שאלה מוזרה

Alcharzor

New member
שאלה מוזרה

שאלה זאת מציקה לי הרבה זמן והיא: אם אני אשכפל(CLONING) את הגוף שלי במדויק ואאתיק את כל הידע והנסיון שלי לתוכו האם יבצר "אני" שני זאת אומרת שההאתק ירגיש ,יחשוב ויתנהג בדיוק כמוני כמו להסתקל במראה?

twigy

New member
זה פשוט מאוד

בהתחלה אתם תהיו דומים בהכל עם הזמן תחוו דברים שונים בחייכם ולכן תהפכו לשני אנשים שונים. זה לא דבר כזה הזוי אגב, הביטי בכל זוג תאומים זהים ותראי שהם ממש שונים ברוב המקרים.

Alcharzor

New member
זה לא כל כך פשוט

כאשר אנו מדברים על תאומים אנו מדברים גם על גוף שונה וגם על ידע ונסיון שונה ואני מדבר בשאלה שלי על העברת תודעה ו פה עולות השאלות כמו האם יכולה להיות אותה תודעה בשני גופים זהים וגם עולה העניין של הנפש זו לא שאלה של בית ספר שמבקשת להוכיח (A!B = !(A+B!

פוגטיב

New member
התודעה שוכנת בזיכרון

הקולקטיבי, הקצר והרחוק שלנו. עד שלא נבין בדיוק איך הזיכרון במוח שלנו פועל, ובאיזה פורמט נשמרים קטעי הזיכרון במוח שלנו, לא נוכל לענות על שאלתך. מן הסתם, אי אפשר לשכפל אותך למימדים הנוכחיים. ואותו תינוק שיהיה דומה לך מבחינה גנטית יצבור חוויות שונות לחלוטין, וסביר שמבנהו האישיותי יהיה גם כן שונה.

twigy

New member
תודעה מהי ?

אם לא דבר שאנו רוכשים עם הזמן. ועם הזמן כל אחד מאיתנו רוכש הבנות ותודעות שונות ע"פ אירועים העוברים עליו בחייו. אממ אני חושב שאי ההסכמה בנינו בעניין מתחילה מכך שאתה רואה בנפש חלק נפרד מהגוף ואני רואה בה חלק מהגוף.

galitay

New member
לא...

בהנחה שנקח אותך, נשכפל אותך ונעמיד אותך מול עצמך המשוכפל ונפתח לשניכם את העיניים יתחילו שינויים, כשאתה תסתכל עליו תראה מאוחריו קיר עם ציור והוא יסתכל עליך ויראה חלון ומישהו רץ בחוץ, לשניכם ירוצו מחשבות שונות כי ראיתם 2 דברים שונים. ככל שיעבור הזמן החוויות שתעברו כגון: מזג אוויר, צבע בגדים, אנשים בעבודה, מעידה במדרגות, בריחה מכלב נושך, ביקור במוזיאון ועוד מיליון דברים כל אלה ישנו את ראיית העולם שלכם, מעמדכם החברתי ועוד ובכך יווצרו 2 אנשים שאומנם גנטים דומים לחלוטין אך שונים בהרבה בחינות

פיורינה

New member
לכל אדם יש נפש משלו

לכל אדם יש נפש משלו,ששונה מהנפש של האחר,גם אם התכונות הן אותן תכונות והמראה זהה.כל נפש בנויה אחרת ולכן ה"שיכפול" שלך לא יתנהג כמוך. יכול להיות שיש נפשות דומות שחשות חויות מסוימות באופן זהה ,אבל לא בכל חוויה או מקרה.

notafish

New member
התשובה תמונה בשאלה../images/Emo19.gif

פשוט תצטרך לשאול את עצמך
וברצינות: כמו שאחרים כתבו: אפילו אם תוכל לבנות עוד יישות שזהה לחלוטין לך ברגע נתון, עד מהרה היישות שנוצרה ואתה תהיו שונים, ולו רק מעצם העובדה שפיזית אתם לא יכולים להיות באותו מקום באותו הזמן. ואם ה"אני" מוגדר כסך הכל ההוויות שעובר הבן-אדם עד להווה, אז שני ה"אני", שלך ושל הכפיל שלך, עד מהרה יהיו שונים.

J o s e p h

New member
פרפר המניף כנפיו ...

