שאלה מוזרה...

טל ר

New member
2_be ענתה ואני עניתי

אבל המפלצת אכלה את ההודעות. ראי קישור. טל.

2_be

New member
הפעם זו דווקא לא המפלצת ../images/Emo122.gif

סליחה טל

טל ר

New member
את עושה Moonlighting בתור מפלצת?

לא נראה לי שהיא זקוקה לעזרה, ולא נראה לי שאת מתאימה לתפקיד... טל.

2_be

New member
שמיים

השמיים כחולים כי הצבע שמתפזר הכי הרבה מהשמש הוא כחול. עפ"י חוקי האופטיקה הגאומטרית - האור נע בקו ישר עד האינסוף. אך ישנן מספר סיבות אפשריות היכולות לגרום לאור לסטות ממסלולו: בליעה של האור, החזרה של האור, שבירה של האור או פיזור של האור. במקרה של צבע השמיים יש פיזור של אור. כל האור מתפזר אך זוית ההיתפזרות שונה לצבעים שונים. זוית ההתפזרות נקבעת עפ"י מעבר האור באטמוספירה והאינטראקציה של האור עם החלקיקים שבאויר. בשעות בין הערביים אנו רואים את האור האדום של השקיעה מפני שזוית השמש היא כזו שהאור שמצליח להגיע אלינו הוא האור האדום שמתפזר וביום האור הכחול גובר ומתפזר.

טל ר

New member
נדמה לי שזה לא לחלוטין מדוייק

הי 2_be, עד כמה שאני יודע, ישנם כמה אי-דיוקים קטנים בהסבר. למיטב הבנתי, פיזור ריילי הוא אקראי, וכמותו נקבעת ע"י התאמת אורך הגל לקוודרופולים של החנקן (אם אני זוכר נכון). אורך הגל הכחול מתאים הרבה יותר לפיזור של החנקן, ולכן אחוז גבוה הרבה יותר של האור הכחול מפוזר ביחס לאור האדום. השקיעה אדומה לא בגלל שהאור שמצליח להגיע אלינו הוא האור האדום שמתפזר, אלא האור האדום שאינו מתפזר. ייתכן ואני טועה ואת צודקת, אולם חשבתי שעדיף להעיר, כך שאם אני טועה לפחות יתקנו אותי. טל.

2_be

New member
המממ..

עד כמה שזכור לי צבע השמיים הוא אדום כי החלקיקים שיש בשכבות הנמוכות (חלקיקי אבק, אדי מים) אינם מפזרים אור כחול אלא מפזרים אור בעל אורכי גל ארוכים יותר (תחום האדום והצהוב). יכול להיות שזכרוני מטעה אותי, אבל אני חייבת ללכת לסיים את שיעורי הבית שלי למחר וגם לישון, אז חיפוש האמת ידחה למחר

Rtitan

New member
אם כבר אי-דיוקים...

הפיזור אינו פיזור ריילי. פיזור ריילי פועל על מוקד פיזור בודד, אולם מאחר והוא אקראי, הרי שלא נקבל את הקיטוב המתקבל בפיזור אור השמש באטמוספירה. על בעיה זו, עלו שני פיסיקאים - אינשטיין וסמולוחובסקי - פיסיקאי פולני, והם גיבשו את פיזור "אינשטיין-סמולוחובסקי" שבו הפיזור אינו מחלקיקים באטמוספירה אלא דווקא נגרם מהצפיפות הלא אחידה שלה - כלומר, יש פלקטואציות בפיזור הצפיפות, והם אלו שמפזרים את אור השמש וגורמים לשמיים להכחיל... וכן - השקיעה אדומה מאחר והאור האדום הוא האחרון להתפזר (יעילות הפיזור הנמוכה ביותר) והוא זה ש"שורד" את כל הדרך באטמוספירה בעת השקיעה. כעת - שאלה... מדוע השמיים סגולים במאדים בעת השקיעה... וכתומים-וורודים בזמן היום?...

טל ר

New member
אחלה, תודה

נדמה לי שבמאדים זה בגלל הרכב האטמוספרה - פחמן דו-חמצני.

לא, אין צורך לענות...

עוררתי והבאתי לכאן את הפרדוקס הזה בענין הלילה האפל...

יניב ריז

New member
סיבה נוספת לעיוות מסלול האור

הוא כוח המשיכה (עיוות זמן מרחב),דוגמת עידוש כבידתי.

ט ל ל ו י

New member
הנושאים האלה כאלו מעניינים

רק חבל שהם כל כך שונים מהחומר המשעמם שנילמד לבבגרות בפיזיקה...

זה סיפור ארוך...

יש בעברית מאמר בעיתון 'מדע' של מוסד ויצמן מאת אלכס רזניק העוסק בפרדוקס אולברס בענין השמים האפלים

למעלה