שאלה מוזרה

Eitan222

New member
שאלה מוזרה

אני לא יודע אלו תגובות אקבל לשאלה הבאה, אבל כאח שכול עם בעיה בנושא, הייתי רוצה לשמוע את דעתכם: אחי הקטן נפטר לפני מס' שנים ממחלה קשה לאחר קצת יותר משנתיים של ייסורים,אישפוזים ממושכים בבתי"ח, ניתוחים וכל השאר... במותו כבן 13-14. לא היינו כל כך קרובים (הוא היה יותר קרוב לאחי השני), ובכלל, תמיד הרגשתי יותר הרגשת חברות לאחיי מאשר את הרגשת הקירבה הריגשית בין בני מישפחה. אני מניח שרגשות כאלו נורמלים בגילאים האלו. בכל זאת, ילדים קטנים- רבים ביניהם, משחקים, יותר איש-איש לעצמו. פחות התחשבות ביתר בני המישפחה. כך לפחות אני זוכר. אין את אותם רגשות קירבה מישפחתית כפי שמרגישים לאחר שמיתבגרים יותר. ברור שהירגשתי צער על אובדנו, ולפעמים כשאני ניזכר בו הוא חסר, אך אני יותר נוטה לרצות "להמשיך הלאה" בחיים הרגילים. אני צעיר. אני רוצה להיות כמו כולם. עם הבעיות היומיומיות. גם בתקופה הארוכה של מחלתו ייחלתי לאותם חיים נורמלים ובעיות קטנות שראיתי אצל חבריי (שבעיניהם נחשבו לסוף העולם, ובעיניי הן התגמדו כמובן...) שראיתי אצל חבריי. הבעיה שלי היא כזו: בהלוויה עצמה (שם היה קשה לי מאוד להיתרכז ולקבל את מה שקרה, בין היתר, בגלל המון האנשים שנכחו) וגם לאחר מכן, פשוט לא היצלחתי לבכות. אני עד היום לא יודע אם אני עדיין פשוט לא מעכל את זה לגמרי, ובמקרה הזה, יותר מאוחר זה פשוט יחלחל לתוכי ,או שפשוט לא הייתי מספיק "קשור" אליו ולכן איני רוצה לחשוב על זה יותר מידי. האפשרות השניה נראית לי יותר, בגלל שיש לי אח נוסף שגם איתו לא הייתי בדיוק ביחסים קרובים במיוחד, אך עם השנים הוא נעשה לחלק מחיי ויש הרגשת קירבה מישפחתית על אף חוסר תחומי עניין המשותפים. עם האח שניפטר "ביליתי" בקושי 10 שנים (שמתוכן ברובן הייתי בגיל קטן מכדי לייחס חשיבות לאחים קטנים...). לא היספקתי לראות אותו מתבגר, ואולי משתנה באופי, להכיר אותו לעומק ואת תחומי העניין שלו, וכו'. האם המצב הזה נורמלי? הכביכול "אדישות" וה"הדחקה" הזו (במרחאות כפולות ומכופלות)?? אני מאוד מוטרד מכך שאני לא התאבלתי/מתאבל עליו כראוי וגם ישנו החשש מהדחקת זיכרונו. אני רק רוצה לציין שאני מ-א-ו-ד נאמן למישפחתי ואוהב אותה מאוד.

