שאלה? מה זה IP ?

IP הגדול...

IP זה קיצור של שתי מילים Internet Protocol. המאפשר "גלישה" באינטרנט. ועוד דברים... אייפיי זה 4 מספרים הקסא-דקסימאלי במקור כל מספר מגיע עד 255 וזה FF בהקסא. כמובן שההקסה מתורגם למספר דקסימאלי כגון : 255.0.1.16 בהקסא. : FF-00-01-0F. רוב הזמן מתכוונים למספר הדקסימאלי. כבר שחכו את ההקסא הטובה
. _________________________________________________________

metallica14

New member
תוספת קטנה

ip זה גם הכתובת של המחשב למשל אם אני פורץ למחשב שלך אז לפי הIP אפשר להגיע למחשב שלי המשטרה עושה את זה ואז המגיע אלייי הביתה ואכלתי אותה

חחח... לא תמיד.

חושב : יש ראוטרים, גייט-וואיס אנונימיים, פרוקסיים, ועוד המוד דברים כדי "להסתיר" את האייפיי שלך... יש אפשרות גם לזיפו. אז כך אתה נגיד פרצת אלי [זה התרשים פחות או יותר של תקשורת ביניינו] האייפי שלך נישאר קבוע. [אני=2.3.2.4] <---> [גייט-ואיי(ספק שלי)=15.2.3.4] <---> [אינטרנט עוד המון גייט-ואיז] <---> [גייט-וואי (ספק שלך=11.2.3.4)] <---> [אתה=1.2.3.4]. כך אני מאתר אותך... אבל למה לא לעשות יותר בכוחמה : [אני=2.3.2.4] <---> [גייט-ואיי(ספק שלי)=15.2.3.4] <---> פרוקסי (אייפיי שאני רואה זה של פרוקסי, וכך איני יכול לאתר אותך)] <---> [אינטרנט עוד המון גייט-ואיז] <---> [גייט-וואי (ספק שלך=11.2.3.4)] <---> [אתה=1.2.3.4]. ידידי בהצלחה

uzi2

Active member
וכמובן ש- 0F זה 15 ולא 16.

בעיקרון בגירסה 4 של פרוטוקול האינטרנט, הכתובת של כל מחשב שמחובר ישירות לאינטרנט היא מספר בין 4 ספרות שכל אחת מהן נעה בתחום 0 עד 255 (נהוג לרשום את המספרים בשיטה ההקסהדצימלית שבה מספר הספרות הוא לא 10 (0 עד 9) אלא 16 (0 עד 9 ו- A עד F). בגדול בהרבה מקרים כשאומרים IP בעצם מתכוונים לכתובת IP). בעתיד יעברו לשימוש בגירסה 6 של פרוטוקול האינטרנט שתאפשר מרחב כתובות הרבה יותר גדול.

בקשר ל 15, צודק. התבלבלתי.

בקשר ל IPv6 יקח המון זמן להמירו... אני מעמין החל משנה-שנתיים הבאות. מה שאני כן יודע לגרסה 6 שהיא כבר פועלת בחלק מן האתרים.

למעלה