שאלה מוסרית

שאלה מוסרית

לפני כשנה עבדתי חודש וחצי כקופרייטרית במשרד הפרסום קשר בראל ללא שכר, בטענה מצד הבוסית שלי שככה זה היום אם אני רוצה להכנס לעולם הפרסום. כשהתחלתי לעבוד במשרד היה חוסר בכח אדם מפני שאחת העובדות יצאה לחופשה, ואני עבדתי ללא הפסקה כ-10 שעות ביום. אבל כעבור שבועיים העובדת חזרה ולקחה על עצמה את רוב העבודה, כך שנותרתי די משועממת. וכעבור חודש נוסף פוטרתי מפני שלטענת הבוסית שלי בזמן השעמום הייתי צריכה לגזור פרסומות מעיתונים ולהעסיק את עצמי, ולא לחפש מה אפשר לעשות למען המשרד. כך שנותרתי ללא עבודה וללא משכורת, בלי ממש להבין למה הבוסית התכוונה ב"לגזור פרסומות". האם הסיפור שלי נראה לכם כמשהו מתקבל על הדעת? או שזאת חוצפה שאסור היה לי לעבור עלייה בשתיקה? אשמח לשמוע תגובות. אני

roni1972

New member
לדעתי....

ערב טוב אני חושב שההעסקה ללא שכר היא אינה חוקית. ממליץ לבדוק את הנושא בפורומים מישפטיים. במידה ואכן מדובר בעבירה על החוק יהא עלייך לשקול אם את מעוניינת לפתוח בהליכים משפטיים על כל הכרוך בכך, לטוב ולרע (ובהחלט יש כאן "לטוב ולרע") או להתעלם. כדאי לקבל החלטה מחושבת.

31vered

New member
? מה גרם לך לחכות שנה עם השאלה הזו?

מוסר זה קוד חברתי ואישי. ויש רמות שונות ממנו. את בעצם שואלת אם זה חוקי ולא אם זה מוסרי. אין לי ידיעה בחוק בעניין הזה, אבל נשמע לי שזו היתה העסקה בינכם שהיתה מקובלת על שני הצדדים. ועל כן אין לך מה להתלונן אם הסכמת לזה. נשמע שזה היה מעין סטאז. הם הציעו לך את כר ההתנסות, ואת מצידך משקיעה זמן ולמידה בהנחה שזה ישתלם לך ותתברגי פנימה, או לפחות תרכשי נסיון. מה לעשות שזה לא קרה. בשוק העבודה, לחברה כמו קשר בראל יש יותר מה להפסיד מאשר לך... טעויות שלך עלולות לעלות להם בתקציבים גדולים, לעומת זאת את מקבלת הזדמנות ונפח עבודה ונסיון שלא היית מקבלת בכל מקום. לגביי פיטורייך נשמע שלא הייתה העסקה אז גם לא פיטרו אותך, אלא הגיעו למסקנה שאין להם רצון להעסיק אותך. אנשים משועממים הם "רעל" משמעותי במקום כמו קשר שהיצירתיות כקופי נדרשת. היתה לך הזדמנות להוכיח את עצמך לא רק ברמת היצירתיות אלא גם ביוזמה אישית וכנראה פספסת אותה. נשמע שניסית להיות בתפקיד העוזרת או הפקידה ולרצות אנשים במקום להתרכז בתפקיד שלך ובגדילה שלך בו. אני לא יכולה לדעת במה התכוון המשוררת כשאמרה.. "לגזור פרסומות" אבל זה נשמע לי כאילו זו היתה הערה צינית לגבי זה שאם את ראש נצנץ לפחות תעשי את זה בתחומך (קופירייטינג), ותלמדי בזמן שאת שם מפרסומות של קולגות. לדעתי אפשר וכדאי לעבור בשתיקה אם את מתכננת להמשיך בתחום, ופשוט לקחת את ההזדמנות שניתנה לך ולמנף אותה לקורות החיים שלך, ולייפות קצת את האמת לגבי גמר העסקתך שם.

amitayg

New member
האם זו אותה ורד שהתפלמסה עם

אמיר דרור בזמנו בפורום להדליק אור בעבודה ?