שלום רב ! זוהי הודעתי הראשונה בפורום זה, מקווה שגם לא האחרונה. מצויין בהודעה כי מדובר על העתק מדוייק שלך. שאלתך מעלה את השאלה מהו האדם. האדם הוא הרבה יותר מידע וניסיון. אם הכוונה להעתק מדוייק גם של גוף, גם של נפש תוך התיחסות מיוחדת לנשמה - אז עולה כאן שאלה קשה וסבוכה. אם מרכז הבקרה זהה - הרי תקבל דמות זהה לזו שלך בכל המובנים - מחשבה ומעשה. אבל אתה מציין שהחל מרגע מסויים תתבצע הפרדה בין היותך כישות לבין זה שייווצר בתבניתך כדמותך (העתק מדוייק).יחד עם זאת החל מההיווצרות יתפתח שוני. אלו שנחשפו לתורת הכאוס עשויים להבין עד כמה פרפר המניף כנפיו מעל לונדון עשוי לגרום לטורנדו בטקסס. ואכן השוני הקטן ביותר עשוי להיות בעל השלכות עצומות. שאלה שמעלה מחשבות יש בה בכדי להחשב כשאלת עומק ללא קשר להיגיון הנעוץ בבסיסה.

CLONING

אם נניח שימצאו האמצעים לשיבוט בני אדם הכולל גם שיבוט זכרונותיהם וניסיונם (שיחד עם הגנים שלהם מרכיב, לפחות לדעתי את האישיות שלהם) במידה וישכפלו אותם ככה הם יהיו דומים זה לזה מאוד, אך מייד יחול השינוי כמו שאמרו לפני מספיק שהשיבוטו יקום ויפקח את עיניו מול קיר אחר זה כבר עלול לשנות את חייו. אם משבטים רק את האדם בלי זיכרונותיו אז לדעתי הוא נולד דף חדש, אומנם עם נטיות, לדוגמא הומוסקסואליות וכדומה, אבל עדיין דף חלק

r i p l y

New member
אני אני אני יודעת...

אז ככה... אז יש שניים שהם כביכול אותו הדבר.. אבל מה... לפי החוק שעצם\גוף לא יכול להיות בשני מקומות בו זמנית לכן אתם לא תהיו מעולם אותו הדבר למשל ...נגיד שיש כדור במקום הזה וכדור זהה בדיוק באותו הצבע משקל בוהק וכו וכו אבל הוא לאאאא באותו המקום בדיוק של הכדור הזהה הבנת????? זאת אומרת שיהיה ילד א וילד ב :) אתם גם לא תעמדו באותו המקום בדיוק בשביל להיות באותה הזווית ממש ממש מול המראה.... :) (טוב שאלת שאלה בפורום פילוסופיה אז למה אתה מצפה..??)

shabaz

New member
אני משער שהוא מתכוון

לכך שאם הוא יהיה בול אותו דבר כמוהו, אז הוא יהיה בעל אותה תודעה, וזה אומר שהוא יוכל לשלוט גם על הגוף השני... אני משער לעצמי, שלא... כי למרות שאתם תהיו בעלי אותה תודעה, לכל אחד יהיה את האינדיווידואליות שלו... ללמרות שאתם כנראה תעשו את אותה החלטה <<בזמן הראשוני כמובן>> על אותו נושא, אתם עדיין תהיו בעלי מחשבות נפרדות... כמובן שיש כאלה שטוענים שכל המחשבות מחוברות ביחד <<זתומרת עם כל האנשים>> אבל זה כבר משהו אחר...

Alcharzor

New member
האמת היא

שאתה בכלל OFF THE WAY מה שאני ניסיתי לעסות זה לעלות שאלה על קיום הנפש אבל בצורה יותר מקורית(לכן שאךתי אותה בפורום פילוסופיה) בינתיים רוב התשובות אומרות שאין דבר כזה נפש

r i p l y

New member
אז תקשיב....

לגבי הנפש... זה דבר מופשט! ולא פיזי אני לא חושבת שכרגע אפשר בכלל להעלות על הדעת את האופציה לשכפול המחשבות והרגשות וכו וכו באופן מדוייק. איך אפשר למדוד מחשבות ורגשות (להשתיל זיכרון???) הם הרי חוויות ודברים סובייקטיבים ואי אפשר לכמת (מלשון כמות.) אותם באופן שכזה!! ועצם זה שאתה משכפל אולי כן יוצר קופי זהה מאוד! אבל ההעתק לא חווה בפועל את אותם הדברים שלך. כלומר זה יהיה על בסיס של שכפול. בנוסף עצם זה שלך יקראו alcharzor 1 ולהעתק יקראו alcharzor 2 אז בהכרח לא תהיו אותו הדבר כי השם שלכם הוא כבר שונה.. (לא ייתכנו שני דברים שהם שונים במיקום הפיזי והם בעלי אותו שם.!! אבל לעומת זאת.. אם מישהו מסויים חולה נפש משוכנע!!! שהוא עצמו והעצמו השני שלו שנמצאים באותו החדר..במוסד פסיכיאטרי..ומסתכלים מול המראה אז זה כבר סיפור אחר..

למעלה