שאלה מוזרה...

שאלה מוזרה...

יש לי רעיון..אולי הוא יראה קצת ביזארי. אני וחבר רוצים לשוט סביב חופי הכנרת בסירת גומי. המחשבה שלנו היא לשוט כמה מטרים מהחוף, לא להיכנס עמוק לתוך האגם. אנחנו מבין מעט מאוד בשיט. אבל מה שאני צריך זו איזושהי סירת גומי קטנה ומשוטים. אפודות מצופים יש לי. יש למישהו מושג איך אני משיג דברים כאלה. הסירה צריכה להכיל אותנו (שניים) וקצת ציוד. אשמח לכל עצה או טיפ. תודה ויום טוב.

gb228

Active member
רעיון נחמד

דרך הביצוע קצת בעייתית סירת גומי לא מיועדת לחתירה למרחקים (גם אם זה קרוב לחוף). כמו כן בסירה קטנה אחד חותר והשני הוא "משקולת". בנוסף סירת גומי חשופה להסחפות מהירה מאוד ברוח חזקה - וכאלו יש לפעמים בכנרת - התכנון שלך להפליג קרוב לחוף יכול להשתבש בתוך דקות ספורות. רעיון אחר - קחו קורס קצר בשייט קיאק (קיאק ימי שמיועד לחתירות ארוכות) - יש מספר מועדונים שנותנים קורס בסיסי של 4-5 שיעורים, ותשכרו מאותו מועדון קיאק זוגי בשביל ההפלגה בכנרת.

d19511

New member
תרד מהרעיון..אםאין לכם נסיון

אל תשוטו .אפילו מסביב.. יש רוחות חזקות פתאומיות שם..אתם עלןלילם למצא עצמכם בלב האגם....

captainjack

New member
שלא תעז לרדת מהרעיון בגלל סכנות "שעלולות"

לצוץ אלא תתכונן היטב לסוג השייט שאתה מתכנן, תתייעץ עם אנשים שמכירים את הכנרת תקרא סיפורי שייט של אחרים בסירות חתירה ולמד מהם מה שאפשר ותעשה הכל מתוך חשיבה מעמיקה ואחרי חקר. בכל מקרה תמיד כדאי גם לקחת עוגן ומספיק חבל\שרשרת כדי שבמקרה שאתה מגיע למצב של היסחפות תוכל לעגון את הסירה ולחכות שישתנו התנאים ותוכל להמשיך לחתור, עוד פריט ציוד הכרחי הוא נרתיק חסין מים לטלפון כך שבמצב מצוקה תוכל ליצור קשר עם החוף. אם בגלל סכנות שעלולות לצוץ היינו כולנו נמנעים מעשייה ונסיון קרוב לוודאי שעדיין לא היה מומצא הגלגל במקום לתת עצה ששוללת לחלוטין אפשר לתת עצות שימושיות ולנסות להקנות דרך חשיבה בריאה למי שמתעניין בתחום חדש ושואל שאלות.

sagy70

New member
לא שאלה מוזרה וטוב שאתה שואל

עצם השאלה מראה על אחריותך. סירת גומי לא בא בחשבון, החברה כבר כתבו זאת. קאיאק בא בחשבון ואפילו מומלץ. דווקא בתקופה זו מגיעים קבוצות חותרים ששטים במרחק 500 מ' מהחוף סובב הכנרת, גם בגשם. יש עופות רבים עכשיו. הדבר הנוסף שיש להצטייד הוא פלא במארז נגד מים, מים ומצב רוח. אולי יש פורום קיאקים תוכל לצרף את עצמך אליהם. לפני שבועיים ראיתי קבוצה גדולה של קאיקים 20 עד 30 במספר.

וואלה. תודה רבה לכל התשובות.

שאני מדבר על כמה מטרים מהחוף, אני מדבר על כמה מטרים ספורים. האם גם אז יש סכנה משמעותית של היסחפות?

avi saig

New member
בפירוש כן אם אתה הולך על זה בכל זאת לפחות קח

איתך פלאפון עוגן +חבל ואולי אפילו תלווה ממישהו פירוטכני

gb228

Active member
זה לפעמים עניין של שניות

ברגע שאתה בעומק בו אתה לא עומד (ולא יכול לקפוץ מהסירה ולהחזיק אותה), אתה נתון לחסדי הרוח.

d19511

New member
במיקרה שקרה לי...

האשה והילדה ישבו ושתעשעו בסירת גומי פשוטה במרחק 8 מטר מהחוף..זה היה בשעת הצהריים כשהרוחות מגיעות. ופתאום הגיעה מכת רוח חזקה מאוד.הסירה התחילה להסחף לעומק.. צעקתי להם לקפוץ.. הסירה נעלמה לעומק תוך שניות.... אם אתה מתכנן שייט...תקשיב לעצות הטובות של החברים פה.. בהצלחה

למעלה