שאלה: מה זה גלוטן?

פואטי

New member
שאלה: מה זה גלוטן?

שמתי לב שעל הרבה אריזות ומוצרים מצויין :"מכיל גלוטן" מה זה גלוטן??? למה מציינים את זה על כל מוצר ? זה בריא/לא בריא? למי זה אסור (אם בכלל)? ולמה ? אשמח לקבל כל מידע, כולל קישורים בנושא!!! תודה רבה ויום טוב לכולם!

agentmulder

New member
גלוטן זה חלבון שנמצא בחיטה

ובמיני דגנים נוספים. הוא החלבון שאחראי על ה"גמישות" של הלחם או כל דבר שאופים מאותו קמח. ישנם קמחים ודגנים שאינם מכילים גלוטן, ואפשר גם להוציא את הגלוטן מקמח שמכיל אותו בתהליך יקר ומסובך. ישנם אנשים (כמוני למשל) שחולים בצליאק שזו מחלה תורשתית שבה הגוף אינו יכול לעכל את הגלוטן (אינו מייצר את האנזים המפרק שנדרש) ומתחילות כל מיני תופעות לא רצויות, עד שהמחלה מאובחנת ואותו אדם עובר לדיאטה לכל החיים. הסימון על מוצרים הוא בעקבות חוק שהועבר בכנסת לסימון מוצרים לטובת חולי הצליאק.

פואטי

New member
אז...

קודם כל תודה על התגובה! ואם לא איכפת לך יש לי עוד כמה שאלות בנושא: אז כשאתה אומר דיאטה לכל החיים אתה מתכוון לגלוטן בלבד? אם אני מבין נכון, אסור לחולי צליאק לאכול את הלחם האחיד הרגיל/לחם חי? ועוד משהו שמעניין אותי: בארצות אחרות, האם יש חוק דומה שמחייב סימון על מוצרים? שוב תודה מראש ולילה טוב.

agentmulder

New member
תשובות

דיאטת נטולת גלוטן, לכל החיים. כן. אסור לחולי צליאק לאכול לחם אחיד או חי. שניהם מקמח דגנים. במספר ארצות יש חובת סימון. אבל אני לא יודע להגיד לך באיזה. בבקשה.

kiticat

New member
בדיוק כמו שחולי

סכרת צריכים להכנס למשטר דיאטה לאחר שהם מאובחנים. והכוונה כאן לא לסכרת נעורים- אלא סכרת מסוג 2.

למעלה