שאלה(מוזיקאים לפה..)

שאלה(מוזיקאים לפה..)

אני חושב שיצאת כלי והוצאתי את האקורדים של הפתיחה של הדיסק(יעני השיר הראשון) תגידו מה אתם אומרים D E7 F7 G זה שזה רה מי פה וסול אני בטוח לגמרי האקורדים לא עד הסוף... מה אתם אומרים?

כאילו התפקיד של זיגו? (בליווי?)

אם אני לא טועה אז זה נשמע בערך כמו שאמרת, רק יש צורה יותר פשוטה (וגם דיי כיפית) לנגן את זה! אקורד D, רד בטון, רד בחצי טון, ואז שוב בעוד טון. זהו, פשוט, כיף, וקל! ובקשר לסולו בזה- אני מנסה להוציא אותו משמיעה, יש לי כבר כמה חלקים ממנו (נראה לי), רק בגלל שהשמיעה המוזיקלית שלי שווה ל*** אז יקח לי עוד המון זמן לעלות על הכול ולחבר את זה...

efratushke

New member
עכשיו אני אתקן את מה שאמרת:

במקום לרדת - תעלה יענו תעשה D פשוט ותמשוך אותו למעלה בחצי טון, טון, חצי טוב ותוריד בחזרה לD בקשר לסולו של גיא? אני כבר אלופה בלנגן אותו (מתאמנים קצת)

בדיוק...

שכחתי לציין שגם אין לי שום ידע במושגים בנוסף לשמיעה...
ואפרת את מלמדת אותי את זה!!!

efratushke

New member
עכשיו למדתי לפסיכולוגיה ו......

נפל לי האסימון!!!! (מראה שלא באמת הצלחתי ללמוד..) זה בדיוק אותם אקורדים שרשמתי אבל עם באס D יענו זאת השיטה לעשות את הבאס D באותה האקורדים שאמרת יש לך דרך אחרת לעשות את הבאס D? תלמד אותי.. בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

efratushke

New member
זה היה בשביל יותם!! כי ידעתי שאת לא

תביני......................... יום אחד אשב איתך ואלמד אותך
........למרות שאם את רוצה ללמוד על באך וכאלה - תשאלי את כתומה!!!!

כתמונית

New member
באך זה טוב!

מה לעשות שחליליות נתקעו במאה ה-17??!! והבאך הזה...הייתי עושה אותו! :) (שמן !!!)

מה?!?!

הבנתי נכון את אומרת שכל הזמן זה עם באס d?? אני לא שמעתי את זה... תסבירי עצמך.. את הקטע עם הטונים הבנתי...ראית...אבל מה האקורדים?! יעני...זה באמת עם שביעיות כמו שאמרתי או מה?

efratushke

New member
זה לא עם 7.. זה פשוט באס D

האקורדים: D | E/D | F/D | G/D תנסה להוסיף 7 אם זה נשמע לך טוב..

אז דרך להוסיף באס d את רוצה...

תראי...אני לא שומע את זה אבל כנראה שזה פשוט הבאס ברקע ככה שזה לא מה לך...עם הגיטרה עושים ומוסיפים מה שיש...זאת השיטה זה מה יש אבל אם את מתעקשת תעשי פשוט את האקורדים ותחשפי את הרה ככה שהוא יהיה הכי נמוך אבל זה לא טוב לשים כי הטונים הולכים ועולים.. לא משנמ יאללה זזתי..יש פיזיקה...

efratushke

New member
זה עם באס D! אייל עושה דברים אחרים.

אייל נהנה לו מתפקיד כיפי והדרך לעשות את זה - זה כמו שאני וירדן אמרנו לך (אפילו ירדן יודעת!!!!)

Bassיסט

New member
חברה כולכם...

גיטריסטים וחוץ מהסולו של גיא שהוא יחסית מסובך שום דבר פה לא קשה הייתי מוצא אותו (בלי להתלהב) אם הייתי מתעמק בזה אבל אם מישהוא יוכל לשלוח לי טבלטורה (מדוייקת מאוד) לגבי הבס שבשיר פתיחה זה כבר יהיה עילוי כי לפ דעתי הדבר הכי מסובך בשירים של הדורבנים זה הבס ולכן אייל אצלי אתה מספר אחת!!!

המפ...

אני מסכימה איתך. אייל הוא בסיסט תותך, והוא מוערך מאוד על ידי המון בסיסים בארץ, ואפילו כאלה שממש שונאים את הדורבנים (בערך ידיד שלי- הוא בסיסט חבל על הזמן, והוא שונא את הדורבנים [אבל דיי בגלל שאני אוהבת אותם...סיפור ארוך], אבל מעריך את אייל מאוד מאוד). לצערי הרב, בגלל שהבס באמת ברמה מאוד גבוהה בשירים (ואני משתמשת במערכת סטריאו של ההורים שלי כמה שיותר בגלל שיש שם אפשרות להגביר את הבס!!!) אז אני לא חושבת שיש באינטרנט מישהו שמצא את זה והעלה את זה... בכל מקרה, יש באחד הלינקים ששמתי את האתר "MP3music" עם הטאבים- וראיתי שיש שם גם כמה ריפים לבס...אני חושבת שהם רק של "שוב הדיסקו כאן", שאני מניחה שאותם אתה כבר יודע
אבל תבדוק, אוליי אני טועה...

efratushke

New member
*הגזמה*..................

ממממ אפילו אני הצלחתי אתץ הסולו של גיא........... ובקשר לבאס? אני אזרוק עליך טל רווה אחד מוכשר ואתה מסודר לכל החיים אמא אמרה לא להזכיר שמות בפורום.. אבל טל רווה מוכשר ואני רוצה שכל העולם ידע את זה! (ואם אתה רואה את זה - תביא לי את הדיסק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

efratushke

New member
חוצמזה.. אולי העברתי מסר לא טוב...

הדורבנים חבורת מוכשרים אחד אחד!!!!!!!!!!!! הם נגנים מוכשרים, בעלי יכולת הלחנה, כתיבה ועיבוד ובגלל זה אני מעריצה אותם ושימשיכו ככה!!!!!!!! אבל טל רווה..... באמת תחזיר לי את הדיסק...................

Bassיסט

New member
מה? אפרתוש...

תיהיי מובנת. מי זה טל רווה? מאיפה? מה מי מווווווווווו?????????

כתמונית

New member
חחח! אפרת!!!

טל רווה הוא אחד הבאסיסטים היותר טובים ששמעתי אי פעם (ושמעתי את אייל :) ) ובאמת! שיביא לך כבר את הדיסק (למרות שבמקומך הייתי מתייאשת...) ודיי! הם כולם כ"כ מוכשרים!! בהכל!!!

למעלה