שאלה מוזרה Oo

Mrs Amber Bloom

New member
אם לא../images/Emo41.gif

אז איך זה שכתוב בספר הראשון שלרון רואים את המכנס שלו מבצבץ מתחת לגלימה?

קטרפי

New member
כי מתי שהם עלו לרכבת ../images/Emo110.gif

היה שם מלא מוגלגים, והם היו צריכים להיתלבש כמוהם

מה?!! הם בטח קופאים יש להם רק

שני שכבות!!?!? אוי מייי גד!!
אז ברור שזה יכול ליפול

lgmtk

New member
נראה לי שזה משתנה, כל אחד לפי

נוחותו והעדפתו... ולפי עונה כמובן...בחורף ילבשו סוודרים מתחת לגלימות ואילו בקיץ...לא

P r o n G s

New member
שאלתי את עצמי את זה הרבה../images/Emo130.gif

פעמים.. אני חושבת שהם לא לובשים כולם מתחת לחלוקים.. כמה שזה נשמע מוזר ולא נוח:-S

SandEater

New member
פחות או יותר, כן.

רק שזה עד לרצפה. [או לפחות עד לקרסול.] בקשר למכנס/יים, זה לפי נוחיות, מידי פעם אני רושם ככה, ומידי ככה P:

ToryMaster

New member
אבל מכנס זה לא נכון

אתה גם הולך רק עם שרוול אחד מדי פעם כי זה נוח?
יש לי מספר שמלות וחצאיו תשמגיעו תעד לרצפה

P r o n G s

New member
נכון... אבל זה עדיין מוזר../images/Emo130.gif

לחשוב שגם בנים לובשים 'שמלות'

Legato

New member
אבל תמיד מתואר איך ../images/Emo135.gif

שקוסמים לבושים מצחיק כשהם מנסים להתלבש כמו מוגלס. וזה מעלה כל מיני שאלות! למשל איך אמא של רון תמיד סורגת לכולם סוודרים? וגם אם היא יודעת איך לעשות את זה - למה להכין משהו שלא יהיה לו שימוש? בקשר לשכבה האחת- אולי יש להם גלימות מיוחדות ועבות לחורף?

ToryMaster

New member
אני חושבת

שיש להם כמה בגדים שהם יודעים ללבוש, בגדים בסיסיים כאלה שלא צריכים להיראות מיוחדים מתחת לגלימות. חומצזה, יכול להיות שהצעירים יותר מסתדרים עם זה קצת יותר.

Roonil Wazlib

New member
אני חושבת שאת הסוודרים

לובשים מעל הגלימות.(אחרת למה לכתוב F,G, ולרקום סניץ' על הסוודר? זה נראה לי מוזר כי אני דימיינתי את זה כממש גלימות ולא חלוקים, ובגלל זה תמיד יש להם משהו מיתחת...

../images/Emo26.gifיאללה, הסבר ../images/Emo29.gif

יש מאמר שמדבר על זה במאגלנט, למי שמעוניין לקרוא. בכל אופן, ההסבר שלי: קוסמים לובשים חלוקים (תקראו לזה גלימות אם אתם רוצים, אני די בטוחה שגילי עשתה הבדלה בין חלוקים לבין גלימות. בכל מקרה מדובר בבגד סגור וארוך עם שרוולים ארוכים). מתחת יש בגדים תחתונים. את זה אפשר להוכיח לפי הקטע שנתתי, שסנייפ נמצא הפוך, והחלוק שלו מחליק וחושף תחתונים (אפורים
). מעל זה יש להם גלימות. כמו של סופרמן. או כמו בשר הטבעות. ויש גם גלימות עבות לחורף. ויש להם גם בגדים חגיגיים. אני לא יודעת איך קוראים לזה בעברית, אבל באנגלית הם נקראים drass robes. הארי קונה אחד בספר הרביעי, שאותו הוא לובש לנשף. מתוך המכתב שהארי קיבל מהוגוורטס: תלמידי השנה הראשונה נדרשים להצטייד בפרטי הלבוש הבאים: 1. שלושה חלוקי עבודה פשוטים (צבע שחור) 2. כובע מחודד פשוט אחד (שחור) ללבוש יומיומי 3. זוג אחד של כפפות הגנה (,מעור דרקון או חומר דומה) 4. גלימת חורף (שחורה, אבזמי כסף) התיאור של דמבלדור מהפרק הראשון של הספר הראשון: "הוא לבש חלוק ארוך, גלימה סגולה שנגעה בקרקע, ומגפיים עם עקבים גבוהים ואבזמים" בספר הרביעי, בגביע העולם, הארי רואה קוסם זקן בשם ארצ'י לובש כותונת פרחונית.
"I bought this in a Muggle shop," said the old wizard stubbornly. "Muggles wear them." "Muggle women wear them, Archie, not the men, they wear these," said the Ministry wizard, and he brandished the pinstriped trousers. "I'm not putting them on," said old Archie in indignation. "I like a healthy breeze 'round my privates, thanks."​
זה נשמע לכם כמו מישהו שלובש כל יום מכנסיים מתחת לגלימה שלו? בקשר לסוודרים - אנחנו יודעים שהוויזלים (הילדים לפחות) לובשים בגדים של מוגלגים בחופש, כנראה שלא איכפת להם ללבוש מידי פעם בגדים של מוגלגים, וזה כולל סוודרים. והסרטים - אף פעם אל תסמכו על הסרטים...

Mrs Amber Bloom

New member
אז איך את מסבירה את זה../images/Emo41.gif

"הארי פוטר ואבן החכמים", פרק 6, עמ' 120: "הגלימה של רון הייתה קצרה מידי; מתחת למכפלת הציצו מכנסי הטריינינג שלו."

טעות בתרגום ../images/Emo13.gif ../images/Emo29.gif

בגירסה הבריטית כתוב trainers, גילי כנראה לא שמה לב שמדובר בנעליים ולא במכנסי טריינינג. (לצורך השוואה - בגירסה האמריקאית כתוב "sneakers" - נעלי ספורט.)

למעלה