solitaryshell

New member
קשה לענות על זה

איני חושבת שישנה דרך נכונה להתאבל על אובדן. חוסר הרגשה (או "אדישות"), הם דווקא נפוצים, ואני יכולה להגיד לך שהייתי קרובה לאחותי, ובכל זאת יש רגעים בהם אני לא בטוחה מה אני מרגישה. אני לא יודעת אם "התאבלת" או לא, ואם לא אז מתי ואם בכלל זה יקרה, אבל זה לא אומר שום דבר על אהבה שלך לאחיך. בנוגע לתקופת המחלה, אני די בטוחה שאם מישהו יגיד לך שבתקופה כזאת שהוא לא ייחל לחיים נורמלים, אז סביר להניח שהוא לא זוכר... לי היו רגעים שרציתי לקחת מאחותי את הכאב, משום שכאב לי לראות אותה סובלת, והיו גם רגעים אגואיסטיים יותר, בהם פשוט חשבתי על עצמי ולא היה אכפת לי כלום, העיקר שיהיו לי חיים נורמלים. כמובן שאז לא האמנתי שיש סיכוי אפילו קלוש שהיא לא תזדקן איתי (ולא בגלל שלא אמרו לי או לא הבנתי, אלא פשוט התעלמתי מאפשרות האיומה הזו - לא רציתי להאמין). היום אני אתן הכל לקבל את הרגעים האלה בחזרה, לראות אותה, להרגיש אותה לשמוע אותה, לראות את החיוך הקסום שלה... אני מקוה שעזרתי.

אחשל

New member
השאלה לא מוזרה בכלל, וגם לא ההרגשה

פרדוקס? אולי... אני מכיר את התחושות שאתה מתאר, נראה לי שיש לנו שותפים רבים להרגשה הזו, של ריחוק, הדחקה, כמעט שיכחה... ומצד שני, גמני שואל את עצמי את אותן שאלות שאתה מעלה. לא ציינת בן כמה אתה, אבל אני מבין שפער השנים בינך לבין אחיך היה כ-4 שנים. ביני לבין אחותי היו תשע שנים ויום. כשעזבתי את הבית אל חיים כאדם בוגר, היא היתה עדיין ילדה, והקשר ביננו היה מועט מאוד, לא חברי אלא משפחתי. למרות זאת, למותה יש השפעה גדולה מאוד על חיי. ללא ספק הטראומה הזו, יחד עם "חוויות חיים" אחרות שחוויתי, גרמו לכך שחיי אינם "נורמאליים" ושגרתיים. רק בשנה האחרונה, כ-7 שנים אחרי מותה של שלומית (היא היתה בת 22 וקצת...), הבנתי שבדומה למה שכתבת על עצמך - לא עיכלתי ולא עיבדתי לעצמי את הטראומה הזו, בהיבט של התמודדות עם הרגשות הכואבים. ההתמוששות היום היא פחות עם געגועים אל מי ששלומית היתה בחייה, מהסיבה הפשוטה, שהכרתי אותה מעט מאוד, מעט מדי. הכאב הוא יותר על מי ועל מה שהיא היתה יכולה להיות בחייה, לו היתה נשארת איתנו, ועל כל מה שלא הספקתי לחוות איתה ולא יקרה עוד לעולם. אל תהיה מוטרד. כל עוד מעסיקות אותך השאלות האלה, זו עדות לכך שאתה לא שוכח את אחיך, ומתמודד עם מותו, בדרך המתאימה לך.
ניר

Rtitan

New member
אני - מעולם, ולעולם...

לא בוכה בלוויות - לא של אחי, לא של אבי, לא של אף אחד... מן ניתוק כזה - אבל אחר כך אני מעבד את הדברים עם עצמי... רגשות הם דבר מורכב מאד...

אלמרה

New member
שאלתך אינה מוזרה כלל...

וכך גם לא אף אחת מהתגובות כאן - הכל אישי ואינטימי כל כך ואין כללי "עשה" או "אל-תעשה" איש ואבלו, כל אחד וצורת ההבעה שלו בשעת כעס או אבל או שמחה. הייתי רק מציין שעל רגשות האשמה שלך אין לך להתנצל או להצטער כי אחרי הכל אתה מעיד על עצמך כי היית בסך הכל ילד בגיל 13-14 וזהו מצב לא טבעי בכלל, ואין אף שיעור או כתה בה נלמדים כללי התנהגות בשעת אבל ושכול. נאמנותך למשפחתך ולאחיך לא מוטלים בספק כלל, אתה נורמאלי והמצב נורמאלי, אני בטוח שאהבת את אחיך והוא אותך ועצם העובדה שאתה מתחבט כאן ומשתף אותנו במועקה שלך מעידים כי הוא גם אהב אותך והיה "חבר" שלך וזה לא פחות נחשב.

למעלה