שאלה מורכבת...

spiral2

New member
שאלה מורכבת...

אני מקווה שחלקכם יכולכם לתת עצה לבעייתי: אז ככה - בן זוגי הולנדי, אני לא, ואין לי דרכון אירופאי. אנחנו חיים ביחד בארץ, כי הוא לומד כאן. לימודיו יסתיימו בסוף שנת הלימודים הנוכחית והוא יצטרך לשוב להולנד להמשך לימודיו. כמובן שאין לי שום כוונה להשאר כאן לבד בלעדיו, ואני גם לא רוצה שהוא יפסיק את לימודיו. אני רוצה לשוב איתו להולנד, אבל אין לי שום דרך להשיג ויזת שהיה שם. גם אם הייתי לומד הולנדית בכדי לעבור את בחינת השפה הנדרשת לקבלת ויזה, אין שום סיכוי שהוא יוכל להרוויח את השכר שהם דורשים לקבלת ויזה כזו (סטודנט, אתם יודעים). אני גם לא אוכל להתקבל ללימודים בהולנד, מבחינת תנאי קבלה. מה הייתם עושים במקומנו? האם אוכל לשהות איתו שם תקופה מסוימת בצורה לא חוקית? מה התנאים למי ששוהה שם בצורה לא חוקית? האם יש עוד אפשרויות? אשמח לקבל כל עצה... רק דבר קטן, אבקש מכל מי שנולד עם דרכון אירופאי וחושב שהוא טוב יותר מכל מי שלא, שלא יגיב
תודה מראש...

ayala26

New member
לא נולדתי עם דרכון אירופאי

ואני לא חושבת שאני יותר טובה ממך אבל אתה באמת מצפה שמישהו ייעץ לך על שהיה בלתי חוקית.. (בלתי חוקי, אתה יודע) התנאים לשוהים בלתי חוקית בכל מקום שהוא הוא שהם לא מבוטחים (ואם תהיה חולה? תשבור רגל? תצטרך טיפול שיניים), לא יכולים לעבוד באופן חוקי, וברגע שתופסים אותם... אתה בטח יודע את ההמשך... אין דבר כזה "תקופה מסויימת בלתי חוקי" איך אתה מתכוון להפוך מבלתי חוקי לחוקי? לבקש אישור תושבות אחרי "פרק זמן לא חוקי"?

spiral2

New member
כוונתי היא...

שאשאר שם שנה בלי אישורים, וכעבור שנה (כשהוא יססים את לימודיו, ויוכל לעבוד) נתחיל תהליך מסודר של הגירה. וכן, אני מודע לכל מה שכתבת, ולא, אני לא מבין למה אי אפשר לייעץ לי על שהיה בלתי חוקית. אני לא מבקש עצה לביצוע חלק של שוד בנק או רצח המוני, אני רק רוצה להשאר עם בן זוגי. תודה בכל אופן...

ayala26

New member
כי זה לא חוקי

לשדל אדם לבצע עבירה על החוק. חוק זה חוק. לא רק שוד בנק או רצח המוני זו עבירה. אפילו נהיגה במהירות 51 קמ"ש בשטח שמותר רק 50 קמ"ש זו עבירה על החוק אפילו אם היא נראית לך "פעוטה". לעבירה על החוק יש השלכות וכמו שאמרתי מדשל לעבירה אף הוא עובר על החוק. כל מי שנמצא בהולנד על סמך אישורים למינהם, לדעתי, יעדיף לא לקחת את הסיכון להתבחר עם עוברים על החוק או כאלו שמתכננים ומתכסים איך לעבור על החוק. איך אתה מתכוון להסביר את שהותך הלא חוקית במשך שנה כשתבקש אישור?

