שאלה מוזרה...

noet

New member
שאלה מוזרה...

אני עוברת לדירה שיש שטיח מקיר לקיר באחד החדרים. מישהו מכיר מנקה שמביאה איתה שואב אבק?? אני לא רוצה לקנות במיוחד. וכמה זה נורמלי לשלם ליום?

Benkok

New member
אין "נורמלי" ו"לא נורמלי"...

אני משלם לעוזרת שלי 4,500 באהט לחודש והיא מגיעה 5 ימים בשבוע, מ7 בבוקר עד 11. עושה כביסה, גיהוץ כו', כלים, רצפה, אבק וכו'... בית של 350 מ"ר שמתחלקים על 4 קומות אבל היא לא מנקה את כולו כל יום. (את הקומה העליונה פעם בשבוע-שבועיים, כל השאר על בסיס יומיומי.) חבר משלם 2,500 באהט לחודש על בסיס של פעמיים בשבוע בלי כביסות... הכל תלוי בעוזרת שאת מוצאת. לגבי שואב אבק - תנסי לדבר עם בעל הבית. תקני את השואב ותורידי לו את זה מהשכ"ד בכמה חודשים (תלוי כמובן כמה עולה שואב...אם הוא עולה 5,000 באהט אז אין טעם למתוח את זה...) שטיח מקיר לקיר זה נחמד מאוד אם את נמצאת במערב אירופה בינואר...קצת פחות סימפטי אם מדובר על בנגקוק באוגוסט...

קרלטון

New member
מנקה

מנקה שעובדת כ-3 שעות ביום יכולה לקבל בסביבות 3,000 באט לחודש. במשרד אני משלם למנקה 1,500 באט לחודש (לחצי שעה עד שעה ביום) - טיטוא ושטיפת רצפה, ניקוי שירותים (יש לנו שירותים פרטיים במשרד), שטיפת כלים, אבק משולחנות וחלונות, הוצאת אשפה. בדירה אני לא משלם חודשי אלא פעם בשבוע שבועיים, סכום של 300 באט ליום של ניקיון יסודי, שזה כולל שאיבת השטיח (גם מקיר לקיר - שטיח דק מאוד, דווקא נוח).

noet

New member
זה מה שאני רוצה!!

300 באט ליום לניקיון יסודי. אולי היא תרצה לבוא גם אלי? ולהביא איתה שואב? אתה חושב שזה אפשרי?

קרלטון

New member
אני אברר לך

אבל לא יודע אם זה אפשרי - היא עובדת רוב היום בבנין שלנו, ונראה לי שהשואב שייך לבניין.

Benkok

New member
שכחנו את הדרך הכי פשוטה...

לרדת למטה, לדבר עם הפקידת קבלה, השומר או אפילו המנקה של הבנין. להסביר להם שאת רוצה מנקה... אם את מסתבכת עם השפה - את המילים הבאות כל שומר/מנקה/פקידה יבינו: Hong sokopok, au maid ma ti hong tam sa'aat, atit la nung-song wan. taulai?? jai dai wan la sam loi baht ובתרגום קלוקל - החדר מלוכלך, אני רוצה עוזרת שתבוא לנקות פעם-פעמיים בשבוע. כמה עולה? אני יכולה לשלם 300 באהט ליום. כשהעוזרת תבוא תעברי איתה על הבית, תראי לה מה לנקות, תעמדי על השטיח ותעשי סימן עם היד של שאיבת השטיח (רצוי לעשות קולות "ברום ברום"...זה לא תמיד עוזר אבל ממש משעשע...) ואז תשאלי אותה כמה היא רוצה... לא מסובך.

noet

New member
תודה רבה

כששאלתי בבניין אמרו לי שפעמיים בשבוע זה 2,500 באט, ואני לא רצה לשלם כ"כ הרבה על 65 מטר מרובע... שעה עבודה. והיא לא מוכנה לגהץ... בכל אופן, אני אמשיך לבדוק, אולי אני אשאל ישירות אותה ונראה מה היא אומרת.... אז תודה.

קרלטון

New member
טוב

בקיצור, אין לה שואב משלה. אם זה לחדר אחד, קני שואב קטן ב-2,000 באט (או אולי הבניין שלך יסכים שתשמשי בשלהם) ואז תוכלי להזמין מנקה ליום מתי שצריך.

Benkok

New member
2500 באהט לחודש?

נו? זה יוצא בערך 300 באהט ליום על בסיס של פעמיים בשבוע/8 פעמים בחודש...

noet

New member
כן,נכון

אבל אני רוצה פעם בשבוע, אני אשאל אותם אולי הם יסכימו

למעלה