ידוע של הפרעת קשב - קושי באוטומציה- יכול להיות שגם אם תהיי מרוכזת מאוד, ותזכרי את כל ההוראות, או שהן תהיינה כתובות לפנייך- עדיין עד שלא ישבו איתך אחד לאחד, עם הסבר פיזי כזה שכמעט - להחזיק לך את היד עם העיפרון- יהיה לך קשה להבין מה צריך לעשות. זה לא חוסר ביטחון, למרות שחוסר ביטחון עלול להופיע כתוצאה מהתסכול שאת מרגישה,
זה משהו שקשור לתהליכי האוטומציה של התנועה, שלקויים הרבה פעמים אצל מופרעי קשב.
זה מסביר את הקושי של חלק ממופרעי קשב ללמוד לרכב על אופניים, ללמוד נהיגה, ללמוד לכתוב, לקרא, לחתוך סלט, לקלף מלפפון, לחתוך אבטיח, לעשות קיפולי ניר..ואפילו דיבור...

אלו דברים שריפוי בעיסוק בגיל הצעיר- עשויים לשפר, אבל לא לפתור את הבעיה לגמרי.

הפיתרון הוא תרגול, תרגול ועוד פעם תרגול.
הדרישות המוטוריות שיש ממך במקום בו את לומדת- הן די דומות. לכן אני מציעה מכל הלב , בכל פעם שאת לומדת משהו חדש- לכי הביתה ועשי אותו שוב ושוב ושוב, עד שהתרגיל יהפוך להיות אוטומטי. בתרגיל הבא, יהיה לך קצת יותר קל להבין את ההוראות, ולבצע טוב יותר, וגם אז- אל תוותרי לעצמך- בבית לתרגל שוב ושוב ושוב...עד שכל הוראה שניתנת על ידי המורה- ברורה לך מאוד כי הידיים והעיניים של תרגלו את זה מספיק פעמים שהפעולה שנדרשת כבר אוטומטית אצלך במוח , ובפקודות שהוא נותן לידיים ולעיניים.

בהצלחה!
מרב שעד היום לא מצליחה למרוח לק...

papya7

New member
אוטומציה

את יכולה להסביר בי לי קצת יותר על האוטומציה ולמה את קוראת לזה מופרעי קשב ולא הפרעות?
והם האוטומציה היא סוג של קצר במוח שכדי לקחת משהו בשבילו? כדי שיעזור להבין פעולות בסיסיות.
ואני לא בטוחה שהבנתי נכון שרמת אני חושבת שאולי יש פה עוד משהו- התכוונת לאוטומציה? ,
כאילו הפרעות קשב וריכוז זה לחוד ואוטומוציה זה לחוד?

הפרעות קשב זו ההפרעה...

אנחנו- מופרעי קשב...זו סתם המצאה שלי, יש אנשים שזה מרגיז אותם . אבל בתור בת למופרע קשב, אחות של, דודה של, אישתו של, ואמא של, וכמובן מופרעת קשב בעצמי, אני מרשה לעצמי לקרא לעצמינו - מופרעי קשב. וסליחה ממי שזה מרגיז אותו.

לחלק מהאנשים והילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז יש גם ליקוי באוטומציה, זהו מאפין מובהק שנובע מהפרעת הקשב והריכוז.
הריטלין, בהיותו ממריץ וממקד משפר מעט את היכולות בתחום הזה, אבל בעיקר משפר את היכולת ללמוד את הפעולה החדשה ולתרגל אותה שוב ושוב - כי הוא משפר גם את ההתמדה והמוטיבציה
הפרעות קשב וריכוז הן מגוון די גדול של הפרעות נאורולוגיות, כשכל אחד מתקשה בדברים אחרים . לכן קשה לחלק את ההפרעות לשנים או שלושה סוגים, אפשר להגיד שכולם סובלים מהפרעות קשב וריכוז אבל כל אחד הוא עולם ומלואו. כמו שאמרתי, במשפחתי יש די הרבה אנשים מאובחנים, וכל אחד הוא משהו אחר, למשל הליקוי באוטומציה יש רק לחלק מאיתנו...

