../images/Emo26.gifיאללה, הסבר ../images/Emo29.gif
יש
מאמר שמדבר על זה במאגלנט, למי שמעוניין לקרוא. בכל אופן, ההסבר שלי: קוסמים לובשים חלוקים (תקראו לזה גלימות אם אתם רוצים, אני די בטוחה שגילי עשתה הבדלה בין חלוקים לבין גלימות. בכל מקרה מדובר בבגד סגור וארוך עם שרוולים ארוכים). מתחת יש בגדים תחתונים. את זה אפשר להוכיח לפי הקטע שנתתי, שסנייפ נמצא הפוך, והחלוק שלו מחליק וחושף תחתונים (אפורים
). מעל זה יש להם גלימות. כמו של סופרמן. או כמו בשר הטבעות. ויש גם גלימות עבות לחורף. ויש להם גם בגדים חגיגיים. אני לא יודעת איך קוראים לזה בעברית, אבל באנגלית הם נקראים drass robes. הארי קונה אחד בספר הרביעי, שאותו הוא לובש לנשף. מתוך המכתב שהארי קיבל מהוגוורטס: תלמידי השנה הראשונה נדרשים להצטייד בפרטי הלבוש הבאים:
1. שלושה חלוקי עבודה פשוטים (צבע שחור) 2. כובע מחודד פשוט אחד (שחור) ללבוש יומיומי 3. זוג אחד של כפפות הגנה (,מעור דרקון או חומר דומה)
4. גלימת חורף (שחורה, אבזמי כסף) התיאור של דמבלדור מהפרק הראשון של הספר הראשון: "הוא לבש חלוק ארוך, גלימה סגולה שנגעה בקרקע, ומגפיים עם עקבים גבוהים ואבזמים" בספר הרביעי, בגביע העולם, הארי רואה קוסם זקן בשם ארצ'י לובש כותונת פרחונית.
"I bought this in a Muggle shop," said the old wizard stubbornly. "Muggles wear them." "Muggle women wear them, Archie, not the men, they wear these," said the Ministry wizard, and he brandished the pinstriped trousers. "I'm not putting them on," said old Archie in indignation. "I like a healthy breeze 'round my privates, thanks."
זה נשמע לכם כמו מישהו שלובש כל יום מכנסיים מתחת לגלימה שלו? בקשר לסוודרים - אנחנו יודעים שהוויזלים (הילדים לפחות) לובשים בגדים של מוגלגים בחופש, כנראה שלא איכפת להם ללבוש מידי פעם בגדים של מוגלגים, וזה כולל סוודרים. והסרטים - אף פעם אל תסמכו על הסרטים...