שאלה מופשטת

plato

New member
שאלה מופשטת

ולשם שינוי, ללא תועלת נראית לעין. (אני לא פותר מבחן או שיערי בית) נתונה משפחת קבוצות M. כל איבר ב-M היא קבוצה אינסופית. (לצורך העניין אפשר גם לא בת מניה). M עצמה אף היא אינסופית. אני מחפש מטריקה לא דיסקרטית (כמובן לא טריוויאלית) מעל M. (אהיה מוכן להתפשר על סמי מטריקה
)

Deathatred

New member
הגדר מטריקה דיסקרטית

ונסה להסביר במה מדובר, יש לי אינטואיציה אבל צריך לדעת בדיוק במה מדובר. נ.ב.: אתה יכול לפרט איזה ידע קודם נדרש?

plato

New member
אה, שכחתי:

מטריקה דיסקרטית היא המטריקה המשרה את הטופולוגיה הדיסקרטית. במילים אחרות היא מטריקה שבה לכל נקודה במרחב x קיים רדיוס r שעבורו הכדור הפתוח ברדיוס r הוא הקבוצה {x}. דוגמא למטריקה כזו: לכל x=y מגדירים d(x,y)=0 ולכל x שונה מ-y מגדירים d(x,y)=1

קודם תצטרך להגדיר טופולוגיה

על המחלקה הזאת, ואז לראות אם היא בכלל מטריזאבילית. 2 האפשרויות הראשונות הקופצות לעין הן: א. טופולוגית קבוצת החזקה (טופולוגיה דיסקרטית). ב. טופולוגיה טריביאלית (המחלקה והקבוצה הריקה). הטופולוגיה הטריביאלית לא מטריזאבילית. אפשרות מעניינת נוספת: נגדיר את המרחב הטופולוגי כמחלקה, הקבוצה הריקה והמקורות של ההעתקות הרציפות מכל אבר ב-M ל-R^k , לצורך העניין נבחר k>=2 ואז קיבלת יריעה טופולוגית ממימד 2 (משטח). אזי המקורות הם קבוצות פתוחות ויש לך טופולוגיה מעניינת (לא טריביאלית ולא דיסקרטית).

plato

New member
מטריקה

משרה טופולוגיה לכן אין צורך להגדיר אותה. (בסיס לטופולוגיה המושרית הוא קבוצת כל הכדורים הפתוחים לפי d)

plato

New member
שים לב:

אני לא כל כך הבנתי איזו טופולוגיה הגדרת. איברי M אינם בהכרח מרחבים טופולוגיים, לכן אין משמעות לרציפות של העתקה מהם אל מרחב אחר.

ההגדרה ברורה מאליה:

א. המרחב X יוגדר ע"י M והקבוצה הריקה ובנוסף מכל אבר m במחלקה נגדיר פונקציה f:m->R כך שנדרוש ש-המקור של הפונקציה f^{-1}(U) U is open in R הוא קבוצה פתוחה כלומר: אם f(m)=H open in R אזי U is in H. הגדרה זו מקיימת את האקסיומות הדרושות למרחב טופולוגי: 1. הוא מכיל את M והקבוצה הריקה. 2. איחוד כלשהו של קבוצות ב-X (נעשה דרך המקורות של הפונקציה f) נשאר ב-X. 3. חיתוך סופי של קבוצות ב-X נשאר ב-X (דרך המקורות של הפונקציה f). ב. כתבת שמטריקה משרה טופולוגיה, אבל לא כל טופולוגיה משרה מטריקה למשל מרחב שהוא לא האוסדורף הוא לא מטריזבילי. ג. כתבת ש-M אינה מרחב טופולוגי, אם אינה מרחב טופולוגי הפכתי אותה לחלק מטופולוגיה ע"י ההגדרה למעלה.

למעלה