spiral2

New member
תשובה

א. אני לא חייב לספר להם ששהיתי שם שנה, נכון? אני יכול לספר שכרגע הגעתי, אני הרי לא חוקי, אין להם מושג מתי נכנסתי למדינה. ב. אני לא חושב שלהגיד לי מה הייתם עושים במקומי או לספר לי מה מצב השוהים הלא חוקיים במדינה נחשב ל"שידול" לדבר עבירה. בכל אופן, מזה חששתי. כל מה שציינת, כבר ידעתי. אנא הגיבו אם יש לכם עצה או רעיון לפתרון. אם ברצונכם לחנך אותי על מה "נכון" או "לא נכון" לעשות, אנא עברו להודעה הבאה. תודה

ayala26

New member
טוב נחכה למישהו אחר

שיהיה מוכן לסייע לדבר עבירה. אני הבנתי אותך.אגב, הפוסל במומו, מכיר? רק הגעת לפורום וכבר מנסה לחנך את יושביו על איזו הודעה להגיב ועל איזו לא.. מעניין... אבל ברשותך, עברתי הלאה.

spiral2

New member
תודה...

בכל אופן, לא התכוונתי רק לשהיה באופן בלתי חוקי, אלא גם לאפשרויות עבודה. האם יש אפשרות להתקבל למקום עבודה שיסדר עבורי אישור שהיה? האם יש שם חברות ישראליות (ולא היי טק) וזאת בלי שום כישורים מיוחדים, אבל אני עובד בתיירות כבר כמה שנים, אם זה עוזר...

אני לא יודעת הרבה בנושא

אבל שמעתי לא פעם על אנשים שחיים תקופה מסוימת בבלגיה או בגרמניה (בדרך כלל ממש מעבר לגבול) כי שם החוקים פחות מחמירים ואחרי שחיים שם תקופה מסוימת אז מקבלים תעודת תושב לחמש שנים או משהו כזה ועם התעודה הזו אפשר לחיות בהולנד באופן חוקי (כי תעודה של תושבות לטווח ארוך במדינה של האיחוד מקנה אוטומטית את הזכות לגור בכל מדינות האיחוד). לגבי עבודה - מותר למעסיקים ליבא עובדים רק אם הם יכולים להוכיח שיש לך כישורים שקשה למצוא בשוק המקומי (למשל בתי ספר בין לאומיים יכולים ליבא מורים דוברי אנגלית ברמת שפת אם, כי אין הרבה כאלה בהולנד). ממליצה לשאול גם בפורומים אחרים כמו עוברים לאירופה, או זוגות מעורבים יש שם אנשים עם יותר ניסיון בתחום שיוכלו לתת עצה. Iדרך אגב, הם יכולים לדעת מתי נכנסת למדינה לפי החותמת בדרכון וגם אם תצליח להערים עליהם עדיין יש סיכון בלנסות לרמות כי יש כל מיני דרכים לעלות על שקר. למשל, לפני כמה חודשים נתפס מאמן כדורגל על העלמת מס, כי הוא טען שהוא גר בבלגיה אבל היה לו מנוי על עיותן יומי שהגיע לכתובת בהולנד ולכן בית המשפט קבע שהוא חי בהולנד ולא בבלגיה. בכל אופן - עצתי היא, אם יש לכך כוונה להשתקע פה לטווח הארוך אל תנסה להערים על המערכת, זה יכול להתנקם בך.

Fair game

New member
יש בטגליינס אתר שיכול לעזור לך

לגבי מעבר להולנד עם כל החוקים. כמו כן לא מומלץ להיות לא חוקי-הם ממש מחמירים עם מהגרים לא חוקיים אם אתם ממש אוהבים תוכלו להתחתן וחבר שלך יוכל לבקש עבורך ויזה ובנתיים לגור בבלגיה או גרמניה (זה לא תהליך פשוט אבל זה אפשרי) כמו כן אפשר להרשם ללימודים לאוני ולקבל ויזת סטודנט יש בפורום הרבה שרשורים בנושא שלך בהצלחה

ronnl

New member
עצם זה שאתה חושב על לעבור על החוק ההולנדי

ובעצם לצפצף עליו לא מגיע לך אישורי שהיה ליום אחד בהולנד מצטער ואני לא רציתי בכלל להגיב לך אבל אני הייתי חייב ...

למעלה