שאלה מוזרה קצת

mili999

New member
שאלה מוזרה קצת

אמי קנתה מכונת כביסה, והציעו לה להתקין מכשיר שמספיק ל-10 שנים ומונע אבנית. זה במקום קלגון. ראיתי את האריזה של ה"מכשיר" ורשום שהוא עובד על מגנטים ששמים מסביב לצינור שמוביל מים וזה גורם לאבנית להתמוסס ולהיות לא רלונטית? למישהו זה נשמע הגיוני בכלל? (אולי זה מתאים גם לשאלה קטנה, אז אם לא תהיה פה תשובה אפנה לשם). אני פשוט נורא חשדני כשיש הסברים שכוללים מגנטים או דברים בסגנון, אבל עדיין שוה לשאול אתכם.

גם לי יש

גם לי יש את זה כבר יותר מ6 שנה ברוך השם המכונה עובדת טוב מאוד לא יודע אם זה בעזרת הדבר המטופש הזה , או שזה ככה

2_be

New member
מממ...

זה גם מצריך חיבור לחשמל? כי אם כן אז לדעתי הלא מקצועית אולי מדובר בשדה חשמלי במתח נמוך שמושרה על המים וכיוון שהוא מתפשט איכשהו על הצינור הוא מונע את השיקוע של האבנית.

Rus Almighty

New member
אני לא חושב

מתח או זרם חשמלי יכולים רק להזיק. זה עלול "לצבוע את הצינורות". נוחכות של זרם חשמלי תגרום לתגובות כימיות אשר כתוצאה מהם המלחים ידבקו למקור הזרם (אם הזרם יעבור דרך צינורות אז המלחים ידבקו אל הצינורות, משהוא בסגנון אלקטרוליזה)

Rus Almighty

New member
זה כן עוזר

מצאתי אתר שמסביר זאת. אני לא מומחה בתחום הזה אבל איך שהבנתי השדה המגנטי מאיץ את תהליך יצירת הגבישים מן המלחים שבמים והגבישים הללו עמידים יותר זמן(כלומר הם לא יזהמו את הצינורות)

mili999

New member
אוקי

נלך על זה. זה יותר זול מקלגון ל-10 שנים. ודרך אגב, זה לא מחובר לחשמל, סתם מגנט.

למעלה