שאלה מוזרה..

bujored

New member
שאלה מוזרה..

אם בחלל אין כוח כבידה, ובעצם כל דבר שוקל 0 ק"ג, אנחנו רואים שאסטרונאוטים יכולים להרים דברים מאוד כבדים בלי להתאמץ, בדיוק בגלל הסיבה הנ"ל. השאלה שלי אם כך היא, איזה זה שהאסטרונאוט אינו יכול להרים\לדחוף את החללית שבוא הוא נמצא? או נניח את תחנת החלל הבינלאומים שבה הוא עובד ישן וחי. הרי גם היא לא שוקלת כלום.

IceMaster

New member
N

אין נקודת משען. כי נניח שאותו אסטרואט רוצה להרים משהו הוא נעזר בריצפה. אני צודק? ד"א : אני חדש פה אז שלום כולם! :)

bujored

New member
אני נותן לך מצב חדש.

שתי חלליות בחלל, אני עומד על אחת ונשען עליה עם הרגליים ואז דוחף בעזרת הידיים חללית שניה שעוגנת קרוב אלי, הרי זה ברור שאני לא אצליח לדחוף אותה, אבל עכשיו כן יש לי נקודת משען, איך אתה מסביר את זה ?

bigbang

New member
מה יש להסביר?

אתה תצליח לדחוף, אם כי זה בכלל לא יהיה קל. לחלליות עדיין יש מסה, וכדי להאיץ אותה צריך להפעיל כוח. אם נגיד שהמסות של החלליות הן 50 טון (כל אחת) ואתה יכול להפעיל כוח של 200 ניוטון, תוכל להאיץ את החלליות ב- 4/1000 m/sec^2 כלומר אחרי חמש דקות של עבודה החלליות ינועו במהירות של 1.2 מטר לשניה (אחת ביחס לשניה)

1100F

New member
קודם כל לאסטרונאוטים שנמצאים בחלל

יש משקל. הם נמצאים ביחד עם החללית שלהם או עם תחנת החלל בנפילה חופשית ולכן הם מרגישים חוסר משקל. עכשיו התשובה לשאלתך: גם אם הם היו רחוקים מכל השפעה של כבידה, זה שאין להם משקל עדיין לא אומר שאין להם מסה. כשאתה כותב שיש להם משקל של 0 ק"ג, זו טעות. מסה מודדים בקילוגרמים. המשקל הוא כח שמודדים בניוטונים (קיימת יחידה שנקראת קילוגרם-כוח, כאשר 1 ק"ג-כוח שווה למשקל של גוף בעל מסה של 1 ק"ג על פני כדור הארץ). מכיוון שעל פני כדור הארץ היחס בין משקל למסה הוא קבוע, מכאן בא הבלבול. נניח שיש אסטרטנאות בעל מסה של 100 ק"ג שדוחף את תחנת החלל בעלת מסה של 100 טון (אני לא יודע אםזה באמת המסה שלה אבל נניח). אם בהתחלה יש שניהם נצאים במנוחה, אז לפי חוק שימור התנע יוצא שכאשר הם יתנתקו אחד מהשני, לאסטרונאוט תהיה מהירות מסויימת ולתחנת החלל תהיה מהירות פי אלף יותר קטנה. בכיוון הנגדי. ככל שמסת תחנת החלל יותר גדולה, כך יהיה היחס הזה.

חידה חמודה

אני יודע את הפתרון לחידה ,נחמדה ביותר דרך אגב איך מודדים את המשקל של אסטרונאוט בחלל ? אולי עכשיו יש מדידות חדשות שאני לא מכיר עם מכשירים אלקטרונים, אבל בתכלס בלי שום אלקטרוניקה מוזרה איך מודדים משקל ?

טל ר

New member
אינני יודע איך מודדים בפועל

אך ניתן למדוד ע"י: - זמן תנודה של מתנד הרמוני (קפיץ + אסטרונאוט). - נפח (המשקל הסגולי של גוף האדם די קבוע). ועוד.

ailag

New member
LOL

אני מדמיינת דינמומטר ענק כזה, וממנו תלוי אסטרונאוט מסכן. נפח?

voguemaster

New member
ד"א

המשקל של מעבורת חלל ללא ציוד ודלק הוא בערך 91 טון. היית קרוב

voguemaster

New member
הממ

היות ואי אפשר למדוד מסה בחלל (בקלות) אני דיברתי על המשקל שלה כשהיא יושבת בהאנגרים של נאסה

2_be

New member
ברוכים הבאים גל ../images/Emo140.gif ואביב../images/Emo140.gif

qet1

New member
זה כמו לנסות להרים את עצמך מהשיער

תחשוב על זה ככה: למשל כשאתה קופץ, אתה בעצם דוחף את הריצפה כלפי מטה כשאתה דוחף משהו גדול וכבד(נסה לדחוף את הקיר) אתה בעצם דוחף את הריצפה עם הרגליים לכיוון השני. גם כשאתה הולך את דוחף את הריצפה לכיוון ההפוך... עכשיו תחשוב שאתה מרחף באוויר(או בחלל), ואתה רוצה לקפוץ....אתה לא יכול,נכון? למה? כי אין לך מה לדחוף! כך גם האסטרונאוט, הוא לא יכול להזיז את החללית כי אין לו מה לדחוף לכיוון השני. אני מקווה שזה יצא לא יותר מדי מסובך...

bujored

New member
נניח, אז איך זה ש ..

איך האסטרונאוט יכול אם כך להרים ספר, מחשב, או להזיז כל דבר אחר, הרי גם אז אין לו מה לדחוף או על מה להישען לכיוון השני?

1234aaa

New member
תיקון קטן.

אתה לא שוקל 0 בחלל! אתה שוקל 0 כשאתה נמצא בתוך לווין שנע סביב כדור הארץ מהסיבה הפשוטה שלשניכם (לך ולווין) יש את אותה תאוצה (שניכם למעשה נופלים נפילה חופשית כשאתם מסתובבים סביב כדור הארץ) ולכן אתה כאילו חסר משקל ,ולא בגלל שאתה רחוק מכדור הארץ אז g שווה לאפס, כן פועל עליך כוח משיכה ,יותר נכון על הלווין שאתה נמצא בתוכו ובגלל זה הוא מבצע תנועה מעגלית סביב כדור הארץ..

למעלה