papya7

New member
כשאת אומרת-

כשאת אומרת-
"זה מסביר את הקושי של חלק ממופרעי קשב ללמוד לרכב על אופניים, ללמוד נהיגה, ללמוד לכתוב, לקרא, לחתוך סלט, לקלף מלפפון, לחתוך אבטיח, לעשות קיפולי ניר..ואפילו דיבור..."
זה בגלל שיש קצר במח? ואז קשה להבין דברים כאילו כל פעולה טרווילית נראית לא טריווילית . כמו לחתוך סלט וכו.
אבל בדיבור זה קשור לבנות משפטים? או לזכור סתם מילים ולהבין את פירושם? ואז כאילו המשפט לא נאמר בשלומותו
כי יש חוסר באוצר מילים? אם חוסר באוצר מילים ובעיה לקלוט אותם איך בכל זאת אפשר להתגבר על זה??. ולהכניס
שק של אוצר מילים לאדם בעל הפרעת קשב וריכוז שבכלל לא מסוגל לקרוא ולהבין טקסטים ומשתעממם מהר מאוד
מקריאה. כי הרי רוב האנשים מוסיפים לעצמם מילים דרך קריאה לא?

תראי, אני לא קלינאית תקשורת במקצועי

וקשה לי להסביר בדיוק את הקשיים הספציפיים שיש לאנשים שהפרעת הקשב שלהם פוגעת דוקא בשליפת מילים, ברהיטות הדיבור, ביכולת להביע את עצמם בכתב ובע"פ, או באוצר המילים שלהם.
אבל יש כאלה לא מעט, וקלינאיות תקשורת שזו המומחיות שלהן עוסקות בזה. {אני מכירה אחת כזו, היא טוענת שזה סוג של דיסלקציה ועל זה בדיוק היא עשתה את עבודת המסטר שלה],

וכן- מי שמתקשה לקרא, כי הקריאה אצלו לא אוטומטית, ומי שמתקשה לכתוב כי הכתיבה שלו לא אוטומטית, מן הסתם, לאורך זמן גם אוצר המילים שלו לא גדול במיוחד, כי אם הוא לא קורא, אז אוצר המילים שלו לא גדל כמו אצל מי שהוא תולעת ספרים...

אבל חשוב לזכור- כל אדם הוא שונה, וכל הפרעת קשב שונה מחברתה- כך שיש מי שאין לו הפרעה באוטומציה בכלל, יש מי שמתקשה לעסוק בספורט בגלל קושי בקורדינציה שנובע מקושי באוטומציה, ויש עוד כל מיני סוגים. לא כולם סובלים מאותן תופעות.

שבוע טוב!

papya7

New member
אוקי תודה

שאלה בקשר להפרעות קשב וריכוז עם אוטומוציה- זה יכול להתבטא גם נניח שאותו אדם למד משהו ונגיד הוא חוזר אחרי כמה שנים לאותו קורס כדי לרענן זיכרון. את הידע בעצם יש בתת מודע וצריך לחדד אותו. האם כאשר הוא יודע את הדברים וכל פעם בשיעור הוא נכנס לקיפאון של חוסר ביטוי בעשיה ממש חוסר תיפקוד. כאילו הוא חייב שהמורה יהיה לידו. זה קשור לחוסר ביטחון או לאוטומציה? מה זה הקיפאון הזה? זה קשור אך ורק לכימיה של המוח? ואם כן איזה דרך יכולה לעזור לשחרר את זה חוץ מסם הרטלין?

הקיפאון שאת מתארת נשמע יותר כמו חרדה.

כזו שיש למי שסובל מחרדת מבחנים- זה בדרך כלל נבע מלחץ נפשי, או חוסר ביטחון.
זה בטח לא ביטוי של בעיה באוטומציה.

למעלה