31vered

New member
התפלמסה?

איך הצלחת לעצבן אותי במילה אחת פשוטה...
אני מסרבת לקבל את תואר ההתפלמסות. אך זו אני. ועכשיו אני יודעת שזה אתה! (הניק שלך נשמע לי מוכר) וזכור לי שאתה בקשר טוב איתו. כך שמובן לי למה כתבת את המילה השלילית התפלמסות... נתתי שם משוב לדרכו וביקורת בצורה הוגנת, שכל בן אדם שתהליכי מודעות חשובים לו היה נתרם מהם, ובוודאי אדם שהפורום שלו היה חשוב לו ככלי לקידום אנשים סביבו ולא ככלי לקידום העסק שלו. מרגע שהיה לי ברור שהאינטרס העסקי הוא שעומד מולו, ורק הוא. (הוא פשוט שלח מספר מכתבי "פיטורין" לכמה מהמשתתפים שהביעו דעתם בצורה זו או אחרת שאינה במילותיו.. חחח) אז פשוט לא חזרתי לשם. והחלטתי שזו לא דרכי להקים מהומות היכן שאיני רצויה... הבן אדם פשוט צבוע! עם כל תהליכי המודעות והחקירה שהוא מנסה להעביר אנשים בדרך, פשוט אינו מסוגל לקבל שביב ביקורת שיעזור לו בניהול... בקיצור , יש לי בחילה מאנשים שלכאורה באים לקדם מודעות, ובעצם הם עושים זאת ממקום סגור וחשוך. בהצלחה לך בפורום שלך. אני מקווה שכאן יש קצת יותר אור.... בכל זאת חנוכה...

amitayg

New member
ורד בבקשה להירגע פספסת הכל ...

לעצבן? קשה לי מאד לעצבן ולהרגיז אנשים תשאלי את אשתי ... אני רוצה שתביני אני חושב בדיוק כמוך ומאד שמחתי שיש מישהוא שחושב אחרת מאמיר וגם עונה לו ! אני מטעמים אישיים בחרתי לא להשתתף. ועל איזה פורום את מדברת ? אין לי שום פורום משלי ! אני גולש ומשתתף בדיוק כמוך באותם פורומים פחות או יותר. ורד אל תהרסי לעצמך את היום היפה הזה דרך אגב האם את יודעת אם יש פעילויות לילדים באזור שנקין היום ? אמיתי

31vered

New member
שמחה לשמוע

כשם שאני מתעצבנת ככה אני יורדת מזה באותה הקלות
לא ראית שכבר בהודעה שלי לייד השורה המתעצבנת היה חיוך? אז רק חיוכים שיהיו לך היום יכול להיות שיש בשינקין תערוכת חוצות מדליקה. תנסה לבדוק בעכבר העיר. ציורי ענק שתלויים על מרפסות הבתים ביוחנן הסנדלר, בחנויות ראווה, ובשינקין. זו מסורת שהתחילה בשנה שעברה (אני הפקתי אותה אז..) אך השנה לא היה לי זמן לקחת חלק. תהנו בי ורד

אורום

New member
חוקית מגיע לך כסף עבור הימים

האלה - אין דבר כזה התלמדות בחינם גם על 10 דקות התלמדות מגיע לך שכר. השאלה החשובה היא מה לקחת מההתנסות הזאת? מהעבודה במשרד הפרסום? לכל עובד יש תקופות של אבטלה סמויה וחייב להיות לו הידע כיצד להתמודד עם תקופות אלה- לפנות למנהל ולהגיד יש לי כרגע זמן פנוי ויש לי כמה הצעות יעול או מה היית רוצה שאעשה. לדעתי השיעור החשוב הוא מה לעשות במצבים כאלה על מנת שלא יקרו שוב.

למעלה