שאלה מוזרה וחשובה

kinnerety

New member
שאלה מוזרה וחשובה

יש לי שאלה קצת מוזרה: אני צריכה לדעת אילו תכונות נדרשות לאדם כדי שיהיה רקדן פלמנקו מעולה. פיזיות, נפשיות וכל מה שעולה על דעתכם.

gitanuela

New member
אכן שאלה מוזרה..../images/Emo13.gif

אין חוקים בריקוד,צריך להרגיש.. הכי חשוב לאהוב את הפלמנקו,להתחבר אליו מהקישקה אם להיות בוטים.. אם את לא מתחברת למוסיקה,לשירה אז זה גם לא יזרום אצלך כשתרקדי פלמנקו. מישהי כתבה פה בפרטים שלה שפלמנקו זה דרך חיים כמו לאכול לשתות,אם זה שם, זה שם. בהכול, את נושמת את זה.. רקדנית פלמנקו היא אישה במלוא מובן המילה.(כוח,נשיות,עוצמה אש...) אם יש לך כמה שנים נסיון בריקוד זה גם לא יזיק אבל זה רק מבחינה טכנית. וכמובן בשביל להגיע רחוק צריך להתאמן כמה שיותר,ליצור לך סגנון משלך, לעבוד קשה. בהצלחה!

esperanza1

New member
משהו גרם לך פעם לבכות?

שאלה פשוטה - מישהו גרם לך פעם לבכות? (כאשר צפית בו או שמעת אותו לא משהו אישי אלא הופעה או דיסק טוב) זו התשובה. - ALMA - נשמה לא רק בריקוד אלא בכל מה שקשור אל הפלמנקו ולאומנות בכלל הבסיס להכל זה ALMA. טכניקה כמעט כל אחד יכול לפתח וכולם יכולים להגיע פחות או יותר לרמה שווה אבל... אם אין לך אלמה... הרי זה הפלמנקו מלא ברגשות. לי היו כמה מקרים שבכיתי - הם נגעו בי, מהמקום של האומן שמולי אל המקום שבתוכי. זה לא קורה עם כל אחד וגם לא כל הזמן אבל הרגע הקטן הזה... שמפיל אותך לרצפה וגורם לך להבין למה דווקא הפלמנקו. כמו שרשם קודמי הפלמנקו זה בדם - לרוב האנשים יש כדוריות דם אדומות ולבנות אבל לנו... יש גם את הפלמנקו זה זורם בדם ואי אפשר להפסיק, זה תמיד שם מהרגע שזה התחיל ולדעתי עד סוף החיים!!! טכניקות זה דבר נרכש שניתן לפתחו. אבל אהבה, רגש ונשמה זה דבר שטמון בכל אדם בצורה אינדבידואלית. תוכלי לשמוע את אותו קטע נגינה המנוגן ע"י שני נגנים שונים ומהאחד להתרגש ומהשני לא ולמה??? כי אחד מהם נגע בך... מהרגש שלו אל הרגש שלך. וזה נכון שככל שהטכניקה יותר גבוהה כך גם הרגש יכול לזרום יותר בחופשיות ובלי מעצורים כי יש ביטחון בעבודה הטכנית. אבל לדעתי החשוב מכל זה ה-ALMA

kika3

New member
זה כלכך נכון

הבשלות היא כשאתה נותן לחיבור הזה לצאת החוצה...אז אתה הופך להיות רקדן טוב.

flamenca

New member
כ"כ נכון!!!

אני קוראת את הדברים ופשוט כ"כ מתרגשת כי זה כ"כ נכון - כל אחד, אם הוא משקיע מספיק זמן ועבודה יכול ללמוד את הטכניקה. אבל הנשמה, הרגש, את זה אי אפשר ללמוד. או שיש, או שאין. וזה מגיע מהאהבה לפלמנקו, מהדם!

palmera

New member
עוד משהו

אני מסכימה פחות או יותר עם מה שכתב קודם ורציתי להוסיף עוד משהו. מבחינה טכנית הקצב של פלמנקו (קומפס 12) יותר מסובך ממה שהאוזן רגילה בד"כ לשמוע ולכן רצוי חוש קצב מפותח יותר מאשר בלט קלאסי למשל. מי שחלש בזה כנראה יקח לו יותר שמן להתרגל וזה יהווה מכשלה (זמנית כנראה). עוד דבר שדרוש לדעתי זה סוג של בגרות שאינני יכולה בדיוק להסביר מהי. לראות נערה או נער צעירים (או ילדים) רוקדים פלנקו זה לא ממש זה, לעומת מי שכבר הפך ל- "גבר" או "אשה" שם זה נראה יותר מתאים (בניגוד גמור לבלרינות קלאסיות).

flamenca

New member
יש בזה משהו...

לגבי האוזן לקצב - אז גם מי שאין לו אוזן יכול ללמוד לספור את הקצב - ככה שגם אם זה לא בא טבעי אפשר לעבוד על זה. לגבי הבגרות - אני מסכימה שיש בזה משהו, אבל זה מאוד תלוי בבן אדם - יותר מכל דבר אחר, נסיון חיים וחוויות משפיעים על הריקוד. לא סתם אומרים שמהסבל צומחת אומנות. באופן כללי אנשים מבוגרים יותר, שעברו יותר חוויות בחיים, והם בשלים, בד"כ יש להם מטען רגשי רחב ועמוק יותר שמתבטא בריקוד. אבל האמת היא שיש גם ילדים די מדהימים. למשל פרוקיטו כשהיה בן 13 כבר גרם לי צמרמורות. כיום כמובן שזה עוד יותר!

i think you refered to me...

well, i really do believe that flamenco is a way of living and faruquito once told me that he can see my changing mood every class because he can see everything through my dance, so just know that dancing flamenco is like presenting yourself as you are without masks and there's no way to hide yourself. i think that if you know all that and you're willing to do it, you will dance very good. good luck, gypsy

flamenca

New member
ג'יפסי צודקת!!!

ובגלל זה זה כ"כ קשה, כי זה לחשוף את הנשמה...

למעלה