שאלה מה זה בתל ב60

בטל ב-60

כשיש תערובת של איסור בהתיר ברוב המקרים אומרים שאם יש בהתיר כמו פי 60 מהאיסור אז האיסור בטל בששים. יש מקרים מסוימים שהדין הזה לא מועיל: חמץ בפסח אוסר במשהו בריה אוסר במשהו תרומה מחייב כפי 100 דבר חריף (לא זוכר אם זה במשהו או יותר מששים) זה ממש על קצה המזלג כי יש להתחשב אם מדובר בדברים לחים או דברים יבשים ואם זה מין במינו או מין בשאינו מינו.

שאלה

קניתי עוף וכתוב עלו בשגחת הבדף ירושלים, וכאשר פתחתי את העוף גיליתי חתיכה של כבד קטנה בפנים, אז צלצלתי לשם לשאול מה עושים כי זה כבר מוכשר אבל כבד הפחיד אותי ענו לי זה בטל ב60 ניראה לי משונה תודה על תשובה בכול אופן אני את עוף זה ניקיתי שוב והכשרתי מחדש , לא התפקתי בתשובה

את בטוחה שזה היה כבד ולא ריאה?

הפעולות שעשית לא העלו ולא הורידו. אחרי שעף נמלח והודח אין משמעות למליחה שנית. חוץ מזה שהבעיה כאן אינו המליחה אלא שמא בלע העוף מדם הכבד. אם כל הכבוד לבד"ץ אני אישית לא הייתי מקבל תשובה כזאת והייתי מביא את העוף בחזרה לחנות שיחליפו לי באחר. את שילמת הרבה הרבה כסף על העוף הזה (עופות הבד"ץ של עדה החרדית ירושלים הם מהיקרים ביותר) ואת עושה זאת בגלל שאת רוצה עוף בלי פיקפוק ובלי שאלות. העוף אמור להיות "גלאט" ועוף כזה בודאי אינו נחשב ל"גלאט".

תשובה

עוף זה היה כתוב גלאט של עדה חרדים בדץ, אבל שאלתי את הרב שכנזי והוא אמר שאפשר לכשיר מחדש את העוף כי הוא עדיין לא בושל הוא טרי, התקשרתי לבדאץ למשרד שלהם בירושלים והם ענו בטל ב60 , פשוט צריך להיזהר

למעלה