שאלה מוסרית

tweeg

New member
שאלה מוסרית../images/Emo190.gif

אתם בצבא,אתם ב ח',מישהו זורק לאמצע רימון אתם קופצים? כן?לא? למה?

yaakii

New member
יעני קופצים על הרימון כך שלא יפגע באחרים?

קודם כל שנזכה ששאלות כאלו יישארו בגדר שאלות הפותטיות (/תאורטיות-מה ההבדל בין המילים?).. תשובה: אין לי מושג מה אני אעשה. אני ממש לא יכול להעמיד את עצמי במצב הזה. מה שאני חושב עכשיו שנכון לעשות-זה לקפוץ, כמובן וכך להציל את השאר. למה?-כי ממילא אני אמות, אז עדיף שבמוות שלי אציל את האחרים.

One Drop

New member
ומה אם מישהו אחר יקפוץ במקומך?

מה אז? תשארו עם רגשות אשמה - למה אני לא עשיתי את זה או לא יודעת מה

One Drop

New member
שיהיו רגשות אשמה או משהו דומה

אם נגיד חבר טוב שלך קופץ, אתה תתחיל לחשוב שאתה יכולת לקפוץ ובעצם הוא סתם מת או כל דבר אחר

tweeg

New member
באמת,רגשי אשמה?

באמת יהיו לך רגשי אשמה של"למה לא מתתי במקומו?" אם כן זה אחד הדברים המוזרים ששמעתי

tweeg

New member
אממ

היפוטזה-העלאת סיטואציה בלי קשר למציאות,יכול להיות כל דבר תאוריה-השערה שמבוססת על מציאות אתה קופץ?ואם מישהו אחר יקפוץ אם אתה לא? אם יש לך סיכוי יותר גבוה לשרוד אם אתה לא קופץ? השאלה האמיתית שלי היא: אם אתה קופץ אתה מציל את כל הכיתה שלך,אם לא יש לך סיכוי לא ידוע להינצל,או שמישהו יקפוץ במקומך מה אתה עושה?

yaakii

New member
בהנחה שהדבר יקרה לי עכשיו

הייתי פועל על-פי הידע ההלכתי שיש ברשותי. התשובה, אם כן תתחלק לשתיים: בשעת מלחמה-אקפוץ על הרימון. שלא בשעת מלחמה-לא. בגלל שאני ממש לא בטוח מה באמת ההלכה, אני רוצה לברר את הנושא.

tweeg

New member
לא

אני פשוט טוען שזה טיפשי להציל אנשים בגלל מצב מלחמה אם זה היה קורה בטעות בזמן אימון,לא היית מציל כי זה לא מלחמה? מה ההיגיון בזה?

yaakii

New member
במלחמה יש את עניין ההקרב למען הכלל.

אני שוב אומר-אני לא משוכנע שזה יהיה הפסק ההלכתי. רק לפי הידע שיש לי כרגע.

tweeg

New member
ובמחסום לא?

אם אתה מציל 10 אנשים במחסום,ו10 אנשים במלחמה אז במלחמה אתה תקפוץ ובמחסום לא? וואו ההיגיון שלך מעוות (גם אם זה לא בנוי על הלכה אמיתית,אבל אתה מקבל את זה כי אתה חושב שאולי יש כזאת) בעקרון אתה יכול להגיד שזריקת רימון היא פעולה מלחמתית או שאנחנו במלחמה כבר 10 שנים

yaakii

New member
ההגיון האישי וההלכה מגיעים לסתירה לא פעם.

הנקודה היא שאת הדרך בה אני הייתה נוהג ביססתי על ההלכה (הידועה לי), ולכן גם לא שייך ההיגיון שלי. ובכל זאת אנסה להסביר: במלחמה יש את הפן שלך האחדות וההקרבה, שחשוב יותר מכל. חייל שיודע שחברו עומד לצידו בעת מלחמה יהיה בעל מורל גדול מאד.

Dragonaut

New member
ולקחת את הסיכון

שיתפוצץ לי בפנים? ברגעים כאלה אין אצלי רציונאל. הרפלקסים הראשונים של הגוף הם שיקבעו. ותכלס? בסיטואציה המסוימת הזאת, אם לכולם יהיו שכל- עד שהרימון יתפוצץ- לא תהיה נפש חיה במתחם, חוץ מאותו אחד שהחליט לחבק אותו.

tweeg

New member
אתה יוע כמה זמן לוקח להסתובב ולהתחיל לרוץ?

צריך לעשות מחקר,מה האפשרויות הכי טובות שלי במקרה הזה

למעלה